cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Taxele și impozitele locale din Cugir indexate cu 16,05% – primăria propune reduceri până la nivelul celor din 2012

Taxele și impozitele locale din Cugir indexate cu 16,05% – primăria propune reduceri până la nivelul celor din 2012

Publicat în 12.01.2013 la ora 13:46

Aleșii locali din Cugir, întruniți în ședință ordinară, au votat sâmbată, 12 ianuarie, proiectul de hotărâre iniţiat de primărie, de indexare a taxelor și impozitelor locale cu 16,05%, în conformitate cu H.G. Nr. 1309/2012.

Potrivit precizărilor făcute de Executiv, ordonanța de guvern permite consiliilor locale să diminueze nivelul taxelor locale, doar după intrarea în vigoare a actului normativ amintit. În acest context, primăria a convocat o sedinţă a consiliului local pentru luni, 14 ianuarie, începând cu ora 16.00, dată la care legislativul local ar putea să reducă aceste impozite și taxe la nivelul anului 2012.
Proiectul de hotărare n-a primit votul consilierilor PDL Radu Roșian și Zorița Ciulea – Prepeliță, liderul PDL Roșian acuzând lipsa de fermitate a unor juriști din primărie care trebuiau să acționeze la timp pentru aplicarea legii și nu să facă fel și fel de convocări pentru clarificarea unei situații deja cunoscute. Deși primăria a dat asigurări că va susține revenirea taxelor și impozitelor la nivelul anului trecut, așa cum au fost aprobate în ședința din decembrie 2012, Roșian s-a arătat sceptic că se va întâmpla acest lucru și că acestea nu vor suporta unele majorări.
În legătură cu acest demers s-a pronunțat și consilierul Cornel Pasina – președintele Comisiei Buget-Finanțe din consiliul local, care a recomandat ca la dezbaterea de luni, pe această temă, să se țină seama și de situația economică și socială a populației din oraș, a felului în care cetățenii ar putea suporta unele majorări de taxe și impozite, în condițiile și așa destul de grele pe care multe familii le traversează.
De menționat că, indiferent de decizia ce va fi luată pe 14 ianuarie, cugirenii își pot plăti taxele și impozitele locale pe anul în curs, începând cu data de 16 ianuarie.

FOTO: Arhivă

 

Facebook 

Acest articol a fost citit de 243 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.