Rămâi conectat

Actualitate

Tânărul luptător cugirean, decedat zilele trecute la Chișinău, ar fi împlinit astăzi 29 de ani. Prietenii au publicat mesaje sfâșitoare de adio pentru Cosmin Dușa, pe rețelele de socializare

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mesaje sfâșitoare de adio pentru Cosmin Dușa, tânărul luptător cugirean care a murit zilele trecute, la Chișinău, unde avea un meci în Eagles Fighting Championship, au fost postate pe rețelele de socializare începând din dimineața zilei de astăzi, 28 iunie 2019, ziua în care acesta ar fi împlinit vârsta de 29 de ani.

Astăzi, pagina de socializare a lui Cosmin s-a umplut de mesaje sfâșietoare de condoleanțe, în loc de urări de La mulți ani! Prietenii, apropiații și colegii sunt încă în stare de șoc după aflarea veștii că tânărul a decedat în urmă cu câteva zile.

Pentru cei care doresc să îl conducă pe Cosmin pe ultimul drum, înmormântarea va avea loc duminică la ora 12:30, în Cugir, cartierul Cindeni.

“O parte din familia BPT astăzi a păstrat un moment de reculegere în memoria bunului nostru camarad Dușa Cosmin! Un ultim antrenament în cinstea tigrului ce a plecat mult prea devreme dintre noi. Cu lacrimi în ochi si cu tristețe în suflet ridicăm steagul negru la colțul sălii unde Cosmin împreună cu noi și-a petrecut mare parte din timp, muncind pentru visul său. Dușa Cosmin “Mușchilă” cum era alintat de către noi, a fost si va rămâne pe vecie unul de-al nostru, un tigru BPT!

Adevarat iubitor al sportului și-a sacrificat întreaga viață pentru a practica ceea ce a iubit el cel mai mult pe lume, SPORTUL! Din păcate pentru acest lucru a platit cu sacrificiul suprem.

Nu te vom uita niciodată prietene! O sa te purtăm în suflet și îți promitem ca atunci când unul din tigrii va ridica brațul victoriei se va gândi la tine! Vom urca cu tine în gând pe cele mai înalte trepte ale podiumului, acolo unde ti-ai dorit mereu sa ajungi.

Întreaga suflare BPT este în doliu, întreaga lume a sportului de contact este în doliu!

Odihnește-te în pace camarad, de oriunde ne privești acum!”, este mesajul colegilor tânărului.

“Azi era despre tine, ai plecat si ne-ai lasat cu un mare gol in suflet nici acum nu imi vine sa cred! Dumnezeu sa te odihneasca prieten drag!!!!”

“Ramas bun prieten drag, tot nu realizez ce s-a intamplat, vei ramane tot timpul in inimile noastre. Un prieten optimist, ambitios , cu atitudine de campion si mereu gata sa dai o mana de ajutor indiferent de situatie. Odihneste-te in pace champ.”

“Azi cerul se deschide sa primeasca un suflet curat. Ai fost si vei ramane un mare exemplu de curaj si vointa pentru noi toti. Vei ramane mereu in sufletele noastre! Dumnezeu sa te odihneasca in pace prieten drag.”

“Un pios omagiu si toate aplauzele, doar pentru tine. Drum lin printre ingeri, Dusa Cosmin!
R.I.P.! Condoleante familiei!”

“Nu am cuvinte prieten drag cosmine…dumnezeu sa te odihneasca om bun.”

“Dumnezeu sa te ierte! Condoleante famili si multa putere sa treaca peste …. ce ne este viata! Azi esti maine nu mai esti!”

“Nu pot să cred că am ajuns să îți spun ție cuvintele astea.. Dumnezeu să te ierte prieten drag!”

“Nu am cuvinte… Dumnezeu sa te odihnească în pace Cosmine… Zbor lin.”

“Campion, cred ca toate cuvintele acum sunt de prisos , toți cei care te-am cunoscut știm ca nu ai renunțat și nu o sa renunti niciodată la visul tău. Nici acuma nu îmi vine sa cred, poate Dumnezeu avea nevoie de cineva puternic și ambițios ca și tine acolo sus! Condolente și multa putere familie sa treacă peste!”

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Motocicliștii „Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia le ecologizează an de an, sunt tot mai puține gunoaie aruncate. 

Așa cum obișnuiesc deja de mai mulți ani, clubul de motocicliști ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat înainte de sărbătorile de Paști, o nouă acțiune de ecologizare în oraș.

„Am încheiat cu succes o altă acțiune de ecologizare. Am fost pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii!

Toți cei care am participat la acțiune ne-am organizat și am format 4 echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” coordonată de Eni, au ecologizat Râul Mic.

Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an tot mai puțin gunoie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual.

Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale care ne-au pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis motocicliștii.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Substanțe pentru protecția plantelor, cu termenul de valabilitate expirat, confiscate de polițiști de la o firmă din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luni, 22 aprilie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control la o societate comercială din Vinerea, specializată în comercializarea produselor de protecție a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deținerea acestui tip de produse.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că reprezentatul societății oferea, spre vânzare, mai multe produse al căror termen de valabilitate era expirat. În urma controlului a fost luată măsura indisponibilizării cantităților de 5,5 litri și 8 kilograme de substanțe de protecția plantelor.

Polițiștii au întocmit dosar penal, în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 98, alin. 5, lit. b din OUG 195/2005 privind protecția mediului și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor.

Controalele vor continua.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Ce nume se sărbătoresc de SFANTUL GHEORGHE 2024. Cui îi spunem ”la mulți ani” | cugirinfo.ro

cugirinfo.ro

Publicat

în

Nume sărbătorite de Sfântul Gheorghe 2024 • Nume derivate de la Gheorghe • Cui îi spunem ”la mulți ani” de Sf. Gheorghe | cugirinfo.ro

Peste 900.000 de romani își serbează onomastica, în 23 aprilie, cu ocazia Sfântului Gheorghe. Sfântul Mare Mucenic s-a născut în Capadocia într-o familie creștina și a trăit in timpul domniei împăratului Diocletian.

Nume sărbătorite de Sfântul Gheorghe

 Din cei peste 900.000 de romani care poarta numele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe peste 700.000 sunt bărbați si peste 180.000 femei.

Din totalul romancelor, peste 130.00 poarta numele de Georgeta, alte peste 33.000 – Gheorghita sau Ghiorghita si peste 14.000 – Geta, in timp ce peste 500 femei poarta numele de Ghita.

 La barbati, numele Gheorghe, Ghiorghe se regaseste in peste 550.000 dintre cazuri, George – peste 140.000, Gheorghita, Ghiorghita – peste 24.00, iar peste 4.800 de romani poarta numele Ghita.

Legenda Sfantului Gheorghe

S-a inrolat in armata romana si, parcurgand ierarhia militara, Sf. Gheorghe s-a facut remarcat prin faptele de arme. In ciuda decretului impotriva crestinilor, emis de Diocletian in 303, Sf. Gheorghe a ales sa-si marturiseasca public credinta crestina. Din ordin imperial, sfantul a fost intemnitat si supus torturii pentru a-si renega credinta. Loviri cu sulita, lespezile de piatra asezate pe piept, trasul pe roata, groapa cu var, incaltamintea cu cuie, bautura otravita, bataia cu vana de bou si toate celelalte torturi nu au reusit sa-l faca sa renunte la credinta sa.

Martorii suferintelor Sfantului Gheorghe, uimiti de puterea sa de a rezista la durere, au renuntat la credinta in zeitati pagane, imbratisand crestinismul. O dovada a sfinteniei sale o reprezinta o minune savarsita de Sf. Gheorghe in timpul intemnitarii sale. Atingand trupul unui detinut mort din celula sa, acesta a inviat, convingand-o astfel chiar pe imparateasa Alexandra, sotia lui Diocletian, sa se crestineze. Intrucat Sf. Gheorghe a respins oferta imparatului de a-i acorda inalte onoruri in schimbul renuntarii la crestinism, Diocletian a ordonat omorarea prin decapitare a Sf. Gheorghe si a sotiei sale.

Citeşte şi: MESAJE de Sfântul Gheorghe. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica

In constiinta populara romaneasca, Sf. Gheorghe este unul dintre cei mai prezenti sfinti, numeroase biserici purtand hramul sau. Exista numeroase orase in Romania care poarta numele Sfantului Gheorghe si chiar unul dintre cele trei brate ale Dunarii este denumit astfel. Imaginea Sf. Gheorghe ucigand balaurul este prezenta si pe steagul Moldovei medievale trimis de Stefan cel Mare la Manastirea Zografu de la Muntele Athos.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei mai preţuiţi sfinţi. De neam bun, a îmbrăţişat de tânăr carierea armelor, distingându-se repede prin curajul şi abilităţile sale. În timpul prigoanei creştinilor, Sfântul şi-a mărturisit şi el cu tărie credinţa şi, după ameninţări şi torturi, a fost executat din porunca aceluiaşi împărat pe care îl servise în lupte şi războaie.

Gheorghe – din greacă: agricultor, lucrător al pământului, acest nume deosebit, atât de răspândit la noi, la români, ne arată că omul trebuie să fie, înainte de toate, harnic şi gospodar. – „Lucrul face sănătate, trândăvia tot păcate.” – Proverb românesc.

Derivate: George, Georgeta, Georgiana, Geta, Gina, Gelu, Geo, Gică, Gherghina, Ioiga, Iordache ş.a.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir