cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Tânărul pugilist cugirean Ioan Andrei Mătean a fost convocat la Centrul Național de Pregătire Olimpică

Tânărul pugilist cugirean Ioan Andrei Mătean a fost convocat la Centrul Național de Pregătire Olimpică

Publicat în 19.01.2018 la ora 21:33

Pe adresa Clubului Sportiv Orășenesc Cugir a sosit o adresă din partea Federației Române de Box prin care i se comunică faptul că sportivul Mătean Ioan Andrei a fost convocat (premieră pentru actuala secție de box), la centrul Național de Pregătire Olimpică Sportivă de la Brăila.

Elev în clasa a IX-a, la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, Mătean practică boxul la CSO Cugir  de 1 an de zile, la categoria 66 kg. – tineret, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Constantin. În competițiile organizate la nivel național și interjudețean a susținut 10 meciuri din care a pierdut doar 2. A fost observat și luat în vedere de către Federația Română de Box încă de anul trecut, cu ocazia Campionatului Național de Box.

Potrivit antrenorului Gigi Constantin, Mătean este un sportiv cu reale calități de pugilist. Un boxer receptiv la toate indicațiile tehnico – tactice predate , modest, prietenos, bine educat, iar sportul cu mănuși reprezentând pentru el o adevărată religie.

„Încă de când a venit la pregătire mi-am dat seama că am de lucru cu o piatră bună, care trebuie șlefuită. I-am acordat tot interesul să-i impun elevului meu un stil care se pliază pe calitățile sale fizice și tehnice, reușind să-i insuflu aproape sută la sută din stilul meu, pe care l-am practicat atunci când făceam box.. Sunt mândru pentru succesul lui și aștept ca într-o zi să-l pot vedea undeva sus în lumea boxului bun”, a declarat antrenorul Gigi Constantin.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 818 ori

Tânărul pugilist cugirean Ioan Andrei Mătean a fost convocat la Centrul Național de Pregătire Olimpică
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.