Rămâi conectat

Actualitate

,,Super Nanny”, Irina Petrea, a dialogat cu părinții și bunicii din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

super-nanny-la-cugir-sep-2016Cunoscută publicului larg prin intermediul micului ecran, datorită emisiunilor: „SuperNanny”, „Copii contra părinti”, „Cei 7 ani de acasă”, „Un părinte mai bun”, din cărțile, publicațiile, articolele și interviurile sale, psihoterapeuta Irina Petrea a participat recent la o conferință organizată de Farmacia FARMEX Cugir.

Răspunzând invitației farmacistului Bogdan Petric, s-a creat posibilitatea ca părinți, bunici și copii să aibă prilejul de a o vadea în realitate, să-i poată adresa întrebări și să primească răspunsurile pe care le așteptau. ,,A fost o întâlnire de mare valoare si sunt foarte fericit pentru ca am putut oferi tuturor cugirenilor un eveniment atât de util si șansa de a se intâlni si a învața multe lucruri, de la unul dintre cei mai mari psihologi si psihoterapeuți din domeniul parentingului, Irina Petrea. Asa cum si deviza farmaciei noastre spune: la Farmacia Farmex iti oferim mai mult decat medicamente, oferim mereu un zâmbet cald, atenție si cea mai buna soluție in funcție de problema fiecărui pacient, tot așa și invitata noastră le-a dat cu multă dragoste participanților cele mai adecvate și utile răspunsuri, le-a făcut recomandări menite să-i ajute si să-i încurajeze, atfel încât să relaționeze cât mai bine cu copii sau nepoții”, mărturisea cu entuziasm farmacistul Bogdan Petric.

După epuizarea conferinței și a dialogului cu publicul, care s-a desfășurat pe parcursul a aprope 4 ore, Irina Petrea, cea mai cunoscută ,,SuperNanny” din România a avut amabilitatea să facă câteva declarații în exclusivitate pentru ziarul Unirea.

– E bine cunoscut faptul că nu există o satisfacție mai mare decât să ai un copil. De aceea doresc să vă întreb, cum vi s-a părut că a reacționat publicul la prezentarea făcută de psihoterapeutul Irina Petrea pe tema ,,Un părinte mai bun”?

– A fost o prezentare interactivă, în cadrul careia unii dintre părinți sau bunici găseau de multe ori, de la sine răspunsuri la ceea ce prezentam. Mă așteptam să mi să pună întrebări la sfârșit, dar nu credeam că sunt atât de multe. Oamenii s-au plans că deși au copii mici există problem destul de mari. Ei au venit cu întrebări de genul: să doarmă copilul cu mama sau cu tata, copilul nu vrea să meargă la școală și să-și facă tema singur, nu ascultă, când se poate discuta cu ei despre educația sexuală, cât trebuie să stea la televizor sau pe internet, etc. Leam răspuns că este nevoie ca primii pași să fie făcuți printr-un dialog direct astfel încât părinții să citească în sufletul lor, să spijine dezvoltarea emoțională analizând care sunt atitudinile lor profunde, doleanțele lor. Le-am mai explicat că schimbarea trebuie să înceapă cu noi, că vom reuși să fim părinți buni dacă la rândul nostru am avut părinți buni. Că e o prblemă de educație, care depinde de familie, de școală, de unde vi și cum te regăsești dacă ai devenit părinte. Astfel nicio procedură nu va da rezultate. Trebuie să ne analizăm famiia de origine, să ne punem întrebarea ce fel de persoană vrem să creștem, să-l facem pe copil să fie consecvent cu el însuși. În mare parte depinde și de relația de cuplu și de felul cât de fericit este acest cuplu. Le-am mai explicat că în ultimii 25 de ani copii s-au schimbat, că și societatea s-a schimbat la rândul ei și că trăiesc într-o altă realitate.

– Cum vedeți relația bunic – nepot?

– Din bucuria vieții de bunic apar uneori destule complicații. Copii folosesc de multe ori punctele forte și slabe ale bunicilor. Copiii au jumătate din informație genetic de la un părinte și jumătate de la alt părinte. În fiecare copil se regăsește ceva de la cineva și ceva de la altcineva. Între copil și bunic apare o relație de tandrețe. Bunicii oferă nepoților mai mult decât o fac uneori părinții. Bunicii ar fi bine să o lase pe mamă cu copilul, făcând anumite lucruri gospodărești în locul ei și nu să se ocupe bunica exclusive de copil. În acest fel o ajută mai mult pe mamă pe care o lasă să s ocupe de educația copilului.

– Cum priviți relația copilului cu televizorul, calculatorul și cititul?

– Și televizorul și calculatorul, în exces, invadează și distruge dialogul, răpește copilul de la activități recreeative în aer liber și de la preocupări care să-I stimuleze factorii de sănătate. Nu trebuie oprit de la folosirea acestor mijloace, dar să nu fie de durată. Totul trebuie selectat, trebuie ales în așa fel incât efectul să fie pozitiv. Chiar și când este vorba despe desenele animate, care la rândul lor trebuie să fie, nu doar distractive, ci și educative. Iar când vine vorba de citit și aici e nevoie de atenție. Important este ce cărți citește. Ele trebuie să fie cât mai attractive. La început, cărțile să fie subțiri, cu litere mari, cu desene care îi pasionează. Dacă un copil te vede că citeși, cu siguranță că va citi și el.

Vă mulțumesc pentru interviul acordat, vă doresc mult succes și multă sănătate!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Medicul cardiolog Dan Mihai Cristescu s-a alăturat echipei Spitalului Orășenesc Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spitalul Orășenesc Cugir a încadrat un medic cardiolog. Dr. Dan Mihai Cristescueste medic specialist cardiolog, este născut în Timișoara și a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara iar rezidențiatul l-a realizat la Institutul de boli cardiovasculare.

Am acceptat oferta domnului manager Arion Florin de a veni in orașul Cugir fiindcă am considerat că aici mă pot dezvolta profesional. În același timp am apreciat faptul că Spitalul Orășenesc Cugir este dotat cu aparatură modernă de specialitate necesară pentru a oferi servicii medicale de calitate, grație conducerii spitalului. Apreciez implicarea managerului spitalului. Consider că este importantă prevenția bolilor cardiovasculare și efectuarea unor vizite medicale periodice care să descopere timpuriu factori de risc sau afecțiuni cardiovasculare”, a declarat medicul Dan Mihai Cristescu.

„Mă declar extrem de mulțumit de faptul ca politica noastră de atragere de medici pe specialitățile deficitare a dat rezultate, iar dovada o reprezintă inclusiv încadrarea medicului cardiolog. Venirea acestuia la Cugir, dintr-un mare centru universitar cum este cel din Timișoara, nu poate decât sa mă bucure și sa dea o speranța tuturor pacienților cu afecțiuni cardiace din Cugir că se vor putea trata aici, fără sa mai fie nevoiți să meargă în alte spitale pentru tratament. Apreciez eforturile pe care le-a făcut acest medic pentru a se prezenta la post și mă voi asigura că voi lua toate măsurile pentru ca domnul doctor să-și desfășoare activitatea în condiții de maximă siguranță”, ne-a declarat managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.

Începând cu ziua de joi, 8 mai 2025, medicul va consulta pacienții cu afecțiuni cardiologice în regim ambulatoriu:

joia – între orele 08.00-19.00
vinerea – între orele 08.00-20.00.

Timpul de consultație oferit fiecărui pacient este de maximum 30 de minute. Consultațiile în ambulatoriu se fac in baza unor programări prealabile la numărul de telefon de la fișierul spitalului 0258.751.621, de luni până vineri între orele 07.00-15.00. Pacientul trebuie sa aibă asupra sa cardul de sănătate și biletul de trimitere de la medicul de familie sau chitanța de plata a taxei de consultație, de la fișier.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Două persoane, care au plecat cu biciclete din sistemul self-service al orașului Cugir în comuna Romoș, AMENDATE de Poliția Locală

cugirinfo.ro

Publicat

în

Două persoane care s-au deplasat cu două biciclete, din sistemul self-service al orașului Cugir, în localitatea Pișchinți, din comuna Romoș, au fost AMENDATE cu 1.000 de lei, de Poliția Locală a orașului Cugir.

„Polițiștii locali din cadrul Compartimentului ordine și liniște publică, Circulația pe drumurile publice au constatat că în data de 05.05.2025, doua persoane, O.P.A (30 ani), și G.I (34 ani) au utilizat pe un drum neasfaltat de pe strada Calea Gorunilor din localitatea Vinerea doua biciclete din sistemul self-service al Orașului Cugir, cu care s-au deplasat în afara unității administrativ teritoriale a Orașului Cugir, în localitatea Pișchinți, jud. Hunedoara, încălcând astfel prevederile H.C.L Nr.87/2019, pct.13.4, lit.e, fiind sancționați cu amendă în valoare de 1000 lei.

Dorim pe această cale să informăm cetățenii orașului Cugir cu privire la contravențiile și sancțiunile prevăzute de Regulamentul pentru utilizarea serviciului de închiriere biciclete în sistem self-service din orașul Cugir. 13.4. Contravenții și sancțiuni

Următoarele încălcări ale prevederilor prezentului regulament constituie contravenții si se sancționează cu amenda cuprinsă între 500 lei și 800 lei:

a)abandonarea bicicletei în-afara stației automate de închiriere a bicicletelor. La returnare se introduce bicicleta în spaţiu de andocare, se blochează utilizând sistemul de blocare şi se confirmă returnarea prin intermediul aplicaţiei mobile. Se verifică dacă sistemul de blocare este introdus corect;
b) transportul unor bunuri mai grele de 7 kg;
c) transportul de pasageri și, în general, orice utilizare care ar putea pune în pericol utilizatorul sau terții;
d) transportul unor substanțe inflamabile, explozive, toxice sau periculoase;
e) utilizarea bicicletei pe drumuri neasfaltate, altele decât cele prevăzute în nomenclatorul stradal local sau în-afara unității administrativ teritoriale a Orașului Cugir;
f) utilizarea bicicletei în orice alt scop decât cel pentru care aceasta a fost creată și dată spre utilizare, participarea la curse de biciclete;
g) necomunicarea incidentelor survenite, în timpul utilizării, către operator, în cel mult 10 minute de la incident;
h) demontarea bicicletei în scopul reparării acesteia precum și în orice alt scop;
i) utilizarea unei biciclete în mod necorespunzător sau în condiții care pot deteriora bicicleta;
j) cedarea bicicletei altei persoane;
k) preluarea bicicletei de către utilizator dacă acesta se află sub influența alcoolului și/sau a drogurilor ori a altor substanțe stupefiante;
l) utilizarea bicicletei în caz de vânt puternic și furtuni;
m) utilizarea bicicletei fără a se asigura contactul cu partea carosabilă/solul pe ambele roți;
n) neutilizarea bicicletei pe pistele de biciclete, acolo unde drumul public este prevăzut cu piste de biciclete semnalizate și marcate corespunzător;
o) nerespectarea întocmai a marcajelor care indică direcția de deplasare (în cazul în care pe drumul public nu sunt amenajate piste speciale pentru biciclete, acestea pot fi conduse pe partea carosabilă);
p) neutilizarea de veste reflectorizante sau de îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante de la lăsarea serii până la ora de predare prevăzută în prezentul Regulament (ora 23:00) sau când vizibilitatea este redusă, atunci când se deplasează pe partea carosabilă a drumului public;
q) traversarea drumului public, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă.

Acțiunile de verificare vor continua ca principal obiectiv în cadrul misiunilor zilnice, iar pe această cale apelăm și la spiritul civic al cetățenilor care, atunci când constată astfel de încălcări ale legii, să le sesizeze prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Cugir, tel. 0258755455”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 9 mai 2025: Ziua Europei, marcată în Piațeta Centrului Cultural „Valentin Uritescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir în parteneriat cu Centrul Cultural „Valeantin Uritescu” Cugir, vă invită să participați vineri, 9 mai 2025, la manifestările dedicate Zilei Europei, în Piațeta din fața Centrului Cultural Cugir.

„Vă invităm să marcăm împreună momentul festiv cu un concert de muzică de fanfară!

Avem o mulțime de stegulețe și baloane pentru ca la final să facem cu toții un steag uriaș și să cântăm împreună Odă Bucuriei.

Anul acesta sărbătorim 75 de ani de la Declarația Schuman și de la adoptarea steagului ca însemn distinctiv, precum și cei 18 ani de când România a devenit stat membru.

După cel de al Doilea Război Mondial, un grup de politicieni europeni a dorit o Europă unită pentru a preveni viitoarele conflicte.

Această dată marchează și „Declarația Schuman”, o propunere istorică făcută în 1950 de Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe și care a pus bazele cooperării europene. Propunerea lui Robert

Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Puteți descoperi în link-ul de mai jos povestea din spatele ideilor sale vizionare. https://www.consilium.europa.eu/ro/schuman-declaration/

Ziua Europei simbolizează angajamentul anual al Uniunii Europene pentru solidaritate, democrație și diversitate!”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir