cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Tâlharii din Cugir și Șibot care au jefuit mai multe biserici din județul Alba au fost reținuți de polițiști

Tâlharii din Cugir și Șibot care au jefuit mai multe biserici din județul Alba au fost reținuți de polițiști

Publicat în 11.02.2016 la ora 16:08

hoti-biserici-Alba-feb-2016Patru tineri suspectați că au jefuit mai multe biserici din județul Alba, respectiv din Vințu de Jos, Balomir, Șibot și Cugir, au fost reținuți joi de polițiștii din cadrul IPJ Alba.

La sfârșitul lunii ianuarie a.c., pe parcursul a două nopți consecutiv, trei lăcașe de cult din Cugir au fost jefuite de autori necunoscuți. Este vorba de bisericile ortodoxe ”Sfântul Gheorghe”, ”Sfâna Treime” și ”Trei Ierarhi”.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Vinţu de Jos au reuşit probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea, în perioada lunilor septembrie 2015 – februarie 2016, a şapte infracţiuni de furt din interiorul unor biserici, localuri de alimentaţie publică, precum şi imobile, situate pe raza comunelor Vinţu de Jos şi Şibot.

În sarcina a patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, din oraşul Cugir şi comuna Şibot, poliţiştii au reţinut faptul că în perioada lunilor septembrie 2015 – februarie 2016, pe timp de noapte, au pătruns în incinta unor biserici, localuri de alimentaţie publică şi imobile, situate pe raza comunelor Vinţu de Jos şi Şibot, de unde au sustras bani, ţigări, precum şi diverse bunuri şi valori (aparatură electrocasnică, scule, alimente, aparatura electronică, etc. ).

În cauză s-a propus unităţii de parchet competente ca urmărirea penala să se efectueze fata de cele patru persoane, cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi tentativă la furt calificat.

Poliţiştii au dispus faţă de două persoane, respectiv un minor de 16, din comuna Şibot şi un bărbat de 29 de ani, din oraşul Cugir, măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în data de 12.02.2016, aceştia să fie prezentaţi Parchetului Judecătoriei Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul de 29 de ani reţinut a fost eliberat din Penitenciar în anul 2015, unde a executat o pedeapsă privativă de libertate tot pentru infracţiuni de furt”, se arată într-un comunicat remis presei de IPJ Alba.

Acest articol a fost citit de 1330 ori

Tâlharii din Cugir și Șibot care au jefuit mai multe biserici din județul Alba au fost reținuți de polițiști
4.4 (88%) 5 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.