cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Toți elevii din Cugir vor participa la cursuri online și vor fi evaluați prin intermediul tehnologiei

Toți elevii din Cugir vor participa la cursuri online și vor fi evaluați prin intermediul tehnologiei

Publicat în 29.04.2020 la ora 14:30

Primarul, Adrian Teban a anunțat că administrația locală a achiziționat o aplicație de management școlar, astfel încât activitatea să continue, chiar dacă școlile sunt închise pe perioada pandemiei de coronavirus.

“Dorim să asigurăm un climat educațional favorabil continuării procesului instructiv-educativ, astfel că la nivelul localității noastre toate instituțiile de învățământ vor utiliza aceeași platformă. Întreaga activitate școlară se va muta în mediul on-line, pe o aplicație complexă care permite efectuarea cursurilor, evaluarea și notarea elevilor, precum și transmiterea către părinți a întregii situații școlare a elevilor. În momentul de față sunt colectate datele de la viitori utilizatori și sunt demarate acțiuni de pregătire a profesorilor, elevilor și părinților în vederea utilizării aplicației. Totodată, evaluăm nevoia de laptopuri și tablete, astfel încât elevii și profesorii care nu au acasă, să le poată închiria de la școală” a precizat primarul Adrian Teban.

Potrivit edilului, în baza contractului încheiat de primărie cu un operator de telefonie, toți elevii și profesorii din localitate vor primi un SIM de date și trafic Internet de 4GB luna, care le va permite accesul la aplicația Adservio, de pe orice calculator sau device, fix sau mobil. Vor fi distribuite 2110 astfel de SIM-uri și vor fi create peste 4000 de conturi pentru elevi, profesori, directori și părinți.

Sistemul va permite încărcarea lecțiilor de orice format, inclusiv audio-video, iar elevii vor participa activ, prin intervenții directe și întrebări. De asemenea, profesorii vor realiza procesul de evaluare prin intermediul testelor și a proiectelor, vor monitoriza prezența elevilor și vor pune note în catalogul electronic inclus în aplicație.

La rândul lor, părinții vor avea acces de oriunde și oricând la situația școlară a copilului și vor fi informați instant, prin mesagerie, de către profesori, diriginte, secretariat sau chiar de conducerea școlii. Platforma conține și servicii de secretariat, permițând stocarea și ordonarea datelor și generând tot felul de rapoarte necesare activității școlilor.

Până în dată de 31 august 2020. întregul serviciu este gratuit.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 752 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.