cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Tânăr din Cugir, care a condus băut și a provocat un accident rutier în care a decedat o tânără de 19 ani, condamnat la închisoare cu suspendare

Tânăr din Cugir, care a condus băut și a provocat un accident rutier în care a decedat o tânără de 19 ani, condamnat la închisoare cu suspendare

Publicat în 01.10.2018 la ora 16:29

Judecătoria Alba Iulia a pronunţat, ca primă instanță, soluția într-un dosar penal în care un tânăr în vârstă de 27 de ani din orașul Cugir este judecat pentru ucidere din culpă, distrugere din culpă şi conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

C. Răzvan Iulian a primit din partea instanţei de judecată pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 5 luni de închisoare, a cărei executare a fost suspendată, sub supraveghere, pe o perioadă de 3 ani. Accidentul provocat de inculpat a avut loc în 8 ianuarie 2017.

Potrivit anchetatorilor, în timp ce conducea un autoturism înspre Cugir, şoferul a pierdut controlul asupra acestuia, intrând în coliziune cu un stâlp de beton şi cu instalaţia de gaz din dreptul imobilului, după care autoturismul a luat foc. În urma accidentului, o tânără de 19 ani, pasageră în autoturism, a decedat, şoferul autoturismului a suferit leziuni corporale grave, iar alţi doi tineri, de 24 şi 25 de ani, au suferit leziuni corporale uşoare.

Tânărul a fost condamnat la 2 ani pentru ucidere din culpă, 1 an pentru conducerea maşinii sub influenţa alcoolului şi 3 luni pentru distrugere din culpă. Prin contopire şi majorare cu o treime a rezultat condamnarea la 2 ani şi 5 luni de închisoare. Pe durata termenului de supraveghere, acesta este obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniile stabilite de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba sau de Primăria mun Alba Iulia, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare. Părţile civile au renunţat la pretenţiile financiare în cursul procesului iar pretenţiile unui dintre cei doi tineri răniţi uşor au fost respinse de instanţă.

”Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat. Aduce la cunoştinţă inculpatului că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului său genetic. Dispune comunicarea prezentei hotărâri la data rămânerii sale definitive la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba – Serviciul Poliţiei Rutiere în vederea anulării permisului de conducere al inculpatului. Obligă inculpatul la plata sumei de 900 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se susţine în minuta hotărârii Judecătoriei Alba Iulia. Decizia pronunţată în data de 25 septembrie 2018, poate fi contestată la Curtea de Apel.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 2897 ori

Tânăr din Cugir, care a condus băut și a provocat un accident rutier în care a decedat o tânără de 19 ani, condamnat la închisoare cu suspendare
4.1 (82.86%) 7 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.