Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

„Tovarăşi de învăţătură” la Şcoala Gimnazială Singidava din Cugir

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

singidavaIdentificând în rândurile clasei a V-a B elevi cu o situaţie şcolară foarte slabă, pe care familia nu-i poate sprijini deoarece posedă şi resurse materiale limitate, profesoara de matematică Viorica Drogoţel de la Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir a găsit o metodă ingenioasă de a-i ajuta să-şi însuşească comportamente sănătoase şi de a-şi îmbunătăţi situaţia şcolară, tocmai cu sprijinul unor colegi din clasa a V-a C.

Având convingerea că orice copil învaţă mai repede şi mai uşor de la un semen de-al său decât de la un adult, a iniţiat proiectul „Tovarăşi de învăţătură”, un program remedial şi de voluntariat care s-a desfăşurat în perioada 28 aprilie – 3 iunie 2014.
Scopul programului a constat în acoperirea unor lacune din activitatea şcolară a elevilor, în pregătirea cât mai serioasă a tezelor, în facilitarea proceselor de dezvoltare personală, de exprimare emoţională şi de corecţie a comportamentelor de tip deviant. Activităţile propriu-zise le-au reprezentat întâlnirile bisăptămânale între elevi, în care, organizaţi pe grupe de lucru şi sub supravegherea cadrelor didactice (Viorica Drogoţel, Bogdana Sabău şi Elena Botezan), câte doi elevi din clasa a V-a C au ajutat câte un elev din clasa a V-a B la recuperarea sau fixarea unor cunoştinţe de limba română şi matematică. Activităţile de învăţare au fost de fiecare dată urmate de câte o jumătate de oră de joacă, momente în care copiii au sfărâmat orice barieră dintre ei – de etnie, de nivel social, intelectual sau material.
Programul de voluntariat s-a încheiat într-un cadru festiv (tocmai trecuse Ziua Copilului), nu înainte însă de a se rememora cele mai frumoase momente ale întâlnirilor, de a fi răsplătiţi cu diplome şi aplauze, ba chiar şi cu unele cadouri motivante pentru reuşita şcolară, oferite cu mărinimie de elevii clasei a V-a C colegilor lor. „Pe termen lung, scopul educaţiei nu poate fi unul individualist, ci el vizează societatea în ansamblul ei, formarea de caractere şi personalităţi independente, care îşi asumă un sistem de valori. Iar cum valoarea este un concept relativ în zilele noastre, copiii de la „Singidava” au făcut eforturi de a îmbunătăţi şi înfrumuseţa viaţa comunităţii, oferind ceea ce ei posedă mai valoros: cunoştinţe, isteţime, blândeţe, răbdare, ba chiar şi bunuri materiale”, a afirmat profesoara Bogdana Sabău.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Cârjean Ana Teodora, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, premiul II la etapa națională a Olimpiadei „Cultură și Spiritualitate Românească”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sub coordonarea doamnelor profesoare Nicoleta Văsuți și Daniela Pascal, eleva Cârjean Ana Teodora din clasa a V-a la Școala Gimnazială Singidava din Cugir a reprezentat județul Alba la Etapa Națională a Olimpiadei Interdisciplinare Cultură și Spiritualitate Românească (Limba și Literatura Română și Religie), desfășurată în perioada 15 – 19 mai 2024 la Craiova, județul Dolj.

Potrivit celor două cadre didactice care au îndrumat-o pe elevă, pasiunea, seriozitatea, ambiția, spiritul competitiv și dorința de autodepășiere sunt atribute care o caracterizează pe Ana. Ea a obținut Premiul al II -lea cu un punctaj de 98,5 de puncte, un rezultat care îi încununează munca asiduă, consecventă și motivată.

„Succesul înseamnă să ai curaj, hotărâre și voința de a deveni persoana care crezi că trebuie să fii. O felicităm pe tânăra și ambițioasa performeră, pe cele două cadre didactice coordonatoare și familia Anei Teodora!”, transmite conducerea unității școlare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Singidava Cugir – Mențiune la etapa națională a Olimpiadei Sportului Școlar

cugirinfo.ro

Publicat

în

Echipa de fotbal a Școlii Singidava Cugir formată din elevii: AVRAM BOGDAN, PETRESCU RAUL, SIRITEANU TUDOR, MITEA PATRIK, MITIU RAREȘ, LAKATOȘ FLORIN, GYAPIAȘ PAUL, PERJERIU DARIUS ANDREI, MIHĂILĂ ADELIN, BUTA IULIAN, ALMĂȘAN IULIAN, TIMOFTE GRAȚIAN (clasele VII-VIII) s-a clasat pe locul V la faza Națională a Olimpiadei Sportului Școlar desfășurată la Târgoviște în perioada 15 – 17 mai 2024.

Pentru prestația lor, elevii antrenați de prof. Avram Traian au obținut Mențiune, performanță valoroasă pentru care merită felicitări!

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

„Ziua Încrederii”, o zi „altfel”, la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieșind din tiparul cotidian, elevii claselor I-VIII aparținând Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” – Vinerea, au renunțat la sala de clasă, participând la o serie de activități atractive, desfășurate pentru a marca „Ziua Încrederii”. 

Grupați în patru „case”, ei  au alergat, au desenat, au cântat, luptând pentru victorie. Vulpile roșcate, Lupii cenușii, Șoimii aurii sau Cucii verzi au fost nemaipomeniți.

„I-am văzut motivați, dorind să câștige, i-am văzut susținându-și colegii, ajutându-i pe cei mai mici, i-am văzut bucurându-se. S-au jucat… au învățat! Au învățat  să creadă că pot câștiga. Au învățat că sunt mai puternici împreună, că ceilalți se bazează pe ei. Fiecare a descoperit că și el contează. Indiferent de rolul pe care l-au avut, dascăli sau elevi au acționat ca și cum au fost verigile unui lanț, care a devenit mai puternic datorită încrederii. Ca dascăli, ne-am bucurat alături de ei, ne-am bucurat pentru ei. Am simțit că, dincolo de competiție, de rezultatul final, toți au fost câștigători: Au câștigat încredere în ei și în ceilalți. A fost o zi „altfel”?  Poate ar trebui ca fiecare zi să fie așa: o zi a încrederii”,  a declarat „Echipa Încrederii” – Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir