Rămâi conectat

Administraţie

Trei unități de învățământ preșcolar din Cugir au beneficiat în 2023 de finanțare europeană nerambursabilă sau de fonduri naționale

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul anului 2023, trei unități de învățământ preșcolar, din orașul Cugir, au beneficiat de finanțare europeană nerambursabilă sau de fonduri naționale.

1. Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială „Iosif Pervain”, în valoare de peste 2.200.000 lei:
– Gradiniţa cu Program Normal nr. 2 (str. 21 Decembrie 1989 nr.17)
– Gradiniţa cu Program Prelungit nr. 3 (str.Traian Vuia nr.1.)

Au fost executate lucrări de:
– reconformare structurală a șarpantei, lărgire a golurilor de uși, înlocuire a tâmplăriei, finisaje interioare, exterioare, instalațiile sanitare, electrice și termice.
– echipamente și mobilier nou.
– Clădirile beneficiază de încălzire prin pardoseală precum și de panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră, aspecte care contribuie la eficiența energetică a acesteia.

Stadiul actual – 100% finalizat.

2. Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială „Singidava” – valoare de peste 2.200.000lei:
Grădinița cu Program Normal „Voinicel”

Clădirea va beneficia de:
–  Refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației învechite de la subsol, lărgirea golurilor de uși si inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor utilitare și a finisajelor din grupurilor sanitare și de pe holuri etc
– Realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii; instalație de protecție împotriva șocurilor electrice și paratrăsnet, instalație antiefracție, de voce și de supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
– Dotarea cu sisteme de iluminat LED de înaltă performanță energetică și montarea de panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră
– Trotuarele clădirii vor fi refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.

Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.

3. Reparație capitală grădiniță și creșă „Prichindel”, în valoare se peste 4.700.000 lei, realizată cu fonduri provenite prin Programul Național de Dezvoltare Locală și din bugetul local.

Au fost executate:
–  lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor electrice, a sistemelor de încălzire, de refacere a finisajelor interioare, reabilitare subsol și pod, acoperiș nou cu panouri fotovoltaice, grupuri sanitare noi, bucătărie și lift pentru transport alimente, spălătorie, spații de joacă etc

 În ceea ce privește eficienta energetică a clădirii, este respectat principiul energiei regenerabile prin:
– 28 de panouri fotovoltaice care asigură o parte din încălzire și iluminat
– pereți anvelopați în exterior
– ferestre din termopan în 3 straturi
– uși exterioare și interioare noi
– centrală electrică, termică și cazane
– izolare pod și subsol

Stadiul actual – 100% finalizat.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir