cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Tarifele pentru serviciul de transport public pe traseul Cugir-Vinerea s-ar putea modifica începând din 1 iulie

Tarifele pentru serviciul de transport public pe traseul Cugir-Vinerea s-ar putea modifica începând din 1 iulie

Publicat în 20.06.2014 la ora 20:45

Transport CugirTarifele pentru serviciul public de transport pe ruta Cugir -Vinerea ar putea fi modificate începând cu data de 1 iulie 2014, dacă aleşii locali ai Cugirului vor da undă verde unui proiect de hotărâre iniţiat de trei consilieri locali: Emil Nicolae Muntean, Romulus Micu (PNL) şi Radu Roşian (PDL).

Cei trei au propus ca Hotărârea Consiliului Local Cugir nr.221/2008 (ultima majorare de preţ) să fie modificată după cum urmează:

– 2 lei/ călătorie;

– Abonament lunar 40 călătorii (luni-vineri) 60 lei;

– Abonament lunar 60 de călătorii (luni-duminică) 80 lei;

Au fost propuse de asemenea şi subvenţiile pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, în cuantum de 50% din valoarea abonamentului, subvenţii care vor intra în vigoare începând tot cu data de 1 iulie.

Demersul are la bază şi o adresă a operatorului public de transport pe ruta respectivă şi anume firma S.C.M. BIT SRL, care arată printr-o adresă că ultima majorare de preţ a avut loc în urmă cu 6 ani, situaţie care a condus la cheltuieli destul de mari pe parcurs, văduvind transportul de investiţii şi un standard mai ridicat al calităţii mijloacelor de călătorie.

Transportatorul a mai invocat în cererea sa aceea că legea precizează obligaţia modificării preţului în fiecare trimestru, în funcţie de inflaţie, iar la Cugir acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent.

C. P.

Acest articol a fost citit de 537 ori

Tarifele pentru serviciul de transport public pe traseul Cugir-Vinerea s-ar putea modifica începând din 1 iulie
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *