Rămâi conectat

Actualitate

Tânărul din Balormiru de Câmp care a bătut un cugirean și i-a tăiat cauciucurile mașinii a fost plasat în arest la domiciliu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un tânăr de 23 de ani din Balomiru de Câmp a fost plasat în arest la domiciliu pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere. Faptele au fost comise pe fondul geloziei la adresa victimei.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, la data de 27 ianuarie 2021, în jurul orei 17:50, în timp ce se afla pe o stradă din sat, pe fondul unui conflict preexistent, inculpatul (C.R.M.) a agresat un tânăr din Cugir care se întâlnea cu fosta sa prietenă.

Victima a fost lovită cu o bâtă şi cu o lopată în zona capului, a braţului stâng şi a corpului, precum şi cu pumnii în zona feţei şi a capului de o altă persoană de sex masculin. În urma agresiunilor a suferit multiple leziuni, respectiv contuzii, excoriaţii şi fractura osului antebraţului stâng, leziuni care necesită pentru vindecare 30-35 zile de îngrijiri medicale. Anterior exercitării agresiunilor asupra persoanei vătămate, inculpatul s-a înarmat cu o furcă şi a înţepat trei dintre cele patru roţi ale autoturismului acesteia.

„Faptele au fost săvârşite în public şi au condus la tulburarea ordinii şi liniştii publice faţă de modalităţile în care inculpatul a acţionat, manifestându-se agresiv prin ameninţări şi urlete, rupând o bâtă şi o lopată prin loviturile aplicate cu intensitate asupra corpului persoanei vătămate, precum şi prin atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, acesta umilind persoana vătămată şi martorii prin obligarea lor să se aşeze în genunchi şi să-şi ceară iertare”, a transmis, luni, Parchetul.

În 29 ianuarie, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat pe o perioadă de 30 zile, iar judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea.

„În ceea ce priveşte persoana inculpatului, din analiza fişei de cazier judiciar rezultă că acesta se află la prima incidenţă cu legea penală, nefiind cercetat în alte dosare penale, a recunoscut faptele de care a fost acuzat şi a dat declaraţii detaliate, sincere cu privire la desfăşurarea evenimentelor din seara zilei de 27.01.2021, aspecte care au fost avute în vedere la analiza proporţionalităţii măsurii preventive şi au determinat organul de urmărire penală să nu propună cea mai grea măsură preventivă, respectiv arestarea preventivă”, se mai precizează în comunicatul instituţiei.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir