cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » „Toamna Veselă” – Expoziție de figurine realizate din fructe și legume de sezon, organizată la Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din Cugir

„Toamna Veselă” – Expoziție de figurine realizate din fructe și legume de sezon, organizată la Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din Cugir

Publicat în 16.11.2019 la ora 13:25

„Toamna veselă” este numele expoziției organizate de preșcolarii și cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din Cugir, structură a Școlii gimnaziale „Singidava”.

Activitatea a fost o provocare lansată în cadrul proiectelor educaționale „ECOGRĂDINIȚA” și „ALIMENTAŢIE SĂNĂTOASĂ ŞI ACTIVITATE FIZICĂ”, ale căror coordonatoare sunt educatoarele: Anca Vinceler, Delia Durduc, Andreea Popa și Lucia Durduc, pornind de la conceptele „Fructe și legume colorate/Ne dau multă sănătat” și „Natura noi o ocrotim/Ca mai bine să trăim”.

Scopul activității a fost crearea unor contexte nonformale în care preșcolarii să vină în contact direct  cu aceste minuni ale naturii care sunt legumele și fructele, cunoscută fiind reticența copiilor de a consuma legume și fructe.

Miros de fructe și legume coapte s-a simțit în cele șapte săli de  grupă ale grădiniței, unde preșcolarii și-au exersat imaginația și îndemanarea în confectionarea de figurine din fructe și legume. Alături de coordonatoarele activității, o implicare deosebită a avut-o întreg colectivul de cadre didactice format din: Ilona Bârsan, coordonatoarea grădiniței, Mihaela Urieșu, Elena Daniela Țigan, Emilia Budereș, Cornelia Uritescu, Adina Trifa, Viorica Luca, Ioana Gîrloanță, Angela Sasu și Loredana Sav.

Acestea au urmărit dezvoltarea creativității și a originalității preșcolarilor, îndemnându-i să vină cu idei cât mai îndrăznețe și tehnici cât mai variate pentru diversele sculpturi din fructe și legume pe care le-au avut de realizat.În mânuțele harnice cartoful care e bun doar prăjit dar este nesănătos, varza al cărei miros și gust adesea nu sunt agreate de copii, ardeiul ,vânăta ,conopida sau broccoli au căpătat chipuri amuzante iar culoarea și mirosul lor au stârnit pofta și curiozitatea micuților pentru a le gusta.

Având alături parteneri fideli, părinții, copiii au înțeles faptul că pentru a avea un corp sănătos e important  să consumăm fructe și legume, iar  pentru a trăi într-un mediu sănătos trebuie să protejăm natura. Expoziția  s-a bucurat de aprecierea tuturor celor care au trecut pragul grădiniței , copii, dascăli, părinți, alți vizitatori.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 197 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.