cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Trei biserici din Cugir sparte de hoți. Din fiecare lăcaș de cult au luat doar banii strânși în cutia milei

Trei biserici din Cugir sparte de hoți. Din fiecare lăcaș de cult au luat doar banii strânși în cutia milei

Publicat în 24.01.2016 la ora 15:32

biserica-trei-ierarhi-cugirInfractori fără frică de lege și de Dumnezeu au spart, pe parcursul a două nopți consecutiv, trei lăcașe de cult din orașul Cugir. Este vorba de bisericile ortodoxe ”Sfântul Gheorghe”, ”Sfânta Treime” și ”Trei Ierarhi”.

Cea de-a patra tentativă s-a consumat la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului”, încercarea de forțare a acesteia fiind abandonată de hoți ca urmare, probabil, a faptului că se află situată în parte centrală a orașului și putea să atragă atenția localnicilor care treceau prin zonă.

Potrivit preoților parohi cu care am stat de vorbă, hoții au fost interesați de bani, dovadă că pe unde au trecut au spart cutiile milei de unde au sustras câteva mii de lei, fără a fi interesați de obiectele de cult sau alte produse mai tentante aflate în biserici.

,,Deși părțile exterioare ale bisericilor sunt destul de bine iluminate, hoții au acționat în voie, fără teama de a fi prinși. Au spart geamuri, au pătruns în biserici cu ranga, șperaclul sau ciocanul, vandalizând încăperi ale lăcașelor de cult, iar în unele dintre biserici, chiar Sfântul Altar”, ne-a mărturisit unul dintre preoții parohi. După cum am aflat, Poliția orașului Cugir face investigații pentru prinderea infractorilor.

CONSTANTIN PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1455 ori

Trei biserici din Cugir sparte de hoți. Din fiecare lăcaș de cult au luat doar banii strânși în cutia milei
4.3 (86.67%) 3 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.