Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

„Toamna Veselă” – Expoziție de figurine realizate din fructe și legume de sezon, organizată la Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

„Toamna veselă” este numele expoziției organizate de preșcolarii și cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din Cugir, structură a Școlii gimnaziale „Singidava”.

Activitatea a fost o provocare lansată în cadrul proiectelor educaționale „ECOGRĂDINIȚA” și „ALIMENTAŢIE SĂNĂTOASĂ ŞI ACTIVITATE FIZICĂ”, ale căror coordonatoare sunt educatoarele: Anca Vinceler, Delia Durduc, Andreea Popa și Lucia Durduc, pornind de la conceptele „Fructe și legume colorate/Ne dau multă sănătat” și „Natura noi o ocrotim/Ca mai bine să trăim”.

Scopul activității a fost crearea unor contexte nonformale în care preșcolarii să vină în contact direct  cu aceste minuni ale naturii care sunt legumele și fructele, cunoscută fiind reticența copiilor de a consuma legume și fructe.

Miros de fructe și legume coapte s-a simțit în cele șapte săli de  grupă ale grădiniței, unde preșcolarii și-au exersat imaginația și îndemanarea în confectionarea de figurine din fructe și legume. Alături de coordonatoarele activității, o implicare deosebită a avut-o întreg colectivul de cadre didactice format din: Ilona Bârsan, coordonatoarea grădiniței, Mihaela Urieșu, Elena Daniela Țigan, Emilia Budereș, Cornelia Uritescu, Adina Trifa, Viorica Luca, Ioana Gîrloanță, Angela Sasu și Loredana Sav.

Acestea au urmărit dezvoltarea creativității și a originalității preșcolarilor, îndemnându-i să vină cu idei cât mai îndrăznețe și tehnici cât mai variate pentru diversele sculpturi din fructe și legume pe care le-au avut de realizat.În mânuțele harnice cartoful care e bun doar prăjit dar este nesănătos, varza al cărei miros și gust adesea nu sunt agreate de copii, ardeiul ,vânăta ,conopida sau broccoli au căpătat chipuri amuzante iar culoarea și mirosul lor au stârnit pofta și curiozitatea micuților pentru a le gusta.

Având alături parteneri fideli, părinții, copiii au înțeles faptul că pentru a avea un corp sănătos e important  să consumăm fructe și legume, iar  pentru a trăi într-un mediu sănătos trebuie să protejăm natura. Expoziția  s-a bucurat de aprecierea tuturor celor care au trecut pragul grădiniței , copii, dascăli, părinți, alți vizitatori.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Dezbatere despre relația de iubire dintre adolescenți, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul Proiectului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, în prezența directorului instituției, prof. Ionuț Iancu și a preotului Adrian Cebotari (Parohia 7 Cugir) a avut loc o întâlnire a elevilor (foto) cu doamna Tabita Botoi – Coordonatorul Centrului pentru Viață din cadrul Asociației „Filantropia  Ortodoxă” din Alba Iulia.

Tema abordată, „Ruptura dintre iubire și sexualitate din perspectiva sacralității ființei umane” a fost o dezbatere în jurul relației de iubire dintre adolescenți, pentru că în mijlocul lor apar dileme, apoi decizii care le vor forma caracterul.

„Coordonatoarea Centrului, doamna Tabita Botoi a oferit răspunsuri la frământările tinerilor din zilele noastre legate de prietenie, viața intimă, amintindu-le de responsabilitatea deciziilor luate și despre riscul bolilor cu transmitere sexuală. 

O gândire echilibrată din perioada pubertății și adolescenței, o relație de iubire sinceră, încredere și respect între un tânăr și o tânără, vor avea ca finalitate o viață sexuală corectă în cadrul căsătoriei”, ne-a declarat părintele Adrian Cebotari.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Oră de educație rutieră, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul  programului „Săptămâna altfel” desfășurată la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, în perioada 19 – 23 februarie 2024, elevii instituției au participat miercuri, 21 februarie 2024, la o lectie de educație rutieră, eveniment la care au luat parte agenți de poliție din cadrul compartimentul rutier al Poliției orașului Cugir, precum și cadre didactice de la unitatea de învățământ amintită. 

„Ora de educație rutieră a avut ca temă de dezbatere, circulația pe drumurile publice ale bicicliștilor și mopediștilor precum și a pietonilor.  Activitatea a fost  benefică datorită faptului că infrastructura orașului Cugir a suferit în ultima vreme modificări majore,  trotuoarele fiind prevazute în principal cu piste de biciclete”, ne-a declarat organizatorul acțiunii, dr. ing. Alexandru Micaciu, profesor la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Deținuți din Penitenciarul Aiud le-au împărtășit elevilor de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir detalii despre viața din spatele gratiilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La inițiativa preotului Cebotari Adrian, paroh al Parohiei Ortodoxe Cugir VII, reprezentanți ai sectorului reintegrare socială din Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, au desfășurat marți, 20 februarie 2024, o activitate dedicată prevenirii consumului de droguri și delicvenței juvenile.

Astfel, începând cu orele dimineții, elevii colegiului au putut afla poveștile de viața a două persoane private de libertate – tineri, aflați în custodia Penitenciarului Aiud ca urmare a consumului de droguri și a infracțiunilor asociate acestei dependențe.

Tot în cadrul întâlnirii, tinerii liceeni au putut afla detalii despre viața din spatele gratiilor, stările sufletești care îi încearcă pe deținuți de-a lungul pedepsei privative de libertate și lucrurile cu adevărat importante în viața omului, familia, sănătatea și tinerețea. De asemenea, activitatea a fost însuflețită de un dialog plin de întrebări și de curiozități.

Menționăm că în cadrul acestei activități, tinerilor elevi ai colegiului le-a fost prezentată oferta educațională a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Acțiunea are totodată scopul de a-i atenționa pe tineri că orice drum greșit și orice plăcere ilegală poate avea consecințe distructive, atât pe plan familial, cât și pe plan socio-profesional.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir