Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Tânăr din Șibot suspectat de comiterea unui furt din locuință, reținuț de polițiști

cugirinfo.ro

Publicat

în

duba-politie-cugirPoliţiştii de la Postul de Poliție din  Şibot l-au reţinut pe un tânăr de 18 ani, care este bănuit de comiterea, unei infracţiuni de furt calificat. Tânărul mai este cercetat şi pentru o infracţiune de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

La data de 17.09.2015, poliţiştii Postului de Poliţie Şibot au luat măsura reţinerii faţă de B.C.R., de 18 ani, din comuna Şibot, care împreună cu alți doi tineri din comună ar fi sustras o sumă de bani, un card bancar şi un telefon mobil, din locuinţa unui cetățean din comună.

În fapt, în dimineaţa zilei de 17 septembrie a.c., Postul de Poliţie Şibot a fost sesizat de către un cetăţean din comună, cu privire la faptul că, în noaptea precedentă, i-a dispărut din locuinţă, o sumă de bani, un card bancar şi un telefon mobil, prejudiciu estimat de păgubit la valoarea de 500 de lei.

Poliţiştii au identificat cu operativitate persoanele bănuite de comiterea furtului. Este vorba de B.C.R., de 18 ani, F.D. de 16 ani şi F.A.M., de 20 de ani, toţi din comuna Şibot, cunoscuţi cu antecedente penale, care, se pare că au pătruns în locuinţa victimei, profitând de faptul că uşa a fost lăsată neasigurată.

Cei doi tineri de 16 şi 18 ani, provoacă adesea probleme în comunitate, iar în dimineaţa zilei de 17 septembrie, s-au deplasat prin comună cu un moped şi s-a oprit la un bar.

Acolo au fost găsiţi de poliţişti, care au intervenit ca urmare a apelului unui cetăţean din comună, care reclama fapte de tulburare a liniştii publice.

Urmare intervenţiei poliţiştilor, B.C.R., care era sub influenţa alcoolului, a început să se manifeste agresiv, tulburând liniştea publică din zonă, fiind necesară imobilizarea şi încătuşarea lui. Tânărul a fost condus la sediul postului de poliţie Şibot.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că mopedul, cu care s-au deplasat cei doi, nu este înmatriculat sau înregistrat, iar cel care l-a condus prin comună a fost F.D. care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi care era sub influenţa alcoolului, în urma testării lui cu aparatul etilotest, rezultând valoarea 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii din Şibot au întocmit faţă de B.C.R. dosar de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi au luat faţă de el măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, să-l prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

F.D. este cercetat, în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt, conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat. F.A.M. va fi cercetată, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Filmare indecentă transmisă live pe două rețele de socializare, de un tânăr de 19 ani din Balomirul de Câmp. Vezi ce pedeapsă a primit

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un tânăr de 19 ani, din Balomirul de Câmp, care a filmat și a transmis prin rețelele Telegram și WhatsApp o înregistrare în care două persoane întrețineau relații sexuale, a fost condamnat la plata unei amende penale pentru infracțiunea de violare a vieții private.

Bărbatul (M.C.R.) este acuzat de procurori de săvârșirea a două fapte de violare a vieții private. Plângerea a fost depusă de femeia care apărea în înregistrarea video. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în data de 24 august 2021, a realizat o înregistrare audio-video cu telefonul mobil, în cadrul căreia a surprins pe un martor în cauză, prieten de-al său, şi o femeie în timp ce aceştia întreţineau relaţii sexuale.

Filmarea a fost realizată într-o încăpere din locuința sa, în comuna Șibot, satul Balomiru de Câmp.

„Ulterior, în aceeași noapte, fără a avea consimţământul persoanei vătămate a transmis mai multor persoane filmarea realizată cu telefonul mobil, în care se observă cum martorul şi persoana vătămată întreţineau relaţii sexuale, filmarea ajungând în cele din urmă să fie distribuită pe aplicaţia Telegram”, se precizează în rechizitoriul Parchetului

Femeia a declarat că, în timp ce aceasta se afla la locuinţa bărbatului, un prieten al acestuia a întrebat-o dacă doreşte să întreţină relaţii sexual, fiind de acord.

• Daune morale de 1.000 de euro

„Inculpatul se afla în cameră şi i-a filmat cu telefonul său mobil, însă persoana vătămată nu a ştiut şi nici nu şi-a dat acordul pentru a fi filmată, motiv pentru care l-a întrebat pe acesta ce face cu telefonul în mână. În cursul zilei de 25 august 2021 persoana vătămată a primit un mesaj pe Snapchat de la un utilizator, în care se regăsea filmarea actului sexual”, se mai susține în dosar.

Autorul filmului a menţionat că a trimis filmarea mai multor persoane, în jur de 4-5, fără a putea preciza numele acestora. Acesta  a recunoscut că nu a avut consimţământul femeii sau a celuilalt bărbat pentru a trimite acea înregistrare către alte persoane.

„Chiar dacă inculpatul a afirmat că a comunicat înregistrarea doar unui număr mic de persoane, acest aspect nu prezintă relevanţă deoarece consecinţa finală a fost aceea a încărcării conţinutului pe Telegram şi a trimiterii acestuia pe cel puţin un grup de Whatsapp”, se menționează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Acesta trebuie să plătească o amendă penală în valoare de 1.190 de lei și la daune morale de 1.000 de euro. Hotărârea a rămas definitivă.

Parlamentul a votat, recent. o lege care incriminează penal și divulgarea, difuzărea, prezentărea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale. Pedeapsa stabilită pentru o astfel de faptă este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă. Legea urmează să fie promulgată de președinte.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Miercuri, 24 mai 2023, debitul Râului Cugir va fi în crește, ca urmare a golirii barajului de la Canciu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Orașului Cugir a fost înștiințată de către Hidroelectrica, Sucursala Sebeș că în data de 24 mai 2023, între orele 09.00-12.00 sunt planificate manevre de circulație de apă în albia râului Cugir pentru verificarea funcționalității instalațiilor hidromecanice de la Barajul Cugir – Vana de golire de fund.

Debitul tranzitat în aval de acumularea Cugir va fi maxim 15 m3/s. Manevrele sunt executate conform „Programului de măsuri pentru pregătirea exploatării amenajării în condiții de ape mari (viitură) SH Sebeș-2023.”

Detali suplimentare se pot obține de la Dispeceratul Hidrocentru SH Sebeș, la telefon 0258806450.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Un tânăr de 20 de ani din Săliștea a ajuns la spital, în urma unui accident rutier produs de DJ 107A, în cartierul Pâclișa din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieri, 17 mai 2023, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au intervenit în afara localitătii Pâclișa, unde a fost semnalată producerea unui accident rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un tânăr de 20 de ani, din comuna Săliștea, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107A, a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani din localitatea Săliștea.

În urma accidentului, conducătorul auto de 20 de ani a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir