Rămâi conectat

Administraţie

Taxele speciale pentru anul fiscal 2017 au fost aprobate de Consilul Local al orașului Cugir

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

La ultima sa reuniune de la finele lunii decembrie, legislativul local din Cugir a aprobat Regulamentul privind stabilirea taxelor speciale pentru anul fiscal 2017.

Astfel, taxele speciale se încasează într-un cont distinct, deschis în cadrul bugetului local, fiind utilizate în scopurile pentru care au fost înfiinţate. Taxele speciale se utilizează pentru acoperirea cheltuielilor de înfiinţare, întreţinere şi funcţionare a acestor servicii conform destinaţiilor aprobate, urmărindu-se în principal creşterea calităţii serviciului. Toţi contribuabilii persoane juridice, persoane fizice, persoanele fizice autorizate, asociaţiile familiale, întreprinderile individuale care desfăşoară o activitate comercială şi un serviciu de piaţă pe raza oraşului Cugir şi a localităţilor componente, altele decât cele prevăzute la codurile CAEN 561 – Restaurante, 563 – Baruri şi alte activităţi şi 932 – Alte activităţi recreative şi distractive, datorează o taxă pentru obţinerea/vizarea anuală a acordului de funcţionare, după cum urmează: Taxă pentru obţinerea Acordului de funcţionare – 40 lei; Taxă pentru vizarea Acordului de funcţionare – 20 lei. Toţi contribuabilii persoane juridice şi persoane fizice datorează o taxă pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală, astfel: Taxă pentru eliberarea certificatelor fiscale – 4 lei/certificat; Taxă pentru eliberarea certificatelor fiscale în ziua depunerii cererii – 10 lei/certificat. Taxa pentru obţinerea/avizarea anuală a acordului de funcţionare şi taxa pentru eliberarea certificatului de atestare fiscală se achită anticipat sau odată cu depunerea cererii de eliberare a documentelor, iar veniturile realizate vor fi utilizate de Direcţia Venituri a oraşului Cugir pentru creşterea calităţii serviciului public specific prin achiziţia de active fixe corporale şi necorporale – tehnică de calcul, mobilier, materiale de birotică, consumabile etc. Toţi contribuabilii persoane juridice şi persoane fizice pentru care s-a început procedura de executare silită vor suporta taxa specială reprezentând cheltuielile cu efectuarea procedurii de executare silită, după cum urmează: Taxă pentru efectuarea procedurii de executare silită – 5 lei/exemplar. Taxa pentru efectuarea procedurii de executare silită se debitează pentru fiecare contribuabil în parte în momentul listării şi trimiterii prin poştă a somaţiilor de plată, a titlurilor executorii, a adreselor de înfiinţare a popririi şi a înştiinţării trimise debitorului privind măsura instituirii popririi. Taxele speciale prevăzute în respectivul regulament se fac venit la bugetul local al oraşului Cugir şi se încasează de către Direcţia Venituri.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Primarul Adrian Teban a verificat stadiul lucrărilor de modernizare la școlile gimnaziale și la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de joi, 5 septembrie 2024, primarul Cugirului, Adrian Teban, a verificat stadiul în care se află lucrările de modernizare la școlile gimnaziale și la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu.

Se apropie de final modernizarea Școlilor Gimnaziale „I. Pervain”. Lucrările sunt realizate în procent de 95%.

În cadrul evaluării în teren realizată de edilul Adrian Teban, constructorii au dat asigurări că lucrările la școlile gimnaziale se vor încheia în decurs de o lună.

La Școala Gimnazială nr. 3 lucrările se apropie de final. Lucrările la corpul de pe strada Doinei sunt realizate în proporție de peste 95% urmând realizarea finisajelor, a curții, lucrările urmând a se finaliza în decursul acestui an.

Tot prin acest proiect s-a realizat modernizarea corpurilor de pe Aleea Constructorului și Vinerea.

La Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu, lucrările din clădirea cu laboratoarele de specialitate și a sălii de sport sunt realizate în proporție de aproximativ 85%, urmând a fi finalizate până la finalul acestui an.

La Școala Gimnazială Singidava, localul de pe strada Al. Sahia lucrările sunt finalizate în proporție de peste 99%, iar in perioada următoare va fi convocată comisia de recepție.

În ultimii ani, administrația locală a investit peste 14 milioane de euro în modernizarea și dotarea clădirilor de învățământ.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De astăzi, 1 septembrie 2024, pacienții Spitalului Orășenesc Cugir vor beneficia de hrană preparată în cadrul blocului alimentar propriu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de duminică, 1 septembrie 2024, pacienții Spitalului Orășenesc Cugir vor beneficia de hrană praparată în cadrul blocului alimentar propriu.

Primarul Adrian Teban a declarat: „Sunt mulțumit de colaborarea dintre Primăria Orașului Cugir și echipa managerială a spitalului condusă de Florin Arion, fapt care a dus din nou la investiții în cadrul spitalului nostru. De asemenea, a ținut să precizeze faptul că scopul principal al acestei investiții este acela de a contribui la îmbunătățirea serviciilor alimentare oferite pacienților în cadrul spitalului, pentru a asigura în totalitate pregătirea și prepararea hranei în regim propriu în cadrul blocului alimentar. În același timp, s-a urmărit eficientizarea din punct de vedere termic și al consumurilor privind clădirea dar și îndeplinirea condițiilor optime de funcționare din punct de vedere sanitar, de igienă și confort”.

S-a finalizat investiția „Reabilitare bloc alimentar și birouri”, investiție de peste 250 000 euro din fonduri proprii.

S-au executat lucrări de:

– refacere finisaje interioare și exterioare
– se vor reface toate instalațiile electrice, termice și sanitare
– montare tâmplării PVC4 cu geamuri termopan
– învelitoare din țiglă ceramică
– șarpantă din lemn ecarisat de rășinoase, amplasarea elementelor șarpantei urmând elementele structurale din fier beton armat și a zidăriilor portante cu rol de preluare și descărcare a încărcărilor structurale spre fundații
– refacerea buiandrugilor
– trotuare de protecție de minim 60 cm, din beton, cu pantă de scurgere care să asigure înlăturarea apelor pluviale
– anvelopări etc.

De asemenea, blocul alimentar a fost dotat și utilat cu echipamente industriale profesionale precum și mobilier specific din inox.

Blocul alimentar este autorizat DSP și DSV și respectă toate circuitele obligatorii de igienă.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Peste 15 milioane de euro investiți în Cugir prin reducerea emisiilor de carbon bazate pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Finanțat din fonduri europene, dar și prin cofinanțare de la bugetul local, cel mai complex proiect implementat până în prezent în Cugir a fost recepționat de către primăria locală.

Primarul Adrian Teban a declarat că: “În ultimii doi ani, orașul nostru a trecut printr-un amplu proces de transformare, devenind acum un oraș în care în maximum 15 minute se poate traversa între punctele cele mai indepărtate. Acest proiect a adus un impact pozitiv major pentru infrastructură și transportul public de călători. Au fost ani de muncă în care am traversat toate etapele – realizarea de documentații, depunerea de proiecte, evaluări ale autorității finanțatoare, contractări și achiziții de servicii și lucrări, lucrările efective, iar acum recepționam proiectul. Este o reușită pentru localitatea noastră, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un proiect cu o valoare totală de peste 15 milioane de euro”.

Au fost modernizate străzile: Principală Vinerea, Victoriei, Stadionului, Ion Budai Deleanu, M. Viteazul, 1 Decembrie 1918, Rozelor, Strada Ion Creangă, Tineretului, Alexandru Sahia, Nicolae Bălcescu, Grivițe și Râul Mic.

Pe toate străzile au fost reabilitate şi extinse trotuarele şi au fost înfiinţate piste de biciclete iar pe strada Victoriei au fost amenajate sensuri giratorii și semafoare pentru reducerea vitezei și decongestionarea zonelor cu trafic mai intens.

S-au achiziționat 6 autobuze cu propulsie hybrid Mercedes Benz și 70 de biciclete ce vor fi puse la dispoziția locuitorilor pentru utilizare până la sfârșitul anului, cu 7 standuri cu 20 porți pentru găzduirea bicicletelor și software-ul aferent (sistem bike sharing).

Au fost înființate 41 de stații de autobuz și a fost introdus un sistem de monitorizare video, cu sisteme de afişaj a datelor de călătorie a transportului în comun şi cu automate e-ticketing pentru eliberarea biletelor de călătorie.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir