cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Politică » Teodor Atanasiu: “Pentru plata arieratelor primăriile vor putea împrumuta bani de la Trezoreria Statului”

Teodor Atanasiu: “Pentru plata arieratelor primăriile vor putea împrumuta bani de la Trezoreria Statului”

Publicat în 09.02.2013 la ora 0:11

Primăriile cu restanțe la plățile către agenții economici vor putea să-și plătească datoriile contractând împrumuturi cu dobândă mică, de la Trezoreria Statului. Pentru județul Alba a fost alocată suma de 150 de milioane de lei, din care o treime poate ajunge la administrațiile locale chiar în această lună.

Anunțul a fost făcut de senatorul PNL Teodor Atanasiu care a declarat că este o măsură ce va ”reporni motoarele” firmelor care au contractat lucrări pentru administrațiile locale, care stagnau și chiar erau pe cale să-și trimită oamenii în șomaj pentru că nu au cu ce să-i plătească.

”Pentru județul Alba au fost alocate 150 de milioane de lei, până la jumătatea anului, pentru plata arieratelor. Primele 500 de milioane pe trimestrul I al acestui an, ceea ce înseamnă că în această lună și luna viitoare Trezoreria Statului va împrumuta pe 5 ani, cu dobândă foarte mică aceste administrații locale care au arierate înregistrate la 31 decembrie 2012. Vor putea fi plătite rapid aceste arierate pentru că nu este normal ca Statul să pună frână dezvoltării agenților economici ținându-i cu lucrările făcute și banii neluați. (…) Practic, va fiun suflu inclusiv pentru întreprinderile care au lucrat în județul nostru și care au de încasat bani”, a declarat Atanasiu.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 254 ori

Teodor Atanasiu: “Pentru plata arieratelor primăriile vor putea împrumuta bani de la Trezoreria Statului”
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *