Rămâi conectat

Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare a străzilor din Cindeni, urmărit în teren de către administrația locală

cugirinfo.ro

Publicat

în

Orașul Cugir traversează o perioadă de transformări importante ca urmare a proiectelor europene derulate la nivelul rețelei de străzi din localitate. Stadiul fizic al fiecărui proiect este urmărit în teren de către conducerea primăriei care dorește ca procesul de modernizare să se încheie în termen.

Cele mai recente verificări au fost făcute de către primarul, Adrian Teban pe străzile din Cindeni: Zorilor, 1 Iunie, 8 Martie, Ștefan Octavian Iosif și Bradului. Pe toate aceste străzi au fost introduse rețelele de canalizare pluvială și de canalizație tehnică, iar pe str. Bradului au fost schimbate inclusiv rețele de alimentare cu apă. În momentul de față se intervine pentru montarea bordurilor, amenajarea trotuarelor și a acceselor în gospodării. Lucrările sunt mai întârziate pe 1 iunie unde este necesară construirea unui zid de sprijin înalt de 0,5-3 m pentru protejarea împotriva alunecărilor de teren și a eroziunilor.

Străzile care au făcut obiectul acestei verificări fac parte din proiectul ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii I. Pervain”,prin care se mai modernizează alte 5 străzi aflate în partea de sus a orașului: Scăunel, Arieșului, G. Enescu, M. Eminescu și S, Bărnuțiu. Dacă pe prima încă nu au început lucrările, pe toate celelalte au fost introduse rețelele de utilități. Pe primul tronson al străzii S. Bărnuițiu s-a turnat deja primul strat de covor asflatic, însă lucrările pe celălalt tronson au întârziat datorită ritmului în care au fost îngropate rețelele de gaz.

Reamintim că odată cu modernizarea rețelei de străzi arondate Școlii Gimnaziale I. Pervain, proiectul presupune inclusiv reabilitarea, modernizarea și echiparea celor două corpuri de clădire ale instituției de învățământ situate pe str. 21 Decembrie 1989, ambele aflate în lucru, cu precizarea că se preconizează ca localul vechi să fie finalizat până în această toamnă.

Scopul general al proiectului este acela de a facilita accesul la educație a elevilor, de a crește nivelul de satisfacție și mobilitate a populației, prin modernizarea instituțiilor de învățământ, a căilor de acces rutiere și pietonale.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Advertoriale.pro

    25.07.2023 la 15:01

    Salut, sunt încântat să aflu despre toate proiectele remarcabile pe care orașul nostru Cugir le realizează! Construirea rețelelor de canalizare, reabilitarea străzilor, modernizarea școlilor și investițiile în mobilitatea populației sunt doar câteva exemple ale progreselor notabile pe care le avem. Aceste transformări sunt direct înrădăcinate în valorile în care credem ca locuitori ai acestui oraș – să construim o comunitate mai bună și mai echitabilă și să investim în viitorul nostru! Bravo Cugir!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administraţie

Prin punerea în funcţiune a unei centrale fotovoltaice „Parcul Industrial Cugir” devine prosumator

cugirinfo.ro

Publicat

în

„Parcul Industrial Cugir” pune în funcţiune o centrală fotovoltaică, prin care va putea acoperi mare parte din energia necesară pentru alimentarea subconsumatorilor parcului, la un preț mai mic decât energia convențională. Recent, a fost finalizată investiția privind punerea în funcțiune a unei centrale fotovoltaice amplasată pe acoperișul-terasă al Halei de producție nr. 4 în incinta societății.

„Astfel, energia produsă în această centrală acoperă o mare parte din energia necesară pentru alimentarea subconsumatorilor parcului, la un preț mai mic decât energia convențională, iar cantitatea de energie produsă și neconsumată se introduce în sistemul electric național (SEN).

Prin urmare, societatea Parcul Industrial Cugir SA deține și calitatea de prosumator, având Certificat de racordare și producere emis de Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Alba”, se arată într-un raport de specialitate ce însoţeşte un proiect de hotărâre cu privire la acordarea unui mandat special reprezentantului Judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor, Simion Creţu, proiect aprobat în şedinţa ordinară din noiembrie a Consiliului Judeţean Alba.

Potrivit unei adrese transmise CJ Alba, se solicită acordarea unui mandat special reprezentantului Județului Alba pentru completarea obiectului secundar de activitate, cu activitatea „Producția de energie electrică – Cod CAEN 3511”. Prin urmare, se impune modificarea art.6 din Actul constitutiv al societăţii, Obiectul secundar de activitate al Întreprinderii Publice – Societatea „Parcul Industrial Cugir” SA prin completare obiectului secundar de activitate cu Cod CAEN 3511 Producția de energie electrică.

UAT – Județul Alba este acționar unic la Societatea „Parcul Industrial Cugir” SA.

În aceeaşi şedinţă s-a discutat şi despre rectificarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2023 şi a anexelor sale. Principali indicatori care se vor modifica sunt veniturile totale, de la 1.628.800 de lei la 1.729.395 de lei, și cheltuielile totale, de la 1.540.708 lei la 1.635.895 de lei. În consecinţă, se observă o creștere a profitului brut, de la 88.092 de lei la 93.500 de lei.

Operatorii economici pot proceda la rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli atunci când, din motive temeinic justificate, sunt necesare modificări ale nivelului indicatorilor economico-financiari aprobați iniţial, în cazul de faţă în 26 ianuarie 2023.

UAT – Județul Alba este acționar unic la Societatea „Parcul Industrial Cugir” SA


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Contracte de finanțare în valoare de 33,8 milioane de lei, pentru investiții cu fonduri din PNRR, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, au fost semnate cinci contracte de finanțare nerambursabilă între orașul Cugir și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru realizarea unor investiții cu fonduri provenite din Programul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit primarului Adrian Teban, este vorba despre proiecte în valoare de peste 33.800.000 de lei (fără TVA) prin care administrația locală își propune să reabiliteze și să eficientizeze mai multe clădiri publice.

„Majoritatea contractelor semnate astăzi vizează obiective ce aparțin infrastructurii învățământului local și reprezintă o completare la cele 6 proiecte cu fonduri europene pe care le avem în momentul de față în implementare. Așadar, avem șansa ca prin PNRR să reabilităm și clădirile celorlalte instituții care nu au fost eligibile prin POR și astfel să avem o rețea școlară modernizată în totalitate”, susține edilul.
Potrivit acestuia, trei dintre contractele semnate sunt destinate eficientizării energetice a Liceului Teoretic „David Prodan”, precum și valorificării clădirilor ce-i aparțin, iar altul se referă la reabilitarea căminului din cadrul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu”.

Cele cinci proiecte finanțate prin PNRR vor fi implementate pe parcursul a 24-25 de luni.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Proiect pentru construirea unui parc fotovoltaic în orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat în ședință extraordinară realizarea proiectului „Construire parc fotovoltaic în orașul Cugir”, propus la finanțare din Fondul pentru Modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei”, derulat de Ministerul Energiei.

Potrivit HCL Cugir nr. 227/14.11.2023, valoarea totală a proiectului este în cuantum de 7.591.031,54 de lei cu T.V.A., din care valoarea totală eligibilă 5.752.481,54 lei și valoarea neeligibilă 1.838.550 lei.

Aleșii locali au mai aprobat contribuția proprie în proiect, a 1.838.550 de lei, reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului. Cuantumul lucrărilor va fi prevăzut în bugetul Orașului Cugir pentru perioada de realizare a investiției, în cazul obținerii finanțării.

Principalele activități din cadrul proiectului, care vor duce la înființarea parcului fotovoltaic, sunt următoarele:

– prelucrarea terenului pentru aplatizarea curbelor de nivel abrupte;
– taluzarea și compactarea pământului; înființarea căilor de acces pentru activitățile de mentenanţă;
– montarea structurii metalice de susținere în fundații izolate din beton;
– montarea de panouri fotovoltaice cu puterea instalată de minimum 410 W;
– montarea invertoarelor trifazate pe suporți speciali.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir