cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Teodor Atanasiu: Consilierii ARD Şibot – bodyguarzii balastierelor

Teodor Atanasiu: Consilierii ARD Şibot – bodyguarzii balastierelor

Publicat în 22.12.2012 la ora 0:02

Aleşii ARD sunt surzi la strigătele de disperare ale oamenilor din Balomiru de Câmp

Deşi doar în vară aleşii locali şi-au câştigat votul locuitorilor din comunităţile pe care le reprezintă, unii dintre aceştia au uitat subit că în următorii patru ani trebuie să fie în slujba cetăţeanului. Este şi cazul consilierilor locali ARD din comuna Şibot, care par să fi devenit surzi la strigătele de disperare ale localnicilor din Balomiru de Câmp, sat aparţinător comunei. La Balomiru de Câmp oamenii sunt disperaţi pentru că maşinile de mare tonaj care transportă balast de la două balastiere din zonă le distrug zi de zi casele. Oamenii au iniţiat proteste, au ieşit în stradă şi chiar ameninţă că vor intra în greva foamei dacă aleşii locali nu fac ceva pentru a le salva locuinţele.
După sesizarea cetăţenilor din Balomiru de Câmp şi după nenumărate proteste stradale, viceprimarul comunei Şibot, Dacian Herlea, împreună cu grupul de consilieri USL au iniţiat două proiecte de hotărâre care, pe de o parte aduceau bani bugetului local, iar pe de altă parte le aduceau locuitorilor din Balomiru de Câmp liniştea de care au nevoie.
Primul proiect de hotărâre, iniţiat de viceprimarul Dacian Herlea, prevedea taxarea maşinilor de mare tonaj care circulă pe raza comunei Şibot, iar cel de-al doilea, iniţiat de grupul consilierilor USL, prevedea schimbarea traseului maşinilor de mare tonaj astfel încât acestea să nu mai treacă prin localitatea Balomiru de Câmp distrugând casele oamenilor şi să fie direcţionate pe o rută alternativă către ieşirea de la Valea Ciorii.
Cele două proiecte au fost dezbătute în ultima şedinţă a Consiliului Local Şibot, însă din păcate din cei 10 consilieri prezenţi doar cei ai Uniunii Social Liberale au susţinut proiectul, iar aleşii ARD (4 PDL + 2 PNŢCD) au votat împotrivă. Poate aleşii ARD au uitat să gândească cu INIMA pentru locuitorii pe care îi reprezintă din Balomiru de Câmp, aşa cum sună motoul noii alianţe în care democrat-liberalii „şi-au schimbat părul” pentru a câştiga încrederea românilor la alegerile parlamentare. Astfel, ARD ar putea să se numească în Şibot Alianţa Relelor Decizii, iar locuitorii din Balomiru de Câmp ştiu de ce.
Viceprimarul comunei Şibot, Dacian Herlea, şi consilierii locali USL doresc să iniţieze un nou proiect de hotărâre pentru a rezolva problema oamenilor din Balomiru, iar în paralel au cerut sprijinul viitorilor parlamentari USL, Teodor ATANASIU şi Dan Coriolan SIMEDRU, pentru a interveni în sprijinul localnicilor pe lângă instituţiile competente în soluţionarea unor astfel de

Acest articol a fost citit de 228 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.