cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Tinerele cu vârste între 11 şi 14 ani, din Cugir, pot fi vaccinate contra cancerului de col uterin

Tinerele cu vârste între 11 şi 14 ani, din Cugir, pot fi vaccinate contra cancerului de col uterin

Publicat în 26.07.2014 la ora 15:00

vaccinPotrivit unei decizii a Ministerului Sănătăţii, fetele cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani pot fi imunizate contra infecţiei cu Human Papilloma Virus (HPV), virusul responsabil de apariţia cancerului de col uterin.

Recent, Direcţia de Sănătate Publică Alba a înaintat către medicii de familie din oraş şi către Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Cugir o adresă prin care le solicită să comunice numărul estimativ de doze de vaccin necesare. În acest sens, părinţii care au fetiţe cu vârsta între 11 şi 14 ani trebuie să se prezinte în cel mai scurt timp la medicul de familie pentru a solicita vaccinarea anti HPV. Trebuie specificat că vaccinarea este gratuită şi se realizează în cadrul unui subprogram de vaccinări opţionale pentru grupele de risc, lansat de Ministerul Sănătăţii. Medicii de familie vor întocmi o listă cu cei care solicită vaccinarea, astfel încât să poată comunica către DSP numărul de doze necesar pentru oraşul Cugir.
Vaccinul HPV protejează împotriva a patru rădăcini de virus: două care cauzează leziuni genitale şi două care provoacă aproape 70 la sută din cazurile de cancer de col uterin.

C. P.

Acest articol a fost citit de 355 ori

Tinerele cu vârste între 11 şi 14 ani, din Cugir, pot fi vaccinate contra cancerului de col uterin
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.