Rămâi conectat

Actualitate

Spitalul din Cugir riscă să-şi piardă dreptul la acreditare!

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

spital CugirDupă verificarea stadiului lucrărilor efectuate la spitalul din localitate, primarul oraşului Cugir, Adrian Teban, s-a arătat nemulţumit de modul în care se desfăşoară reabilitarea clădirii de Chirurgie-Interne.

Teban spune că ritmul lucrărilor este mult sub aşteptări şi că “sunt întârzieri mari în raport cu graficul de lucrări stabilit iniţial. Nu este prima dată când îmi exprim nemulţumirea că nu se lucrează aşa cum trebuie şi că se întârzie nejustificat de mult. Faptul că se invocă anumite argumente, că se pasează vina de la proiectant la constructor şi de la constructor la proiectant, nu-i interesează nici pe pacienţi, nici pe cadrele medicale a căror activitate este îngreunată, şi nu ne interesează nici pe noi. Lucrarea a fost licitată, s-a primit o ofertă la care a fost anexat un grafic de lucrări şi avem pretenţia să fie respectat”,  spune Adrian Teban.
Cea mai mare nemulţumire a edilului cugirean este aceea că întârzierea lucrărilor pune în pericol obţinerea acreditării: “Anul viitor încep evaluările la toate unităţile medicale în vederea acreditării lor. Dacă se continuă în acest ritm, riscăm să nu ne acredităm spitalul. Cine îşi va asuma răspunderea pentru acest lucru? Şi-o va asuma proiectantul, pentru întârzierea de care se face responsabil? Şi-o va asuma constructorul, care lucrează cu cinci oameni şi nu-şi poate respecta graficul? Este inacceptabilă această manieră de lucru şi voi solicita conducerii spitalului să ia atitudine şi dacă este nevoie să îi acţioneze în instanţă pe toţi cei care nu şi-au respectat angajamentele”, spune primarul Cugirului.
Clădirea ce adăposteşte secţiile de Chirurgie-Interne a intrat în proces de renovare în vara acestui an, cu o întârziere de aproape trei luni. Lucrările au fost demarate la jumătate din clădire, unde, până în momentul de faţă, s-a lucrat la structura de rezistenţă a clădirii, fiind turnaţi stâlpi şi plăci de consolidare la parter şi etajul I, urmând ca până în decembrie să fie executat acelaşi tip de lucrări şi la etajul II şi la mansardă. Pe lângă lucrările de consolidare, investiţia presupune şi lucrări de recompartimentare, de refacere a instalaţiilor electrice, termice, de alimentare cu apă, a instalaţiilor de climatizare, precum şi schimbări de tâmplărie, finisaje interioare şi exterioare. Deşi reabilitarea primei jumătăţi a clădirii ar fi trebuit să fie deja finalizată, până în momentul de faţă s-au realizat doar 4% din lucrări. Dacă s-ar respecta graficul iniţial, întreaga investiţie ar trebui să fie gata până în iunie 2014 .
“Am tratat cu întâietate necesităţile spitalului şi am asigurat resursa financiară necesară investiţiei, iar acum ne trezim că lucrările nu sunt la gata”, a mai spus primarul Cugirului, care a declarat unitatea medicală din oraş o prioritate bugetară, încă din anul 2011, când administraţia locală a preluat spitalul, realizând mai multe investiţii de la bugetul local. Anul acesta, spre exemplu,  Consiliul Local Cugir a aprobat pentru spital un buget de investiţii de 1,125 milioane de lei.  Totodată, administraţia locală a depus un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului de specialitate, proiect aflat în faza de precontractare.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 30 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce și-a agresat partenara

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri,  10 aprilie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Cugir au fost sesizați de către o tânără de 24 de ani, din oraș, cu privire la faptul că a fost agresată de partenerul său.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au constatat că în dimineața zilei de 9 aprilie 2024, în jurul orei 10.30, în timp ce se aflau în locuința comună din Cugir, pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 30 de ani ar fi devenit violent și și-ar fi agresat partenera.

Pe numele bărbatului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de violență în familie.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Ziua Internațională a Rromilor celebrată la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir în parteneriat cu Centrul Cultural ,,Valentin Uritescu” Cugir și Consiliul Local al orașului Cugir au organizat un interesant și frumos  eveniment cu prilejul zilei de 8 Aprilie „Ziua Internațională a Rromilor Cugir – 2024”

Astfel, în zilele de 7-8 aprilie 2024 au avut loc  activități sportive, o dezbatere și o Masă Rotundă privind semnificația Zilei Internaționale a Rromilor organizată  la Centrul Cultural „Valentin Uritescu” Cugir.

Au participat reprezentanți ai Spitalului Orășenesc Cugir, preoții parohi, Adrian Cebotari și Marius Nestian, reprezentantul Partida Rromilor PRO EUROPA – Gruia Bumbu, Asociatia APDRCR (Pienar Cosmin),  reprezentanți ai Poliției Locale, sociologul Tomuș Alin, reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Cugir.

Au fost organizate activități culturale pe scena Centrului Cultural susținute de către Fanfara Transilvania, elevii școlilor gimnaziale din Cugir: Școala  Gimnazială „Iosif  Pervain”, Școala Gimnazială „Singidava” și Școala Gimnazială Nr. 3.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Pacienții internați în Spitalul Orășenec Cugir, vizitați de „Tinerii voluntari” ai Parohiei Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

În contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al Sfinților doctori fără de arginți”, grupul de „Tineri voluntari” ai parohiei Șibot, sub îndrumarea preotului paroh Cosmin Șandru și a prof. Daniela Drăguș, au împlinit cu multă însuflețire, într-un parteneriat cultural-filantropic, o lucrare deosebită și curată spre alinarea suferințelor sufletești și trupești ale mai multor bolnavi din comunitatea creștinească.

Aceștia au fost prezenți sâmbătă, 6 aprilie 2024, în Spitalul orășenesc Cugir unde au vizitat bolnavii, cărora le-au oferit în dar o icoană, un Catehism Ortodox  și alte mici daruri. Totodată, au ascultat cu interes un cuvânt de îmbărbătare și de încurajare, iar toată atenția de care au avut parte i-au emoționat.  Tinerii care l-au însoțit pe preot în această lucrare pastorală au fost foarte satisfăcuți pentru bucuria pe care au reușit să le-o aducă celor suferinzi. Toate aceste activități filantropice au avut menirea de a crea anumite contexte în care tinerii noștri voluntari să-și exprime, în cadrul acestui proiect de suflet, dragostea față de semeni, cea care ne aseamănă cu Dumnezeu.

Scopul proiectului a fost implicarea și pe viitor a copiilor în viața bisericii, prin punerea în practică a cuvintelor părintelui Paisie Olaru „Cea mai mare faptă bună este a îngriji de cei bolnavi. Mare lucru este a ne alătura cu cel ce pătimește, să luăm parte la durerea lui”, astfel având posibilitatea trăirii unor frumoase experiențe de iubire, de cunoaștere, de apropiere și de slujire dintre oameni, și mai ales posibilitatea întăririi relațiilor tinerilor cu persoanele aflate în suferință, pe paturile spitalelor, să pună în practică experiența filantropică”, a transmis părintele Șandru.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir