Rămâi conectat

Actualitate

Traficant de droguri din Cugir, condamnat pentru a treia oară la închisoare cu executare

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un consumator şi traficant de droguri din Cugir, vechi „client” al procurorilor DIICOT, a primit o nouă condamnare la închisoare cu executare.

R.M. este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivare şi deţinere de droguri pentru consum propriu, respectiv vânzare de droguri. În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că în cursul anului 2020, în vederea consumului propriu fără drept şi în vederea distribuirii de cannabis, şi-a procurat seminţe de cannabis cu care a înfiinţat o cultură în imobilul unde locuieşte şi în anexele acestuia.

Cultura era formată din 6 ghivece în care erau cultivate plante de cannabis (4 cu înălţimea de 3 cm, una cu înălţimea de 40 de cm fără influorescenţe, una cu înălţimea de 66 de cm cu influorescenţe); 4 plante de cannabis fără influorescenţe, plantate în sol, cu dimensiunile de 20 cm înălţime, de 30 cm înălţime, 84 de cm înălţime şi 85 de cm înălţime.

De asemenea, anchetatorii au mai reţinut că în cursul anului 2020 a vândut de cel puţin 6 ori cel puţin câte un gram de cannabis unui martor din dosar, iar în data de 24 iunie 2020 a deţinut în vederea consumului propriu un plic din material plastic care conţine 0,4 grame de cannabis.

În cursul judecăţii la Tribunalul Alba, inculpatul s-a prezentat şi a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa. Având însă în vedere faptul că a săvârşit ambele infracţiuni în stare de recidivă post executorie limitele de pedeapsă au fost majorate cu jumătate.

„În urma analizării probelor administrate se constată că vinovăţia inculpatului este stabilită dincolo de orice dubiu rezonabil, vinovăţia sa rezultând din declaraţiile sale de recunoaştere a vinovăţiei, declaraţii care se coroborează cu declaraţia martorului dar şi cu mijloacele materiale de probă. Instanţa are în vedere că inculpatul a declarat faptul că este consumator de droguri de foarte mult timp, acesta nu este încadrat în muncă iar riscul săvârşirii unor fapte similare este unul ridicat. Motivul săvârşirii infracţiunii şi scopul urmărit nu pot justifica săvârşirea faptei, chiar dacă inculpatul are o dependenţă de droguri alegerea acestuia trebuie să fie una în conformitate cu legea şi anume a se înscrie într-un program de dezintoxicare şi nu de a săvârşii noi infracţiuni”, se precizează în hotărârea Tribunalului Alba din 28 iunie 2021.

Instanţa a decis condamnarea acestuia la pedeapsa de 4 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel. Bărbatul mai are alte două condamnări anterioare la închisoare tot pentru trafic de droguri.

sursa: adevarul.ro


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Nimic

    14.07.2021 la 11:57

    Captură importantă și arestare pe măsură, ce să mai …vai de capul vostru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir