cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Tribunalul Alba Iulia l-a condamnat pe Ilie Tomuș, primarul comunei Șibot, la un an și jumătate de închisoare cu suspendare

Tribunalul Alba Iulia l-a condamnat pe Ilie Tomuș, primarul comunei Șibot, la un an și jumătate de închisoare cu suspendare

Publicat în 23.09.2014 la ora 13:53

ilie-tomus-primar-sibotPrimarul comunei Șibot, Ilie Tomuș (PDL) a fost condamnat ieri, 22 septembrie 2014, la un an și jumătate de închisoare cu suspendare de către Tribunalul Alba Iulia, pentru infracțiuni de corupție prevăzute în Legea nr. 78/2000.

Astfel, judecătorii Tribunalului din Alba Iulia au fost de acord cu pedeapsa aplicată la începutul lunii iulie, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și nu au considerat că se impune o pedeapsă mai aspră.

Tomuș a fost acuzat că a desfășurat activităţi incompatibile cu funcţia de primar întrucât a deţinut în paralel şi calitatea de persoană fizică autorizată, fiind proprietarul unui bar din comună, postură din care a defăşurat acte de comerţ.

Denunţul pe numele edilului a fost făcut de fostul viceprimar liberal, Dacian Herlea. Între cei doi există un conflict deschis care a culminat cu suspendarea viceprimarului liberal. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, procurorul Mihalea Chicea, primarul Ilie Tomuş şi-a recunoscut vinovăţia şi, în consecinţă, a fost de acord cu pedeapsa aplicată de anchetatori, cea de 1 an de închisoare cu amânarea executării pedepsei pe o perioadă de supraveghre de 2 ani.

Astfel Ilie Tomuș scapă pe moment de închisoare însă riscă să intre după gratii dacă în următorii doi ani va încălca legea.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 793 ori

Tribunalul Alba Iulia l-a condamnat pe Ilie Tomuș, primarul comunei Șibot, la un an și jumătate de închisoare cu suspendare
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Un Comentariu la Tribunalul Alba Iulia l-a condamnat pe Ilie Tomuș, primarul comunei Șibot, la un an și jumătate de închisoare cu suspendare

  1. vasile Răspunde

    23.09.2014 la 17:47

    DUMNEZEU nu doarme… la fel l-a denunţat si Ilie pe tata viceprimarului si uite ca “fie roata si pătrată, tot se mai intoarce odata”… Mi-e milă insă de primar când se termină procesul cu prejudiciul adus primariei , atunci să vezi condamnare!!!!

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *