Rămâi conectat

Actualitate

Tânăr de 19 ani din Cugir condamnat la 1 an și 9 luni închisoare cu suspendare, după ce a furat două biciclete și a jefuit de 3 ori același magazin din oraș

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un tânăr de 19 ani din orașul Cugir a fost condamnat la 1 an și 9 luni închisoare, cu suspendare, după ce a furat două biciclete și a jefuit de 3 ori același magazin, iar ultima data fiind surprins a agresat doi angajați în tentativa de a scăpa.

La data de 9 mai 2021, în jurul orei 17.41, inculpatul i-a sustras persoanei vătămate F. F. F. o bicicletă ce se afla la parterul blocului unde locuiește victima, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 400-500 lei.

La data de 13 mai 2021, în jurul orei 10.51, inculpatul i-a sustras persoanei vătămate E. E. o bicicletă ce se afla în scara blocului unde locuiește victima, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 700 lei.

La data de 18 mai 2021, în jurul orei 09.36, inculpatul a sustras o sticlă de băutură alcoolică marca Jegermaister dintr-un magazin din Cugir, ocazie cu care a fost observat de către persoana vătămată C. C. C., angajată a magazinului, care a încercat să închisă cele două uși ale magazinului pentru a-l împiedica pe făptuitor să plece cu bunul sustras, iar în timp ce încuia cea de-a doua ușă, inculpatul a împins-o pe aceasta, i-a smuls din mână cheia, moment în care a intervenit și persoana vătămată T. R., angajată a aceluiași magazin, care a fost la rându-i împinsă de făptuitor, i-a fost sucită mâna, acesta reușind astfel să-și asigure scăparea și să plece cu bunul sustras,

La data de 14.05.2021, ora 11.07, inculpatul a pătruns în același magazin din Cugir de unde a sustras o sticlă de băutură alcoolică marca Jegermaister, iar ulterior, la aceeași dată, în jurul orei 11.35, a revinit în magazin, sustrăgând alte două sticle de băuturi alcoolice.

Instanța reține că inculpatul a comis infracțiunea de tâlhărie după liberarea la termen la data de 07.04.2021, din executarea unei măsuri educative privative de libertate de internare într-un centru educativ pe o durată de 2 ani și 4 luni, dispusă tot pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat și tâlhărie, respectiv la 5 zile după ce a fost reținut pentru fapte de furt. Astfel, după aproximativ o lună de la eliberarea din centrul educativ, inculpatul și-a fi reluat activitatea infracțională.

Instanța mai reține faptul că acesta are vârsta de 19 ani, are studii gimnaziale, în prezent nu are loc de muncă sau ocupație ori o sursă licită de venituri și este consumator de droguri, după cum a menționat în fața organelor de cercetare penală, iar obiectul material al infracțiunii de tâlhărie l-a constituit o sticlă de băuturi alcoolice, ceea ce denotă perseverență în comiterea unor astfel de fapte pentru satisfacerea unor vicii personale.

Sentința nu este definitivă ea putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Din fonduri proprii, Spitalul orășenesc Cugir a pus în funcțiune o spălătorie modernă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spălătoria care deservește Spitalul orășenesc Cugir a fost dotată recent, cu o mașină de spălat profesională și un uscător de rufe professional.

Potrivit echipei managereiale a unității de sănătate, la achiziția acestor utilaje s-a avut în vedere creșterea eficienței energetice, economisirea apei și a produselor chimice.

Totodată, prin acest demers s-a urmărit reducerea costurilor și sporirea productivității activităților din cadrul spălătoriei.

Spălătoria Spitalului orășenesc Cugir este organizată ca un serviciu unic în care se desfășoară: primire, dezinfecție, spălare, călcare, reparare și depozitare rufe”, a precizat conducerea unității.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

10 strazi din Cugir vor rămâne luni, 11 decembrie 2023, fără energie electrică, din cauza unor lucrări la mai multe transformaroare electrice din oraș

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mai multe străzi din Cugir vor rămâne fără energie electrică tinp de două ore, luni, 11 decembrie 2023, din cauza montării de concentratoare la mai multe transformatoare electrice.

„Luni, 11 decembrie 2023, între orele 10.00 și 12.00 se va face o întrerupere a energiei electrice pe străzile: Bălcescu, Înfrățirii, Victoriei (parțial), Gheorghe Doja, Viitorului, M. Sadoveanu (parțial), Al. Sahia, I.L. Caragiale, Stadionului și Tineretului, din cauza lucrărilor de montare concentratoare la postul trafo de unde sunteți alimentat”, a transmis Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

„Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P. Hașdeu al Academiei Române”, lansată la Salonul de Carte dedicat Zilei Naționale a României de la Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cartea intitulată „Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P Hașdeu al Academiei Române”, scrisă de autorii originari din orașul Cugir, dr. Cristian Ioan Popa și prof. Petru Alin Teodorescu, a fost lansată vineri, la Salonul de carte dedicat Zilei Naționale a României.

Cartea valorifică cele trei răspunsuri trimise din Cugir, în anul 1885, la întrebările chestionarului lui B. P. Hașdeu, cel însărcinat să materializeze un proiect de dicţionar al limbii române iniţiat de regele Carol I şi pus în operă de Academia Română din Bucureşti.

Corespondenţii locali au fost învăţătorul Teodor Crişan, preotul greco-catolic Ioan Dreghiciu şi învăţătoarea Sofia Bria.

Răspunsurile lor vizează faţete extrem de diverse ale comunităţii cugirene tradiţionale, de la problemele de limbă, la cele legate de etnografie, tradiţii, folclor, credinţe, superstiţii, jocuri, port şi multe altele.

Aceste răspunsuri au venit nu doar din partea elitelor, care le-au consemnat, ci mai cu seamă de la oamenii simpli (de la şes sau de la munte), care le-au furnizat celor trei.

Autorii au urmărit să facă textul accesibil şi unui public neavizat, interesat de aceste valori, astfel încât şi cu ajutorul unor imagini de epocă să poată fi readusă la viaţă o lume altminteri greu de recuperat prin intermediul altor surse.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir