Rămâi conectat

Actualitate

Star Transmission va finanța reabilitarea și modernizarea creşei „Kunterbunt”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat, într-o reuniune recentă, înființarea serviciului social de zi, „Creșa Kunterbunt”, serviciu de interes local, aflat în subordinea Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) Cugir și sub coordonarea metodologică a activităților educaționale antepreșcolare a Scolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir.

Potrivit raportului de specialitate întocmit de SPAS, creșa va funcționa în spațiul situat pe strada Doinei nr. 10 (foto), imobil în care funcționează și grădinița arondată Școlii Gimnaziale nr. 3 și va furniza servicii de îngrijire și supraveghere a copiilor între 0 și 3 ani.

Imobilul trebuie reabilitat și recompartimentat pentru un număr de 36 de copii grupați pe grupe de vârstă conform prevederilor legale. Acest demers se va realiza conform informațiilor, de către Consiliul Local Cugir cu sprijinul firmei germane Star Transmission Cugir, care și-a arătat disponibilitatea pentru executarea lucrărilor necesare de reabilitare și modernizare a locației.

Beneiciarii creșei sunt:  copii cu vârsta între 1-3 ani care au domiciliul sau reședința in  Cugir;  copiii aflați în situație de risc cu vârsta între 1-3 ani pentru care se întocmește plan de servicii de către Compartimentul protecția copilului; părinții/reprezentantii legali ai copiilor în situația în care copilul antepreșcolar înscris la creșă împlinește vârsta de 3 ani în timpul anului școlar, acesta poate frecventa programul serviciului respectiv până la finalizarea anului școlar, fără a depăși vârsta de 4 ani. Ei vor fi organizaţi din punct de vedere educațional pe grupe de vârstă, astfel:  grupa mijlocie: copii   între  1 – 2 ani;  grupa mare: copii   peste  2 ani.

Admiterea copiilor se face ţinând cont de ordinea datei de depunere a cererii de înscriere şi în funcţie de numărul locurilor disponibile. Serviciul social Creșa Kunterbunt va avea în structura organizatorică un numar total de 13 persoane, conform prevederilor Hotararii consiliului local și anume: personal de conducere: sef de centru 1; personal de specialitate de ingrijire si asistenta;  educator –puericultor – 4  posturi; asistente  medicale – 2 posturi; îngrijitor – 4 posturi; personal cu functii administrative, gospodarire, intretinere-reparatii, deservire: bucătar – 1 post; ajutor de bucătar – 1 post.

Părinţii/reprezentanţii legali ai căror copii beneficiază de servicii în cadrul creșei sunt obligaţi la plata unei contribuţii lunare, a cărei valoare este stabilită prin dispoziţie a primarului, în funcţie de numărul de copii din familie şi de venitul mediu lunar brut cumulat al părinţilor/reprezentanţilor legali calculat pe perioada de 6 luni anterioară înscrierii copilului. Sunt scutiţi de la plata contribuţiei, sarcina fiind preluată de bugetul local, părinţii/reprezentantul legal care au în îngrijire copii ce sunt expuşi riscului de separare de familie şi au aprobate planuri de servicii.
Constantin PREDESCU

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    JosSTC

    04.08.2017 la 21:25

    Au bani pentru proiecte externe, dar nu au bani sa dea la angajati.. de asta le pleaca oameni la greu.. jidani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Vineri, 29 septembrie 2023: Ziua Porților Deschise, pe șantierul arheologic de pe Cetatea din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 locuitorii Cugirului sunt invitați în șantierul arheologic de pe Cetate, la Ziua Porților Deschise.

În cadrul proiectelor demarate cu privire la promovarea obiectivelor istorice și turistice ale Cugirului, un loc aparte îl ocupă Cetatea dacică.

Astfel, începând din acest an, un grup de arheologi condus de dr. Aurel Rustoiu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, împreună cu studenți și doctoranzi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și de la Academia Română, în cooperare cu Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia, au reluat cercetările arheologice în Cetate.

Atât informațiile privind săpăturile mai vechi cât și rezultatele cercetărilor de anul acesta vor fi aduse la cunoștința publicului și a presei vineri 29 septembrie 2023, când va avea loc „Ziua porților deschise în Cetatea dacică de la Cugir”, începând cu ora 10.00. Manifestarea constituie și un preambul al evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizat în aceeași zi de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 28 septembrie 2023: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 28 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Cugir va avea loc o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, în compania scriitorilor consacrați, ori aspiranți, din fiecare comunitate.

Intrarea la cercul de scriere creativă este condiționată doar de apetitul pentru lectură, scris și cultură. Mai mult, autorii celor mai reușite creații literare au șansa de a fi publicați, gratuit, în antologia „Verbum”, publicație anuală a Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care ajunge în acest an la cea de-a V-a ediție.

Activitățile de joi au loc în cadrul Proiectul 3.19 Verbum, Programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Trei străzi din Cugir au rămas astăzi, 26 septembrie 2023, fără a potabilă, în urma unei avari la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O avarie s-a produs marți, 26 septembrie 2023, la conducta de apă potabilă, din Cugir. Locuitorii de pe trei străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 26.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Enescu, str. Mihai Eminescu și str. Arieșului din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir