Actualitate
Tânăr din Cugir cercetat penal, în stare de arest preventiv, pentru mai multe infracțiuni de tâlhărie, distrugere și furt calificat
Procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a dispus la data de 18.08.2017 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului B.D.G. pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:
– distrugere prev. de art. 253 alin. 1 C.pen. şi violare de domiciliu prev. de art. 224 alin. 1 C.pen., în dauna persoanei vătămate B.Ş.,
– furt calificat prev. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. d), alin. 2 lit. b) C.pen., în dauna persoanei vătămate C.L.,
– furt prev. de art. 228 alin. 1 C.pen., în dauna persoanei vătămate T.M.A.,
– tâlhărie prev. de art. 233 C.pen., în dauna persoanei vătămate L.G.,
fiecare cu aplicarea art. 113 şi următoarele C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen.
Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat suspiciunea rezonabilă că:
În data de 22.07.2017, în jurul orei 17:30, inculpatul B.D.G. a pătruns prin efracţie, respectiv prin forţarea lacătului de la uşa de acces, în locuinţa persoanei vătămate C.L. din oraşul Cugir, a sustras de pe o noptieră portofelul în care victima avea cartea de identitate, permisul de conducere, cardul de sănătate, două cârduri bancare şi alte bunuri personale, fiind surprins de către persoana vătămată, însă aceasta nu a reuşit să îl prindă şi inculpatul a fugit de la faţa locului, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 400 lei.
În data de 23.07.2017, în jurul orei 18:00, profitând de faptul că uşile nu erau asigurate, inculpatul B.D.G. a pătruns în autoturismul lui T.M.A. parcat pe o stradă din oraşul Cugir şi a sustras din interior un portofel în care se aflau suma de 500 lei, cartea de identitate, permisul de conducere, cardul de sănătate şi trei carduri bancare, fiind surprins de către persoana vătămată, însă aceasta nu a reuşit să îl prindă şi inculpatul a fugit de la faţa locului, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 800 lei.
În data de 08.08.2017, în jurul orei 19:30, în timp ce L.G. se deplasa pe o stradă din oraşul Cugir a fost abordat de către inculpatul B.D.G. care l-a prins cu mâna de după gât şi i-a solicitat bani, persoana vătămată a refuzat, iar inculpatul B.D.G. i-a smuls de la gât lănţişorul din aur şi a fugit de la faţa locului, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 2.000 lei.
Inculpatul B.D.G. are vârsta de 15 ani şi 9 luni şi a fost cercetat în mai multe dosare penale pentru comiterea de infracţiuni contra patrimoniului. Astfel, în cursul anului 2017, inculpatul B.D.G. a fost trimis în judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni similare de tâlhărie calificată, tâlhărie şi furt calificat. În aceste dosare penale organele judiciare au luat faţă de inculpat măsurile preventive constând în reţinere, control judiciar şi arest la domiciliu.
La data de 18.08.2017, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul B.D.G. pe o perioadă de 30 zile, iar judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea şi a dispus luarea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.
”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, comunică reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Actualitate
Patologia venoasă, în atenţia unor specialişti din sănătate reuniți la Cugir. Noile ţinte terapeutice în boala venoasă cronică
Circa 30 de medici specialişti, de familie şi farmacişti din Cugir, au discutat ieri după amiază, despre cele mai bune soluţii de tratament în cazul patologiei venoase, o boală des întâlnită în comunitate.
Cei prezenţi au împărtăşit informaţii valoroase necesare pentru aplicarea cât mai corectă a tratamentelor şi parcurgerea procesului de reevaluare a pacientului cu această suferinţă.
Accentul a fost pus pe variantele terapeutice disponibile la ora actuală, dar, mai ales pe importanţa colaborarii dintre specialiştii din domeniul medical, deoarece protocoalele actuale de tratament pot fi applicate corect pacienţilor doar dacă aceştia sunt evaluati de specialist, la indicaţia medicului de familie şi, în final, prescripţia medicală este onorată la nivelul farmaciilor.
Masa rotundă cu tema “Inflamaţia vasculară şi difuncţia endotelială: noile ţinte terapeutice în boala venoasă cronică” a fost organizat de dr. Terezia Mureşan-Samoilescu, în colaborare cu Alfasigma.
„Mi s-a părut extrem de important această întâlnire a cadrelor medicale implicate în tratarea pacientului cu patologie venoasă şi doresc să le mulţumesc tuturor pentru deschiderea de care au dat dovadă participând efectiv la discuţii. Pe lângă tratamentul medicamentos al bolii venoase cornice, cu preparate medicamentoase care să susţină funcţia endoteliului venos şi care să transforme “insuficienţa” venoasă în sufiecienţa, funcţionalitate venoasă, există şi alte aspect la fel de importante în tratarea acestei afecţiuni şi care ţin de igiena personală, stilul de viaţă (evitarea consumului de toxice, renunţarea la fumat şi practicarea exerciţiilor fizice). Pentru binele pacientului, reţeaua de colaborare între profesioniştii din domeniul medical trebuie să fie una funcţională. Am vorbit la această întâlnire despre rezultatele tratamentului pe bază de Sulodexid, substanţă care “hrăneşte“ endoteliul venos şi care are proprietăţi antiinflamatorii foarte bune. Nu este neapărat vorba despre o noutate a tratamentului, ci, mai exact, despre nevoia colaborării corecte a specialiştilor implicaţi în diagnosticare şi tratament, pentru ca el să ajungă să fie utilizat în favoarea pacientului.” (dr. Terezia Mureşan-Samoilescu, medic chirurg chirurgie generală).
Constantin PREDESCU
Actualitate
Mai multe blocuri de pe strada George Coșbuc au rămas fără apă potabilă, în urma unei avarii la o conductă
În dimineața zilei de miercuri, 20 septembrie 2023, furnizarea apei este întreruptă în orașul Cugir pe strada George Coșbuc, fiind afectate blocurile: nr. 6, nr. 8, nr. 10, dar și două case cu nr. 2, respectiv nr. 4, din cauza unei avarii produse la o conductă.
„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 20.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Coșbuc, fiind afectate blocurile: nr. 6, nr. 8, nr. 10, dar și două case cu nr. 2, respectiv nr. 4, din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.
La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere.
Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției”, a transmis Apa CTTA Alba.
Actualitate
Sâmbătă, 16 septembrie 2023, la Cugir a avut loc o acțiune de ecologizare în cadrul campaniei „Let’s do it, Romania!”
În fiecare an, orașul Cugir este solidar cu eforturile depuse în întreaga lume de a curăța deșeurile de pe suprafața Pământului într-o singură zi, printr-o campanie derulată în peste 190 de țări simultan.
Astfel, sâmbătă 16 septembrie, sub sloganul Let’s do it, Romania!- Let’s do it, Cugir!, 60 de voluntari din localitate s-au mobilizat și au adunat gunoaiele aruncate de către unii cetățeni iresponsabili, din zona albiilor Râului Mare și Râului Mic, a Drumului Județean 704, între Șibot și Vinerea și din pășunea Sub vii din Vinerea. .
Voluntarii Cugirului au colectat selectiv 160 de saci cu pet-uri și alte materiale plastice, hărtie, sticle, metal, dar și deșeuri mari precum mobilier, saltele, anvelope, etc. Acestea au fost predate operatorului de salubritate SC RER Vest SA.
Acțiunea a fost organizată de Primăria Cugir și Serviciul Public de Gospodărire Locală, iar voluntarii implicați fac parte din Asociația Năsăpiște, Colegiul Național “David Prodan”, Romsilva-Ocolul Silvic Cugir precum și simpli cetățeni.
Echipamentele necesare demersului de curățenie (saci și mănuși) au venit din partea echipelor de organizare Let’s Do It, Romania!
Campania Let’s Do It, Romania! a fost organizată pentru prima dată pe 16 septembrie 2009. Patrusprezece ani mai târziu, pe 16 septembrie 2023, la nivelul întregii țări s-a dorit implicarea a 100.000 de cetățeni în ceea ce se consideră „cea mai mare mobilizare de voluntari din România, pentru a face curățenie în toată țara într-o singură zi” și pentru a crește gradul de conștientizare privind protejarea mediului înconjurător.
Constantin PREDESCU
-
Din judeţacum 5 luni
Mesaje de Paste. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 9 luni
MESAJE de Crăciun fericit! Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 5 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic în următorii ani | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 8 luni
Cum vor sărbătorii românii Crăciunul și Anul Nou 2021. Ce spune Raed Arafat | cugirinfo.ro
-
Din judeţacum 5 luni
Mesaje de Paște fericit. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 7 luni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | cugirinfo.ro
-
Actualitateacum 6 luni
MESAJE de 1 Aprilie, Ziua Păcălelilor. FARSE și PĂCĂLELI pe care le poţi transmite prietenilor | cugirinfo.ro
-
Mondenacum 8 luni
Obiceiuri şi tradiţii de Anul Nou: Pluguşorul, Capra, umblatul cu Ursul, Sorcova. Cele mai frumoase obiceiuri din ţara noastră | cugirinfo.ro