cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Tânărul de 17 ani din Cugir care a tâlhărit o femeie în noaptea de 16/17 august 2017, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Tânărul de 17 ani din Cugir care a tâlhărit o femeie în noaptea de 16/17 august 2017, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Publicat în 22.08.2017 la ora 11:26

Procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a dispus la data de 18.08.2017 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului S.M. pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233 – art. 234 alin. 1 lit. d) C.pen., cu aplicarea art. 113 şi următoarele C. pen.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că:

În noaptea de 16/17.08.2017, în jurul orei 00:00, în timp ce persoana vătămată de sex feminin I.L. se afla într-o staţie de autobuz din oraşul Cugir, inculpatul S.M. i-a smuls din mâna dreaptă plasa din plastic în care avea o bluză, o fustă şi geanta care conţinea telefonul mobil marca Samsung, un ceas de mână, un inel de argint, mărgele, cercei, o brăţară, o cruciuliţă şi suma de 66 lei, şi a fugit de la faţa locului, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 500 lei.
Inculpatul S.M. are vârsta de 17 ani şi a fost cercetat în mai multe dosare penale pentru comiterea de infracţiuni contra patrimoniului. Astfel, în cursul anului 2017, inculpatul S.M. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni similare de tâlhărie calificată, tâlhărie şi furt calificat. Inculpatul a comis infracţiunea de tâlhărie calificată cercetată în prezenta cauză după revocarea măsurii controlului judiciar dispusă faţă de acesta într-un alt dosar pentru comiterea unei infracţiuni de tentativă de tâlhărie, fiind anterior şi reţinut în acea cauză.

La data de 18.08.2017, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul S.M. pe o perioadă de 30 zile, iar judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea şi a dispus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.
Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, comunică reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1060 ori

Tânărul de 17 ani din Cugir care a tâlhărit o femeie în noaptea de 16/17 august 2017, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile
3 (60%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.