Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Teodor Atanasiu: Consilierii ARD Şibot – bodyguarzii balastierelor

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleşii ARD sunt surzi la strigătele de disperare ale oamenilor din Balomiru de Câmp

Deşi doar în vară aleşii locali şi-au câştigat votul locuitorilor din comunităţile pe care le reprezintă, unii dintre aceştia au uitat subit că în următorii patru ani trebuie să fie în slujba cetăţeanului. Este şi cazul consilierilor locali ARD din comuna Şibot, care par să fi devenit surzi la strigătele de disperare ale localnicilor din Balomiru de Câmp, sat aparţinător comunei. La Balomiru de Câmp oamenii sunt disperaţi pentru că maşinile de mare tonaj care transportă balast de la două balastiere din zonă le distrug zi de zi casele. Oamenii au iniţiat proteste, au ieşit în stradă şi chiar ameninţă că vor intra în greva foamei dacă aleşii locali nu fac ceva pentru a le salva locuinţele.
După sesizarea cetăţenilor din Balomiru de Câmp şi după nenumărate proteste stradale, viceprimarul comunei Şibot, Dacian Herlea, împreună cu grupul de consilieri USL au iniţiat două proiecte de hotărâre care, pe de o parte aduceau bani bugetului local, iar pe de altă parte le aduceau locuitorilor din Balomiru de Câmp liniştea de care au nevoie.
Primul proiect de hotărâre, iniţiat de viceprimarul Dacian Herlea, prevedea taxarea maşinilor de mare tonaj care circulă pe raza comunei Şibot, iar cel de-al doilea, iniţiat de grupul consilierilor USL, prevedea schimbarea traseului maşinilor de mare tonaj astfel încât acestea să nu mai treacă prin localitatea Balomiru de Câmp distrugând casele oamenilor şi să fie direcţionate pe o rută alternativă către ieşirea de la Valea Ciorii.
Cele două proiecte au fost dezbătute în ultima şedinţă a Consiliului Local Şibot, însă din păcate din cei 10 consilieri prezenţi doar cei ai Uniunii Social Liberale au susţinut proiectul, iar aleşii ARD (4 PDL + 2 PNŢCD) au votat împotrivă. Poate aleşii ARD au uitat să gândească cu INIMA pentru locuitorii pe care îi reprezintă din Balomiru de Câmp, aşa cum sună motoul noii alianţe în care democrat-liberalii „şi-au schimbat părul” pentru a câştiga încrederea românilor la alegerile parlamentare. Astfel, ARD ar putea să se numească în Şibot Alianţa Relelor Decizii, iar locuitorii din Balomiru de Câmp ştiu de ce.
Viceprimarul comunei Şibot, Dacian Herlea, şi consilierii locali USL doresc să iniţieze un nou proiect de hotărâre pentru a rezolva problema oamenilor din Balomiru, iar în paralel au cerut sprijinul viitorilor parlamentari USL, Teodor ATANASIU şi Dan Coriolan SIMEDRU, pentru a interveni în sprijinul localnicilor pe lângă instituţiile competente în soluţionarea unor astfel de


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Bărbat din Șibot cercetat de polițiști, după ce și-a agresat concubina

cugirinfo.ro

Publicat

în

În după amiaza zilei de duminică, 4 iunie 2023, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au fost sesizați de către o femeie de 51 de ani, din comuna Șibot, cu privire la faptul că a fost agresată de către concubinul său.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, bărbatul ar fi lovit-o pe femeie, fără a-i provoca leziuni care să necesite acordarea de îngrijiri medicale.

În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, a rezultat că se impune emiterea ordinului de protecție provizoriu, iar bărbatului i-a fost interzis să se apropie de partenera sa.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Filmare indecentă transmisă live pe două rețele de socializare, de un tânăr de 19 ani din Balomirul de Câmp. Vezi ce pedeapsă a primit

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un tânăr de 19 ani, din Balomirul de Câmp, care a filmat și a transmis prin rețelele Telegram și WhatsApp o înregistrare în care două persoane întrețineau relații sexuale, a fost condamnat la plata unei amende penale pentru infracțiunea de violare a vieții private.

Bărbatul (M.C.R.) este acuzat de procurori de săvârșirea a două fapte de violare a vieții private. Plângerea a fost depusă de femeia care apărea în înregistrarea video. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în data de 24 august 2021, a realizat o înregistrare audio-video cu telefonul mobil, în cadrul căreia a surprins pe un martor în cauză, prieten de-al său, şi o femeie în timp ce aceştia întreţineau relaţii sexuale.

Filmarea a fost realizată într-o încăpere din locuința sa, în comuna Șibot, satul Balomiru de Câmp.

„Ulterior, în aceeași noapte, fără a avea consimţământul persoanei vătămate a transmis mai multor persoane filmarea realizată cu telefonul mobil, în care se observă cum martorul şi persoana vătămată întreţineau relaţii sexuale, filmarea ajungând în cele din urmă să fie distribuită pe aplicaţia Telegram”, se precizează în rechizitoriul Parchetului

Femeia a declarat că, în timp ce aceasta se afla la locuinţa bărbatului, un prieten al acestuia a întrebat-o dacă doreşte să întreţină relaţii sexual, fiind de acord.

• Daune morale de 1.000 de euro

„Inculpatul se afla în cameră şi i-a filmat cu telefonul său mobil, însă persoana vătămată nu a ştiut şi nici nu şi-a dat acordul pentru a fi filmată, motiv pentru care l-a întrebat pe acesta ce face cu telefonul în mână. În cursul zilei de 25 august 2021 persoana vătămată a primit un mesaj pe Snapchat de la un utilizator, în care se regăsea filmarea actului sexual”, se mai susține în dosar.

Autorul filmului a menţionat că a trimis filmarea mai multor persoane, în jur de 4-5, fără a putea preciza numele acestora. Acesta  a recunoscut că nu a avut consimţământul femeii sau a celuilalt bărbat pentru a trimite acea înregistrare către alte persoane.

„Chiar dacă inculpatul a afirmat că a comunicat înregistrarea doar unui număr mic de persoane, acest aspect nu prezintă relevanţă deoarece consecinţa finală a fost aceea a încărcării conţinutului pe Telegram şi a trimiterii acestuia pe cel puţin un grup de Whatsapp”, se menționează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Acesta trebuie să plătească o amendă penală în valoare de 1.190 de lei și la daune morale de 1.000 de euro. Hotărârea a rămas definitivă.

Parlamentul a votat, recent. o lege care incriminează penal și divulgarea, difuzărea, prezentărea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale. Pedeapsa stabilită pentru o astfel de faptă este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă. Legea urmează să fie promulgată de președinte.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Miercuri, 24 mai 2023, debitul Râului Cugir va fi în crește, ca urmare a golirii barajului de la Canciu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Orașului Cugir a fost înștiințată de către Hidroelectrica, Sucursala Sebeș că în data de 24 mai 2023, între orele 09.00-12.00 sunt planificate manevre de circulație de apă în albia râului Cugir pentru verificarea funcționalității instalațiilor hidromecanice de la Barajul Cugir – Vana de golire de fund.

Debitul tranzitat în aval de acumularea Cugir va fi maxim 15 m3/s. Manevrele sunt executate conform „Programului de măsuri pentru pregătirea exploatării amenajării în condiții de ape mari (viitură) SH Sebeș-2023.”

Detali suplimentare se pot obține de la Dispeceratul Hidrocentru SH Sebeș, la telefon 0258806450.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir