cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Star Transmission va finanța reabilitarea și modernizarea creşei „Kunterbunt”, din Cugir

Star Transmission va finanța reabilitarea și modernizarea creşei „Kunterbunt”, din Cugir

Publicat în 02.08.2017 la ora 12:16

Consiliul Local Cugir a aprobat, într-o reuniune recentă, înființarea serviciului social de zi, „Creșa Kunterbunt”, serviciu de interes local, aflat în subordinea Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) Cugir și sub coordonarea metodologică a activităților educaționale antepreșcolare a Scolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir.

Potrivit raportului de specialitate întocmit de SPAS, creșa va funcționa în spațiul situat pe strada Doinei nr. 10 (foto), imobil în care funcționează și grădinița arondată Școlii Gimnaziale nr. 3 și va furniza servicii de îngrijire și supraveghere a copiilor între 0 și 3 ani.

Imobilul trebuie reabilitat și recompartimentat pentru un număr de 36 de copii grupați pe grupe de vârstă conform prevederilor legale. Acest demers se va realiza conform informațiilor, de către Consiliul Local Cugir cu sprijinul firmei germane Star Transmission Cugir, care și-a arătat disponibilitatea pentru executarea lucrărilor necesare de reabilitare și modernizare a locației.

Beneiciarii creșei sunt:  copii cu vârsta între 1-3 ani care au domiciliul sau reședința in  Cugir;  copiii aflați în situație de risc cu vârsta între 1-3 ani pentru care se întocmește plan de servicii de către Compartimentul protecția copilului; părinții/reprezentantii legali ai copiilor în situația în care copilul antepreșcolar înscris la creșă împlinește vârsta de 3 ani în timpul anului școlar, acesta poate frecventa programul serviciului respectiv până la finalizarea anului școlar, fără a depăși vârsta de 4 ani. Ei vor fi organizaţi din punct de vedere educațional pe grupe de vârstă, astfel:  grupa mijlocie: copii   între  1 – 2 ani;  grupa mare: copii   peste  2 ani.

Admiterea copiilor se face ţinând cont de ordinea datei de depunere a cererii de înscriere şi în funcţie de numărul locurilor disponibile. Serviciul social Creșa Kunterbunt va avea în structura organizatorică un numar total de 13 persoane, conform prevederilor Hotararii consiliului local și anume: personal de conducere: sef de centru 1; personal de specialitate de ingrijire si asistenta;  educator –puericultor – 4  posturi; asistente  medicale – 2 posturi; îngrijitor – 4 posturi; personal cu functii administrative, gospodarire, intretinere-reparatii, deservire: bucătar – 1 post; ajutor de bucătar – 1 post.

Părinţii/reprezentanţii legali ai căror copii beneficiază de servicii în cadrul creșei sunt obligaţi la plata unei contribuţii lunare, a cărei valoare este stabilită prin dispoziţie a primarului, în funcţie de numărul de copii din familie şi de venitul mediu lunar brut cumulat al părinţilor/reprezentanţilor legali calculat pe perioada de 6 luni anterioară înscrierii copilului. Sunt scutiţi de la plata contribuţiei, sarcina fiind preluată de bugetul local, părinţii/reprezentantul legal care au în îngrijire copii ce sunt expuşi riscului de separare de familie şi au aprobate planuri de servicii.
Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 1023 ori

Star Transmission va finanța reabilitarea și modernizarea creşei „Kunterbunt”, din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Un Comentariu la Star Transmission va finanța reabilitarea și modernizarea creşei „Kunterbunt”, din Cugir

  1. JosSTC Răspunde

    04.08.2017 la 21:25

    Au bani pentru proiecte externe, dar nu au bani sa dea la angajati.. de asta le pleaca oameni la greu.. jidani

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.