cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Spectacol omagial dedicat Unirii Principatelor Române la Casa orășenască de cultură a orașului Cugir

Spectacol omagial dedicat Unirii Principatelor Române la Casa orășenască de cultură a orașului Cugir

Publicat în 24.01.2018 la ora 9:49

La Cugir, celebrarea Unirii Pricipatelor Române, moment de însemnătate istorică petrecut la 1859, a fost marcată la Casa orășenească de cultură, printr-un spectacol omagial, desfășurat în prezența a peste 60 de participanți, în marea lor majoritate elevi și părinți ai acestora.

Evenimentul a debutat cu Imnul Național al României interpretat de tinerii și talentații instrumentiști ai fanfarei Casei locale de Cultură. A urmat un moment atractiv, simbol pentru Mica Unire și anume, punerea în scenă a piesei „Moș Ioan Roată și Unirea” , de Ion Creangă, interpretată de artiștii Cercului de teatru aparținând Casei de Cultură Cugir.

Manifestarea s-a încheiat cu o suită de cântece patriotice  interpretate de Grupul „Mlădițe Cugirene” al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir , pregătit de profesoara de muzică Popa Dărab Ionela. Au fost interpretate cântecele: ,,Transilvanie frumoasă”, „Treceți batalioane române”, „ Tu Ardeal” , „Marșul lui Iancu” și  „Hora Unirii”.

Acest articol a fost citit de 85 ori

Spectacol omagial dedicat Unirii Principatelor Române la Casa orășenască de cultură a orașului Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.