cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Tragedie feroviară între Petroșani și Simeria. Doi mecanici de locomotivă au decedat în urma deraierii unui tren de marfă

Tragedie feroviară între Petroșani și Simeria. Doi mecanici de locomotivă au decedat în urma deraierii unui tren de marfă

Publicat în 08.04.2017 la ora 18:39

Un tren de marfă care aparține unui operator privat de transport feroviar a deraiat, în cursul acestei după-amiezi, între stațiile Banița și Merișor. Potrivit reprezentanților ISU Hunedoara, cei doi mecanici de locomotivă au murit.

Calea ferată este distrusă pe ambele fire, pe o distanţă de 200 de metri, în zona accidentului feroviar care a avut loc, sâmbătă după-amiază, în judeţul Hunedoara, a precizat revizorul regional în siguranţa circulaţiei în cadrul Regionalei CFR Timişoara, Cristian Udrea.

Circulaţia trenurilor va fi deviată, în condiţiile în care accidentul a avut loc pe o magistrală feroviară. Trupurile neînsufleţite ale mecanicilor au fost scoase dintre fiarele locomotivei şi vor fi transportate la IML pentru necropsie.

„Trenul avea 16 vagoane, între care patru erau încărcate, din câte am înţeles, cu ceva minereu şi metale neferoase. Circula de la Petroşani spre Curtici, iar în dreptul unui viaduct a avut loc deraierea. Calea ferată este afectată pe o distanţă de 200 de metri pe ambele fire de circulaţie”, a declarat Udrea.

Potrivit sursei citate, trenurile vor circula deviat. „Acolo este o magistrală feroviară, iar circulaţia trenurilor va fi deviată. Călătorii din trenurile care sunt pornite din staţii vor fi transbordaţi de la Pui la Petroşani, iar restul trenurilor vor circula deviat. Nu putem spune acum câte trenuri şi exact care vor fi traseele”, a declarat revizorul.

Cristian Udrea a mai spus că mecanicul de locomotivă şi ajutorul acestuia, care şi-au pierdut viaţa în acest accident feroviar, au fost scoşi din locomotivă, însă nu a putut da detalii despre aceştia.

Acest articol a fost citit de 391 ori

Tragedie feroviară între Petroșani și Simeria. Doi mecanici de locomotivă au decedat în urma deraierii unui tren de marfă
3.8 (75%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.