cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Terezia Boruah: „Autorizarea Unităţii de Transfuzie Sanguină a spitalului din Cugir se află în curs de desfăşurare”

Terezia Boruah: „Autorizarea Unităţii de Transfuzie Sanguină a spitalului din Cugir se află în curs de desfăşurare”

Publicat în 27.08.2016 la ora 10:00

terezia boruahPotrivit informaţiilor primite de la directorul medical al Spitalului din Cugir, dr. Terezia Boruah (foto), la momentul actual, procesul de autorizare a Unităţii de Transfuzie Sanguină a unităţii locale de sănătate se află în curs de desfăşurare.

În ceea ce priveşte necesarul de transfuzii sanguine, acesta este asigurat de spitalele din judeţ şi din afara lui care au unităţi de transfuzie autorizate. Locaţia în care se va desfăşura activitatea de transfuzie a Spitalului Orăşenesc Cugir este conform normativelor actuale, iar achiziţionarea dotărilor necesare este deja demarată. Terezia Boruah a mai declarat, de asemenea, că a fost pus la punct un protocol de profilaxie şi tratament al plăgilor tetanigene, conform recomandărilor formulate de Ministerul Sănătăţii, iar dozele de vaccin antitetanic necesare acestei activităţi sunt disponibile în spitalul din Cugir începând cu data de 19 august 2016. „Pot spune că activitatea medicală la nivelul Spitalului Orăşenesc Cugir se desfăşoară în condiţii optime, colectivul de cadre medicale oferind servicii de calitate pacienţilor. Vreau să mai adaug faptul că Spitalul Orăşenesc Cugir colaborează cu Spitalul Judeţean Alba, Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie Cluj-Napoca şi Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Cardiac Tîrgu-Mureş, spitale cu care acordurile de colaborare privind transferul pacienţilor critici sunt în curs de perfectare”, a conchis chirurgul Terezia Boruah.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 561 ori

Terezia Boruah: „Autorizarea Unităţii de Transfuzie Sanguină a spitalului din Cugir se află în curs de desfăşurare”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.