cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Starea avansată de degradare a atelierului școlar al Colegiului Tehnic „ID Lăzărescu” impune lucrări de reparații

Starea avansată de degradare a atelierului școlar al Colegiului Tehnic „ID Lăzărescu” impune lucrări de reparații

Publicat în 27.06.2013 la ora 20:15

Compartimentul Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul aparatului de specialitate al Primarului orașului Cugir a întocmit un Raport de Specialitate prin care propune spre aprobare Consiliului Local, Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru obiectivul Atelier Școală – Colegiul Tehnic „ID Lazarescu”

Colegiul ID Lazarescu CugirAutorul raportului, ing. Elena Bota își motivează demersul prin faptul că starea actuală a clădirii nu mai corespunde din punct de vedere funcțional fiind într-o situație de degradare care nu mai poate asigura confortul și siguranța necesară desfășurării activității școlare.
„Deși structura de rezistență nu este afectată se impun totuși, lucrări de refacere a acoperișului, recompartimentari, lucrări de finisaje și termoizilație. Acoperișul necesită lucrări de reparație atât hidrofuge cât și termice, ceea ce impune izolarea planșeului cu vată minerală și construirea unui acoperiș de tip șarpantă din lemn cu învelitoare cu tablă cutata”
Lucrări de intervenție mai necesită fațada clădirii, interioarele, care necesită tencuieli și zugrăveli, refacerea pardoselii, amenajări grupuri sanitare, recompartimentari spații, schimbări rețea termică s.a.
Valoarea investiției se ridică la 2.598.574,00 lei, timpul afectat realizării acesteia fiind de 12 luni iar sursa de finanțare este bugetul local. Urmează că în ședința Consiliului Local de vineri să se pună în dezbatere Proiectul de Hotărâre pe această temă și să se ia o decizie în acest sens.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 449 ori

Starea avansată de degradare a atelierului școlar al Colegiului Tehnic „ID Lăzărescu” impune lucrări de reparații
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.