cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » „Te vrem in siguranță” – Campanie de informare preventivă derulată de jandarmi la Cugir

„Te vrem in siguranță” – Campanie de informare preventivă derulată de jandarmi la Cugir

Publicat în 12.10.2013 la ora 13:29

campanie-jandarmi-scoli-cugirO nouă acțiune din cadrul campaniei cu caracter preventiv-informativ „Te vrem în siguranță”, inițiată de Jandarmeria Română s-a derulat vineri, 11 octombrie 2013 la Cugir, unde oamenii legii s-au întâlnit cu elevii claselor I-IV de la Școala Gimnazială „Iosif Pervain” din Cugir.

Scopul manifestării a fost acela de a oferii copiilor informațiile care-i pot ajuta să prevină singuri și să combată orice comportamente violente, discriminatorii sau infracționale, să recunoască faptele antisociale și să le sesizeze celor în drept.
S-a avut în vedere că, în general, faptele antisociale cele mai întâlnite în școală sunt agresiunile exprimate prin injurii, jigniri, îmbrânceli sau intimidări și pornind de la acestea de cele mai multe ori, izbucnesc conflicte care pot culmina cu agresiuni fizice cu consecințe din cele mai grave.
Noutatea acestui proiect constă în faptul că, pe lângă scopul de prevenire a faptelor antisociale și a violenței în mediul școlar, el se axează și pe prezentarea rolului, importanței și locul Jandarmeriei Române în cadrul forțelor de ordine publică. Astfel, în cadrul activităților derulate la școala amintită, elevii și cadrele didactice au avut ocazia să fie informați despre această instituție specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Afacerilor Interne, care are ca misiune prioritară asigurarea și restabilirea ordinii și liniștii publice și care, an de an, devine tot mai profesionistă, tot mai credibilă în demersul sau de apărare a statului de drept.
Prezentarea misiunilor legale ale instituție, a modului în care Jandarmeria contribuie atât la prevenirea și descoperirea infracțiunilor, la descoperirea încălcării legilor, precum și la apărarea ordinii și liniștii publice a fost făcută cu profesionalism de șeful grupei de jandarmi din Cugir (care aparține de secția de Jandarmi Sebeș), plutonier-adjutant Ștefan Duru, alături de care s-au aflat plutonier-major Claudiu Moga și plutonier-adjutant Claudiu Predescu.
În cadrul întâlnirii, elevii școlii, însoțiți de învățătoarele Măria Martin (consilier educativ), Silvia Rotar și Felicia Trif au pus întrebări oamenilor legii și au ținut să se fotografieze alături de aceștia. În timpul prezentării, sergentul major Mihai Vasiliu a purtat echipamentul unui jandarm care intervine la diverse conflicte care s-a dovedit cea mai interesantă parte a manifestării și a fost primită cu bucurie și amuzament de participanți.

C. P.

Acest articol a fost citit de 400 ori

„Te vrem in siguranță” – Campanie de informare preventivă derulată de jandarmi la Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.