cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Strategii privind preselecţia şi admiterea elevilor la Şcoala profesională Cugir

Strategii privind preselecţia şi admiterea elevilor la Şcoala profesională Cugir

Publicat în 19.02.2016 la ora 12:30

scoala-profesionala-cugirÎn prezenţa directorului Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, dr. ing. Alexandru Micaciu, la sediul amintitei instituţii a avut loc miercuri o întâlnire de lucru la care au luat parte reprezentanţi ai celor două fabrici cugirene de armament şi muniţie, SC Uzina Mecanică, respectiv Fabrica de Arme, precum şi SC Nova Modul SRL Cugir.

Reuniunea a avut drept agendă de dezbatere unele aspecte referitoare la preselecţia şi admiterea elevilor care optează pentru cursurile şcolii profesionale la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir în anul de învăţământ 2016 – 2017. Conform proiectului de şcolarizare aprobat pentru anul şcolar 2016 – 2017, la unitatea tehnică de învăţământ va funcţiona o clasă cu profil tehnic (3 ani) formată din 28 de elevi cu dublă specializare: operator maşini unelte cu comandă numerică pentru 14 elevi şi specializare frezori, rabotori şi mortezori (14 elevi). Este cunoscut faptul că elevii cursanţi beneficiază de bursă lunară (200 de lei de la agentul economic şi 200 de lei de la şcoală), practică în producţie etc. Potrivit discuţiilor purtate cu directorul colegiului, elevii vor susţine un test de cunoştinţe generale de matematică, precum şi o probă care constă într-un interviu realizat cu agentul economic. Aceste probe vor fi realizate în concordanţă cu opţiunea elevului, în raport cu agentul economic ales. La întâlnire au mai luat parte: responsabila catedrei Disciplină tehnică din cadrul colegiului, dr. ing. Ileana Dacia Napău şi responsabila desemnată cu învăţământul profesional-tehnic, Mariana Iviniş.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 167 ori

Strategii privind preselecţia şi admiterea elevilor la Şcoala profesională Cugir
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.