cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Terezia Boruah: „Anul 2016 a fost un an marcat de evenimente importante la Spitalul Orasenesc Cugir”

Terezia Boruah: „Anul 2016 a fost un an marcat de evenimente importante la Spitalul Orasenesc Cugir”

Publicat în 01.01.2017 la ora 14:00

Astfel,  cea de-a doua lună a anului a debutat cu vizita unei comisii din partea Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS), comisie care a evaluat unitatea de sănătate in vederea acreditarii acesteia.

Conducerea spitalului a facut eforturi substantiale pentru dotarea instituției conform standardelor de acreditare, dar, la fel de important a fost efortul facut de personalul medical pentru ca aceasta procedura de acreditare sa se finalizeze favorabil. „Am dovedit ca suntem un colectiv sudat, am muncit impreuna, iar rezultatul a fost unul deosebit, deoarece in luna august Spitalul Orasenesc Cugir a primit raspuns oficial din partea AMNCS, devenind astfel un spital care a îndeplinit condițiile de acreditare. De asemenea, din primavara acestui an, activitatea ambulatoriilor de specialitate ale spitalului se desfasoara intr-un spatiu  renovat si dotat cu aparatura moderna. Tot in acest an s-a realizat dotarea cu aparatura moderna si acreditarea  Unitatii de Transfuzii Sanguine a spitalului, astfel incat la ora actual, pacientii bot beneficia de transfuzii sanguine in conditii de siguranta”, ne-a declarat directorul medical al unitatii. Potrivit acesteia, un mare pas inainte in cresterea calitatii serviciilor medicale acordate pacientilor din Cugir si imprejurimi l-a reprezentat venirea a cinci medici noi in specialitatile: diabet si boli de nutritie, psihiatrie, dermatologie, radiologie si imagistica medicala si chirurgie.In cadrul serviciului de radiologie si imagistica se pot efectua computer-tomografii de inalta calitate, pe un aparat achizitionat prin fonduri europene. În opinia directorului medical, toate aceste progrese sunt oglindite in cresterea numarului de pacienti care au solicitat servicii medicale in cadrul spitalului. Astfel, la camera de garda au fost acordate pana la ora actuala un numar de aproximativ 9900 consultatii, iar numarul pacientilor redirectionati catre alte spitale a scazut fata de anul trecut. „Adresabilitatea cea mai mare s-a inregistrat in cadrul Compartimetului Chirurgie al spitalului , unde am acordat peste 4500 de consultatii in ambulatoriul de specialitate si am efectuat 156 interventii chirurgicale in anestezie. Sub aspect profesional, anul 2017 va însemna în plan personal inceperea cercetarii pentru studiul doctoral, cercetare pentru care am primit finantare in urma unui concurs desfasurat in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca. Și pentru ca peste puține zile trecem in Noul An, doresc să transmit colectivului de cadre medicale din cadrul spitalului, cetățenilor orașului Cugir urări de multă săntate, bucurii și împliniri însoțite de un sincer și călduros „La mulți ani”!”, a conchis dr. Terezia Boruah.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 253 ori

Terezia Boruah: „Anul 2016 a fost un an marcat de evenimente importante la Spitalul Orasenesc Cugir”
4.5 (90%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.