Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Toți elevii din Cugir vor participa la cursuri online și vor fi evaluați prin intermediul tehnologiei

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primarul, Adrian Teban a anunțat că administrația locală a achiziționat o aplicație de management școlar, astfel încât activitatea să continue, chiar dacă școlile sunt închise pe perioada pandemiei de coronavirus.

“Dorim să asigurăm un climat educațional favorabil continuării procesului instructiv-educativ, astfel că la nivelul localității noastre toate instituțiile de învățământ vor utiliza aceeași platformă. Întreaga activitate școlară se va muta în mediul on-line, pe o aplicație complexă care permite efectuarea cursurilor, evaluarea și notarea elevilor, precum și transmiterea către părinți a întregii situații școlare a elevilor. În momentul de față sunt colectate datele de la viitori utilizatori și sunt demarate acțiuni de pregătire a profesorilor, elevilor și părinților în vederea utilizării aplicației. Totodată, evaluăm nevoia de laptopuri și tablete, astfel încât elevii și profesorii care nu au acasă, să le poată închiria de la școală” a precizat primarul Adrian Teban.

Potrivit edilului, în baza contractului încheiat de primărie cu un operator de telefonie, toți elevii și profesorii din localitate vor primi un SIM de date și trafic Internet de 4GB luna, care le va permite accesul la aplicația Adservio, de pe orice calculator sau device, fix sau mobil. Vor fi distribuite 2110 astfel de SIM-uri și vor fi create peste 4000 de conturi pentru elevi, profesori, directori și părinți.

Sistemul va permite încărcarea lecțiilor de orice format, inclusiv audio-video, iar elevii vor participa activ, prin intervenții directe și întrebări. De asemenea, profesorii vor realiza procesul de evaluare prin intermediul testelor și a proiectelor, vor monitoriza prezența elevilor și vor pune note în catalogul electronic inclus în aplicație.

La rândul lor, părinții vor avea acces de oriunde și oricând la situația școlară a copilului și vor fi informați instant, prin mesagerie, de către profesori, diriginte, secretariat sau chiar de conducerea școlii. Platforma conține și servicii de secretariat, permițând stocarea și ordonarea datelor și generând tot felul de rapoarte necesare activității școlilor.

Până în dată de 31 august 2020. întregul serviciu este gratuit.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Dezbatere despre relația de iubire dintre adolescenți, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul Proiectului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, în prezența directorului instituției, prof. Ionuț Iancu și a preotului Adrian Cebotari (Parohia 7 Cugir) a avut loc o întâlnire a elevilor (foto) cu doamna Tabita Botoi – Coordonatorul Centrului pentru Viață din cadrul Asociației „Filantropia  Ortodoxă” din Alba Iulia.

Tema abordată, „Ruptura dintre iubire și sexualitate din perspectiva sacralității ființei umane” a fost o dezbatere în jurul relației de iubire dintre adolescenți, pentru că în mijlocul lor apar dileme, apoi decizii care le vor forma caracterul.

„Coordonatoarea Centrului, doamna Tabita Botoi a oferit răspunsuri la frământările tinerilor din zilele noastre legate de prietenie, viața intimă, amintindu-le de responsabilitatea deciziilor luate și despre riscul bolilor cu transmitere sexuală. 

O gândire echilibrată din perioada pubertății și adolescenței, o relație de iubire sinceră, încredere și respect între un tânăr și o tânără, vor avea ca finalitate o viață sexuală corectă în cadrul căsătoriei”, ne-a declarat părintele Adrian Cebotari.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Oră de educație rutieră, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul  programului „Săptămâna altfel” desfășurată la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, în perioada 19 – 23 februarie 2024, elevii instituției au participat miercuri, 21 februarie 2024, la o lectie de educație rutieră, eveniment la care au luat parte agenți de poliție din cadrul compartimentul rutier al Poliției orașului Cugir, precum și cadre didactice de la unitatea de învățământ amintită. 

„Ora de educație rutieră a avut ca temă de dezbatere, circulația pe drumurile publice ale bicicliștilor și mopediștilor precum și a pietonilor.  Activitatea a fost  benefică datorită faptului că infrastructura orașului Cugir a suferit în ultima vreme modificări majore,  trotuoarele fiind prevazute în principal cu piste de biciclete”, ne-a declarat organizatorul acțiunii, dr. ing. Alexandru Micaciu, profesor la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Deținuți din Penitenciarul Aiud le-au împărtășit elevilor de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir detalii despre viața din spatele gratiilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La inițiativa preotului Cebotari Adrian, paroh al Parohiei Ortodoxe Cugir VII, reprezentanți ai sectorului reintegrare socială din Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, au desfășurat marți, 20 februarie 2024, o activitate dedicată prevenirii consumului de droguri și delicvenței juvenile.

Astfel, începând cu orele dimineții, elevii colegiului au putut afla poveștile de viața a două persoane private de libertate – tineri, aflați în custodia Penitenciarului Aiud ca urmare a consumului de droguri și a infracțiunilor asociate acestei dependențe.

Tot în cadrul întâlnirii, tinerii liceeni au putut afla detalii despre viața din spatele gratiilor, stările sufletești care îi încearcă pe deținuți de-a lungul pedepsei privative de libertate și lucrurile cu adevărat importante în viața omului, familia, sănătatea și tinerețea. De asemenea, activitatea a fost însuflețită de un dialog plin de întrebări și de curiozități.

Menționăm că în cadrul acestei activități, tinerilor elevi ai colegiului le-a fost prezentată oferta educațională a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Acțiunea are totodată scopul de a-i atenționa pe tineri că orice drum greșit și orice plăcere ilegală poate avea consecințe distructive, atât pe plan familial, cât și pe plan socio-profesional.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir