cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Stimulent educaţional pentru copiii din grădiniţele cugirene care provin din familii defavorizate

Stimulent educaţional pentru copiii din grădiniţele cugirene care provin din familii defavorizate

Publicat în 10.03.2016 la ora 12:00

primarie-cugir-nouAleşii Cugirului au dat undă verde unui proiect de hotărâre iniţiat de primarul Adrian Teban, prin care împuterniceşte Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul primăriei să deruleze activitatea de acordare a stimulentului educaţional pentru copiii de grădiniţe care provin din familii defavorizate.

De asemenea, legislativul local a aprobat propunerea ca primăria locală să aibă în sarcină activitatea de achiziţie şi gestionare a tichetelor sociale pentru grădiniţă. În ceea ce priveşte activitatea de identificare a beneficiarilor de tichete sociale pentru grădiniţă, s-au stabilit şi actorii care au misiunea de conlucrare pe această direcţie şi anume: primăria, şcolile din oraş, Serviciul Public de Asistenţă Socială şi medicii de familie. În cadrul aceleiaşi reuniuni a fost stabilit şi Regulamentul de acordare a stimulentului educaţional pentru copiii din grădiniţe care provin din familii defavorizate. Potrivit acestuia, beneficiarul stimulentului este copilul, iar titularul tichetului social pentru grădiniţă este reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal al copilului. Tichetul social se acordă copiilor cu vârsta între 3 şi 6 ani proveniţi din familii defavorizate şi al căror venit lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, respectiv 284 de lei, prevăzut de legea 416/2001 privind venitul minim garantat. Stimulentul se acordă lunar, pe perioada participării copilului la activităţile organizate în cadrul unităţilor de învăţământ preşcolar, în perioada septembrie – iunie, iar distribuirea tichetelor se face de către primărie.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 112 ori

Stimulent educaţional pentru copiii din grădiniţele cugirene care provin din familii defavorizate
4.5 (90%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.