cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Spectacol dedicat împlinirii a 163 de ani de la nașterea lui Ion Luca Caragiale, la Casa de Cultură din Cugir

Spectacol dedicat împlinirii a 163 de ani de la nașterea lui Ion Luca Caragiale, la Casa de Cultură din Cugir

Publicat în 09.02.2016 la ora 12:42

spectacol-caragiale-la-cugir-feb-2016Casa de Cultură Cugir a găzduit ieri seară, cu o amânare de câteva zile, spectacolul „D’ale lui Caragiale”, eveniment dedicat împlinirii a 163 de ani de la nașterea marelui nuvelist și dramaturg roman.

Artiștii cercului de teatru de amatori aparținând Casei de Cultură Cugir, conduși de regizoarea Maria Dodoc, au interpretat în fața spectatorilor scenete adaptate după texte din opera lui Ion Luca Caragiale.

Talentații actori Mihai Goța, Tudor Țigănilă, Laurențiu Stafie, Lavinia Pop, Ana Bugeag, Nicoleta Fățan și Maria Dodoc au dat viață unor personaje din schițele: „Domnl Goe”, „Un pedagog de școală nouă”, „Căldură mare”, „Începem” și „CFR”.  Ion Luca Caragiale s-a născut la data de 1 februarie 1852, pe parcursul carierei sale literare scriind nouă piese de teatru, între care opt comedii și o dramă.

Piesele sale au surprins cel mai bine comportamentul, limbajul şi realităţile românilor fiind de actualitate şi astăzi. Este considerat a fi cel mai mare dramaturg român și unul dintre cei mai importanți scriitori români. El a fost  nu doar un mare dramaturg, ci şi nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, comentator politic și ziarist.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 76 ori

Spectacol dedicat împlinirii a 163 de ani de la nașterea lui Ion Luca Caragiale, la Casa de Cultură din Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.