cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Tânăr din Cugir cercetat penal, în stare de arest preventiv, pentru mai multe infracțiuni de tâlhărie, distrugere și furt calificat

Tânăr din Cugir cercetat penal, în stare de arest preventiv, pentru mai multe infracțiuni de tâlhărie, distrugere și furt calificat

Publicat în 22.08.2017 la ora 11:22

Procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a dispus la data de 18.08.2017 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului B.D.G. pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:

–     distrugere prev. de art. 253 alin. 1 C.pen. şi violare de domiciliu prev. de art. 224 alin. 1 C.pen., în dauna persoanei vătămate B.Ş.,
–     furt calificat prev. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. d), alin. 2 lit. b) C.pen., în dauna persoanei vătămate C.L.,
–     furt prev. de art. 228 alin. 1 C.pen., în dauna persoanei vătămate T.M.A.,
–     tâlhărie prev. de art. 233 C.pen., în dauna persoanei vătămate L.G.,
fiecare cu aplicarea art. 113 şi următoarele C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că:

În data de 12.07.2017, în jurul orei 19:30, inculpatul B.D.G. a forţat şi degradat sistemul de închidere al porţii de acces şi a pătruns fără drept în curtea locuinţei lui B. Ş. din oraşul Cugir, însă a fost surprins de către persoana vătămată şi a părăsit imobilul la solicitarea expresă a acesteia.

În data de 22.07.2017, în jurul orei 17:30, inculpatul B.D.G. a pătruns prin efracţie, respectiv prin forţarea lacătului de la uşa de acces, în locuinţa persoanei vătămate C.L. din oraşul Cugir, a sustras de pe o noptieră portofelul în care victima avea cartea de identitate, permisul de conducere, cardul de sănătate, două cârduri bancare şi alte bunuri personale, fiind surprins de către persoana vătămată, însă aceasta nu a reuşit să îl prindă şi inculpatul a fugit de la faţa locului, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 400 lei.

În data de 23.07.2017, în jurul orei 18:00, profitând de faptul că uşile nu erau asigurate, inculpatul B.D.G. a pătruns în autoturismul lui T.M.A. parcat pe o stradă din oraşul Cugir şi a sustras din interior un portofel în care se aflau suma de 500 lei, cartea de identitate, permisul de conducere, cardul de sănătate şi trei carduri bancare, fiind surprins de către persoana vătămată, însă aceasta nu a reuşit să îl prindă şi inculpatul a fugit de la faţa locului, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 800 lei.

În data de 08.08.2017, în jurul orei 19:30, în timp ce L.G. se deplasa pe o stradă din oraşul Cugir a fost abordat de către inculpatul B.D.G. care l-a prins cu mâna de după gât şi i-a solicitat bani, persoana vătămată a refuzat, iar inculpatul B.D.G. i-a smuls de la gât lănţişorul din aur şi a fugit de la faţa locului, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 2.000 lei.

Inculpatul B.D.G. are vârsta de 15 ani şi 9 luni şi a fost cercetat în mai multe dosare penale pentru comiterea de infracţiuni contra patrimoniului. Astfel, în cursul anului 2017, inculpatul B.D.G. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni similare de tâlhărie calificată, tâlhărie şi furt calificat. În aceste dosare penale organele judiciare au luat faţă de inculpat măsurile preventive constând în reţinere, control judiciar şi arest la domiciliu.

La data de 18.08.2017, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul B.D.G. pe o perioadă de 30 zile, iar judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea şi a dispus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.

”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, comunică reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Acest articol a fost citit de 311 ori

Tânăr din Cugir cercetat penal, în stare de arest preventiv, pentru mai multe infracțiuni de tâlhărie, distrugere și furt calificat
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.