Rămâi conectat

Sport

Transferuri interesante perfectate de Metalutgistul Cugir pentru noul sezon al Ligii a 3-a

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul-Cugir-Ariesul-Turda-2015Metalurgistul Cugir lucrează să-și întărească lotul pentru abordarea viitorului sezon din Liga a 3-a. Oficialii echipei de sub Drăgana au încercat să păstreze majoritatea jucătorilor din sezonul trecut, lucru pe care l-au și realizat, tocmai pentru a stabiliza efectivul și pentru a oferi continuitate.

Cu toate acestea, sub comanda lui Cristian Coroian au ajuns câțiva jucători, cu trecut cel puțin interesant. Au fost înregimentați Cosmin Dragotă (2.07.1991) de la FC Hunedoara, Ovidiu Ghergar (5.08.1996) de la Uta ”Bătrâna Doamnă” Arad, Marius Chelaru (2.03.1997), de la CSMS Iași și component de bază al naționalei U 19 a României, respectiv Laurențiu Moldovan – jucătorul Stelei București, împrumutat în trecut la Avântul Reghin.

Cei 4 aminiți anterior au parafat înțelegeri cu echipa din Cugir și au intrat sub comanda antrenorilor din localitate. În aceste momente, la Cugir se mai afla jucători în probe, iar după disputarea amicalelor se va trage linie și se va definitiva lotul.

Portarul Metalurgistului Cugir din primul sezon de Liga a 3-a, Călin Rafael Tiut s-a întors la echipa de sub Drăgana, după ce a plecat la FC Botoșani, formație pentru care a evoluat mult prea puțin. Șefii echipei din Cugir s-au declarat extrem de bucuroși că au reușit să îl repatrieze pe Tiut, iar în următoarea perioadă, Metalurgistul va afla sub ce forma va ajunge goalkeeper-ul la echipa din Alba (sub formă de împrumut sau liber de contract).

În această săptămână, oficialii Metalurgistului Cugir vor ajunge la sediul Federației Române de Fotbal pentru a înregistra transferurile efectuate și pentru a afla informații cu privire la distribuirea echipelor în sezonul următor.

Deși la un momet dat se vehicula ca cele 3 reprezentante ale județului nostru să fie împărțite în serii diferite, Ciprian Pahone, președintele Metalurgistului Cugir respinge această ipoteză. ”Nu ar fi normal ca noi să jucăm într-o serie, iar Galda și Ighiul în alta. Nici spectacolul fotbalistic nu ar mai fi același, vă dați seama că în toamnă vor fi 3 derby-uri județene. Nu ar fi bine ca noi să mergem să jucăm la Arad spre exemplu și să nu jucăm aproape de casă, la Ighiu sau la Galda”, a precizat oficialul cugirean.

Metalurgistul Cugir va evolua un amical miercuri, 29 iulie, contra echipei AFC Unirea 1924 Alba Iulia, în această perioadă urmând a se stabili locația disputării acestui meci.

În acest an Metalurgistul Cugir alaturi de Performanța Ighiu vor evolua în Seria IV (Vest):

SERIA a IV-a

CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic
CS Naţional Sebiş
CS Vulturii 2009 Lugoj
CS Millenium Giarmata
CS Pandurii Lignitul II Târgu Jiu
ACSO Filiaşi
CS Ineu
CS FC Hunedoara
CS Minerul Motru 2008
ACF Metalurgistul Cugir 1939
ACS ASU Politehnica Timişoara
CNS Cetate Deva
CS Măgura Cisnădie
ACS Performanţa Ighiu
CS Universitatea Craiova II SA


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Vasile Hârjoc, două locuri întâi la Campionatul Național INDOOR pentru categoria Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

În zilele de 2 și 3 martie 2024, în sala de atletism Sotter din București, a avut loc Campionatul Național Indoor pentru categoria Masters.

Au participat sportivi din toată țara, la masculin și feminin cu vârste cuprinse între 35 și 95 de ani.

Judetul Alba a fost reprezentat de sportivii:

– Ilie Cioca, categ.+ 75, C.S.M.Unirea Alba Iulia, proba 1.500 m – timpul obținut 06 min. 40 sec – locul 1 și proba 800 m – timpul 03 min 58 sec. – locul 1.
– Vasile Hârjoc – categ.+70 de la C.S. „Metalurgistul” Cugir – (antrenor profesor Gheorghe ) – proba 1.500m – timpul 06 min 03 sec – locul 1 și proba de 3000 m – timpul 12 min 35 sec locul 1.
– Ovidiu Hulea – categ. +55 – de la C.S.M.Unirea Alba Iulia – proba săritură în lungime – 05,11m – locul 1; proba 60 m,timpul 08 sec. 56 sutimi – locul 1si proba200 m – timpul 28 sec. 59 sutimi – locul 1.
– Racz Endre categ.+50, de la C.S.M.Unirea Alba Iulia – proba săritură în lungime – 4, 07 m – locul 1. – Aurelian Zagrean categ. +45 – de la C.S. Mica Roma Blaj – proba 3000 m, timpul 10 min. 43 sec. locul 5.

Sportivii au fost premiați cu diplome,medalii și tricouri de campioni naționali.

Atleții au adus multumiri cluburilor pentru susținere.

În perioada 16 – 23 martie 2024, atleții Aurelian Zagrean și Vasile Harjoc vor reprezenta România la C.E. de Atletism Indor de la Torun Polonia în probele de 3000 m, 6000 m cros și Maraton (42,195 km).

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albastrii”, victorie la scor de maidan, înainte de reluarea Ligii a 3-a: Metalurgistul Cugir – Dacia Orăștie 9-0 (4-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a reușit o victorie netă cu Dacia Orăștie, 9-0 (4-0) înaintea debutului oficial, peste o săptămână urmând duelul cu conjudețeana Industria Galda de Jos, în etapa a XVI-a din eșalonul terț.

Metalurgistul Cugir a încheiat seria jocurilor de verificare cu o victorie netă, 9-0 (4-0), cu Dacia Orăștie (Liga 4, Hunedoara), goluri marcate de Bura – triplă, Cocan – dublă, Ad. Coman – dublă, Raica și Onaci.

„Roș-albaștrii” au susținut 5 meciuri amicale în această iarnă, realizând 5 succese (4-0 cu Performanța Ighiu, 3-2 cu CSU Alba Iulia, 3-1 cu ACS Mediaș, 6-0 cu CIL Blaj și 9-0 cu Dacia Orăștie) și o înfrângere (1-3 cu CIL Blaj). Prima confruntare oficială va fi vineri, 8 martie, derby „de Alba”, cu Industria Galda de Jos, pe teren propriu.

Nu au evoluat Herlea, Șuteu, Cârloanță și Vl. Popa.

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Tenismenul cugirean Robert Paștiu, între primii 5 la turneul „Break Tennis”, desfășurat la Constanța

cugirinfo.ro

Publicat

în

În weekendul 23 și 25 februarie 2024, a avut loc în municipiul Cosntanța, turneul de juniori „Break Tennis”, de nivel GOLD, competiție în cadrul Campionatului Național „Tennis 10”, eveniment la care au participat peste 50 sportivi cu vârste cuprinse între 7-14 ani, din România, Replubica Moldova, Ucraina și Rusia.

Robert Paștiu (Roberto) în vârstă de 7 ani, sportiv legitimat la clubul Metalurgistul Cugir, a fost singurul reprezentant al județului Alba la competiția de la malul mării, acesta participând la categoria de vârstă 7-9 ani.

El s-a clasat pe locul 2 în faza grupelor, obținând în această fază a competiției 4 victorii, situându-se pe locul 5 în clasamentul general al întrecerii.

Următorul turneu la care va participa Robert Paștiu va fi Cupa „Marc Tenis” care va avea loc într-un viitor apropiat în municipiul Cluj-Napoca.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir