cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Spitalul din Cugir rămâne fără medic chirurg?

Spitalul din Cugir rămâne fără medic chirurg?

Publicat în 15.05.2014 la ora 10:00

spital CugirEste foarte posibil ca din iunie 2014 Spitalul Orăşenesc din Cugir să rămână fără medic chirurg, la niciun an de la instalare.

Vestea poate fi devastatoare atât pentru pacienţii pe care medicul i-a pus pe picioare, cât şi pentru cei care şi-au pus speranţe de sănătate, pe viitor, în el… La începutul lunii iunie 2013, doi medici clujeni, soţii Prabir şi Terezia Boruah, şi-au început activitatea la Secţia de Chirurgie a Spitalului Orăşenesc Cugir. Cei doi aveau în spate 6 ani de practică în clinicile de chirurgie din Cluj-Napoca. Prabir vine din India iar Terezia este româncă.  Motivul pentru care Prabir a ales să nu rămână în India a fost acela că acolo… avea totul. A dorit să-şi clădească singur destinul, nu să îl trăiască pe al altora.
Prabir nu a renunţat niciodată la crezul său: nu a luat şi nu ia bani de la pacienţi, nu-i acceptă nici măcar sub formă de recunoştinţă după operaţie. În acest sens, martori netăcuţi şi miraţi sunt toţi cei care au trecut vreodată prin sala sa de operaţie. A lăsat Clujul pentru Cugir pentru a-şi practica în tihnă meseria: cea de chirurg.  A reuşit, iar faima i s-a împrăştiat rapid în zonă: timp de un an de zile, prin sala sa de operaţii au trecut pacienţi din Alba, Hunedoara, din alte părţi.
Se pare însă că acum vrea să părăsească ţara şi să plece în Irlanda, unde va primi un salariu de 15 ori mai mare. Rămâne de văzut dacă cineva mai are puterea de a-l convinge să se răzgândească. Contractul spitalului din Cugir, implicit al medicului chirurg şi al echipei sale de pe secţia de profil, cu Casa de Asigurări de Sănătate Alba, ar trebui reînnoit până la jumătatea lunii iunie 2014. Şi ceasul ticăie…

Acest articol a fost citit de 1937 ori

Spitalul din Cugir rămâne fără medic chirurg?
3.3 (66.67%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *