Rămâi conectat

Administraţie

Spitalul Orăşenesc Cugir a primit aparatură medicală modernă în valoare de 324.000 de lei

cugirinfo.ro

Publicat

în

Printr-un nou proiect de finanţare în valoare de 324.000 lei susţinut de Primărie şi Consiliul Local Cugir, au ajuns la spital, în ultimele două săptămâni, aparate noi care vor intra în dotarea mai multor secţii/compartimente ale spitalului.

Este vorba de un videocolposcop pentru compartimentul de obstetrică-ginecologie – un microscop ergonomic echipat cu mânere de diverse forme care permit operarea cu uşurinţă şi eficientizarea modului de lucru şi setarea rapidă a diagnosticului, un aparat pentru stimularea nervilor periferici, în cadrul compartimentului de chirugie, care permite regenerarea mai rapidă a suturilor nervilor periferici, în prezent fiind necesare grefe de nervi pentru salvarea zonelor afectate.

Camera de Gardă a fost de asemenea dotată cu un concentrator de oxigen, un defibrilator manual pentru tratarea de urgenţă a unor afecţiuni care pun viaţa în pericol şi aritmiile cardiace, fibrilaţia ventriculară (activitate haotică a inimii, care obstrucţionează circulaţia sângelui şi oxigenarea corectă a organismului), tahicardia ventriculară fără puls (absenţa pulsului indicând un stop cardiac), un monitor de funcţii vitale şi un aparat EKG portabil.

Secţia interne a fost la rândul ei dotată cu un ecograf cu imprimantă, două sonde şi un aparat EKG portabil. Ecografia este o metodă imagistică sigură, fără efecte adverse asupra structurilor examinate, uşor accesibilă, fără costuri mari şi care poate vizualiza orice structuri anatomice, cu limitări la nivelul plămânului, osului şi creierului, din care se pot vizualiza doar anumite părţi, iar în cazul creierului, doar la vârste tinere, când suturile dintre oasele care alcătuiesc cutia craniană – fontanelele, nu sunt închise.

Lista investiţiilor continuă cu un exoftalmometru la endocrinologie, un aparat EKG portabil la psihiatrie, un concentrator de oxigen şi un injectomat la compartimentul de boli infecţioase, alte două injectomate pentru compartimentele chirurgie şi recuperare medicală, un frigider pentru pungi de plasmă şi sânge în cadrul Unităţii de Transfuzii Sanguine, 4 lămpi de examinare mobile, un miniotoscop şi un coagulometru cu 2 canale.

”Noile dotări vor contribui la buna desfăşurare a actului medical, astfel încât pacienţii care ajung la spitalul din Cugir să aibă parte de tratamente şi intervenţii cât mai performante şi mai sigure pentru sănătatea lor”, spune jr. Florin Arion, directorul Spitalului Orășenesc Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir