cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Tricolorul, ridicat în curtea bazei sportive ”Arena Cugir”

Tricolorul, ridicat în curtea bazei sportive ”Arena Cugir”

Publicat în 30.07.2016 la ora 14:09

tricolor stadionul CugirÎn curtea bazei sportive ”Arena Cugir” a fost ridicata ”Coloana Drapelului României”. Asociația ,,PRO Cugir” condusă de inginerul Aurel Voicu, mai adaugă în palmaresul său încă o realizare de interes public, semnificativă, în folosul comunității de la palele Drăganei.

Din proprie inițiativă, cu sprijinul unor agenți economici și sponsori locali, ,,PRO Cugir”a finalizat recent, lucrările de amplasare în curtea bazei sportive ,,Arena Cugir” a ,,Coloanei Drapelului Românesc”, realizarea fiind considerată a doua ca mărime, după cea existentă la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia.  Construcția (foto), este confecționată din țeavă de oțel, are înălțimea de 16 metri, este prevăzută cu un mecanism manual de deplasare port cablu și cântărește 180 kilograme.  În interiorul coloanei s-a introdus un recipient izolat și etanș denumit ,,Capsula Timpului”, conținând: ,,Strategia de dezvoltare a orașului Cugir pentru perioada 2014 – 2020”, mesaje ale unor cetățeni de marcă ai Cugirului, precum și 12 documente din cadrul Expoziției Muzeale Cugir.

Valoarea construcției s-a ridicat la suma de 11.982 lei, din care 6.932 lei de la susținători și 4.960 lei contribuția Asociației ,,PRO Cugir”. ,,Am considerat ca necesară ridicarea acestei coloane, ca un bun public de interes major, care să servească organizării unor evenimente precum: manifestări publice, religioase inclusiv efectuarea gestului de acordare a onorului la Drapelul Național de către factorii reprezentativi ai comunității”, a declarat Aurel Voicu.

Acest articol a fost citit de 134 ori

Tricolorul, ridicat în curtea bazei sportive ”Arena Cugir”
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.