cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Spitalul din Cugir riscă să-şi piardă dreptul la acreditare!

Spitalul din Cugir riscă să-şi piardă dreptul la acreditare!

Publicat în 16.11.2013 la ora 14:00

spital CugirDupă verificarea stadiului lucrărilor efectuate la spitalul din localitate, primarul oraşului Cugir, Adrian Teban, s-a arătat nemulţumit de modul în care se desfăşoară reabilitarea clădirii de Chirurgie-Interne.

Teban spune că ritmul lucrărilor este mult sub aşteptări şi că “sunt întârzieri mari în raport cu graficul de lucrări stabilit iniţial. Nu este prima dată când îmi exprim nemulţumirea că nu se lucrează aşa cum trebuie şi că se întârzie nejustificat de mult. Faptul că se invocă anumite argumente, că se pasează vina de la proiectant la constructor şi de la constructor la proiectant, nu-i interesează nici pe pacienţi, nici pe cadrele medicale a căror activitate este îngreunată, şi nu ne interesează nici pe noi. Lucrarea a fost licitată, s-a primit o ofertă la care a fost anexat un grafic de lucrări şi avem pretenţia să fie respectat”,  spune Adrian Teban.
Cea mai mare nemulţumire a edilului cugirean este aceea că întârzierea lucrărilor pune în pericol obţinerea acreditării: “Anul viitor încep evaluările la toate unităţile medicale în vederea acreditării lor. Dacă se continuă în acest ritm, riscăm să nu ne acredităm spitalul. Cine îşi va asuma răspunderea pentru acest lucru? Şi-o va asuma proiectantul, pentru întârzierea de care se face responsabil? Şi-o va asuma constructorul, care lucrează cu cinci oameni şi nu-şi poate respecta graficul? Este inacceptabilă această manieră de lucru şi voi solicita conducerii spitalului să ia atitudine şi dacă este nevoie să îi acţioneze în instanţă pe toţi cei care nu şi-au respectat angajamentele”, spune primarul Cugirului.
Clădirea ce adăposteşte secţiile de Chirurgie-Interne a intrat în proces de renovare în vara acestui an, cu o întârziere de aproape trei luni. Lucrările au fost demarate la jumătate din clădire, unde, până în momentul de faţă, s-a lucrat la structura de rezistenţă a clădirii, fiind turnaţi stâlpi şi plăci de consolidare la parter şi etajul I, urmând ca până în decembrie să fie executat acelaşi tip de lucrări şi la etajul II şi la mansardă. Pe lângă lucrările de consolidare, investiţia presupune şi lucrări de recompartimentare, de refacere a instalaţiilor electrice, termice, de alimentare cu apă, a instalaţiilor de climatizare, precum şi schimbări de tâmplărie, finisaje interioare şi exterioare. Deşi reabilitarea primei jumătăţi a clădirii ar fi trebuit să fie deja finalizată, până în momentul de faţă s-au realizat doar 4% din lucrări. Dacă s-ar respecta graficul iniţial, întreaga investiţie ar trebui să fie gata până în iunie 2014 .
“Am tratat cu întâietate necesităţile spitalului şi am asigurat resursa financiară necesară investiţiei, iar acum ne trezim că lucrările nu sunt la gata”, a mai spus primarul Cugirului, care a declarat unitatea medicală din oraş o prioritate bugetară, încă din anul 2011, când administraţia locală a preluat spitalul, realizând mai multe investiţii de la bugetul local. Anul acesta, spre exemplu,  Consiliul Local Cugir a aprobat pentru spital un buget de investiţii de 1,125 milioane de lei.  Totodată, administraţia locală a depus un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului de specialitate, proiect aflat în faza de precontractare.

Acest articol a fost citit de 558 ori

Spitalul din Cugir riscă să-şi piardă dreptul la acreditare!
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.