cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Sute cugireni au ieșit în stradă pentru a marca trecerea în 2019

Sute cugireni au ieșit în stradă pentru a marca trecerea în 2019

Publicat în 01.01.2019 la ora 18:43

Câteva sute de cugireni s-au bucurat de un show incendiar in noaptea dintre ani. Încercând să păstreze tradiția, aproximativ 500 localnici au ales să-și petreacă timp de mai bine de o oră, Revelionul în stradă, punctul de întâlnire fiind ca de fiecare dată, platoul din fața Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”. Nu au lipsit focurile de artificii, șampania, dar și zgomotul asurzitor al petardelor.

Zona din apropierea bradului de Crăciun a fost ocupată la cumpăna dintre ani, de cei care au dorit să petreacă un altfel de Revelion și să-l întâmpine cu bucurie pe 2019. Pe lângă cei peste 1000 de participanți, care au ales să-și petreacă Revelionul la restaurantele și barurile din apropiere, oameni de toate vârstele s-au adunat aici, cu sticle de vin și de șampanie, cu dorința de a ciocni un pahar cu cei dragi și cu prietenii și pentru a-și ura reciproc, de Anul Nou, tradiționalul ˜„La mulți ani”.

Din păcate, unii dintre ei, au venit la întâlnire înarmați cu un adevărat arsenal de petarde, spectacolul pirotehnic cu zgomote greu de suportat, au transformat zona din jurul bradului de Crăciun, într-un fel de „teatru de război”. Doar focul de artificii organizat de primărie și lampioanele lansate de localnici au creat un spectacol agreabil, diminuând disconfortul fonic produs de sutele de petarde, aruncate peste tot.

La final, cei prezenți s-au „răzbunat” într-un mod plăcut, aruncând în stradă și pe trotuare, sticle goale, de șampanie și pahare, tot ca semn al obișnuitei tradiții, la cumpăna dintre ani.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 822 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.