cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Star Transmission a finalizat o investiție de 36 de milioane de euro într-o nouă unitate de producție, la Cugir

Star Transmission a finalizat o investiție de 36 de milioane de euro într-o nouă unitate de producție, la Cugir

Publicat în 23.03.2017 la ora 18:51

Star Transmission, filială a grupului Daimler AG, a finalizat o investiție de 36 de milioane de euro la Cugir, prin deschiderea unei noi unități în care se produc roțile planetare pentru cutia în nouă trepte 9G-Tronic, urmând a fi create 200 de locuri de muncă.

”Star Transmission, filială a grupului Daimler AG, își continuă strategia de dezvoltare sustenabilă în România, prin deschiderea celei mai noi unități de producție la Cugir. Finalizarea acestei noi facilități – o investiție de 36 de milioane de euro și având o suprafață de 11.000 mp – creează oportunități de muncă pentru 200 de angajați”, se arată într-un comunicat de presă trimis, joi, de reprezentanții Daimler.

În noua hală de la Cugir, Star Transmission a început producția în serie a patru modele diferite de roți planetare pentru cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic, potrivit sursei citate.  

Cutia în nouă trepte de viteză 9G-Tronic se produce tot în România, la Sebeș, unde concernul german a finalizat, la începutul lui 2016, o investiție masivă menită să susțină rețeaua globală de producție Daimler: 300 de milioane de euro și oportunități de lucru pentru 500 de noi angajați.   

”În cadrul strategiei de creștere sustenabilă a Grupului, investițiile finalizate în acest an la Cugir au vizat și calificarea personalului în fabricile din Germania, dar și implementarea de tehnologii de ultimă generație. Un exemplu e aparatura care monitorizează zgomotul produs de roata planetară în cutia de viteză. Investiția actuală de la Cugir presupune o creștere în mai multe etape a capacității de producție a roților planetare. Ea urmează investiției de peste 13 milioane de euro din 2016, care a vizat construcția, în cadrul aceleiași baze, a unei noi hale de producție”, se mai arată în comunicatul de presă.

Star Transmission a devenit, ulterior investiției din 2016, furnizor unic, la nivel mondial, al conductelor de înaltă presiune destinate motoarelor pe benzină.

Grupul Daimler derulează, prin cele două filiale din România, Star Transmission (Cugir) și Star Assembly (Sebeș), o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea durabilă a celor două comunități, oferind locuri de muncă pentru cei peste 2600 de angajați.

Calificarea continuă a acestora, constând în traininguri recurente, la sediile Daimler din Germania si nu numai, este dublată de implicarea constantă în susținerea învățământului profesional de tip german în România.

Absolvenții acestor cursuri au prioritate la angajarea în Star Transmission, Star Assembly și companiile partenere, deținând competențe și certificări recunoscute atât în România, cât și în străinătate. 

În cadrul unităților de producție din Cugir și Sebeș funcționează o Școală de Maiștri precum și programe de internship pe durata verii, pentru tinerii studenți din România și Germania.

Star Transmission, o unitate de producție strategică pentru Grupul Daimler, a luat naștere în 2001, ca rezultat al unui joint-venture româno-german, capitalizând experiența locală de două secole în prelucrarea metalelor și expertiza concernului german, unul din liderii pieței mondiale de mașini premium și vehicule comerciale. În 2013, Daimler devine acționar unic al Star Transmission Cugir și deschide o bază de montaj, Star Assembly Sebeș, consolidându-și poziția și devenind astfel una din cele mai importante investiții străine în România.

Acest articol a fost citit de 798 ori

Star Transmission a finalizat o investiție de 36 de milioane de euro într-o nouă unitate de producție, la Cugir
3.3 (66.67%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.