cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Cugireni » Spaniolul Francisco Guerrero Lara a venit în Cugir să crească porumbei

Spaniolul Francisco Guerrero Lara a venit în Cugir să crească porumbei

Publicat în 20.05.2013 la ora 11:26

Francisco Guerrero Lara, cunoscut şi sub numele de ,,Paco”, un spaniol în vârstă de 41 de ani a venit la Cugir, din Malaga-Andalucia, în urmă cu patru ani, cu dorinţa ca împreună cu o familie din localitate să construiască un columbodrom, în Feţeni, sat aparţinând oraşului Cugir.

crescatorie-porumbei-cugirCreşterea porumbeilor voiajori a fost pasiunea sa din copilărie, pasiune care de-a lungul timpului s-a transformat într-o preocupare de succes pentru spaniol, activitate căreia i s-a consacrat şi care i-a adus satisfacţii nebănuite. Mărturie pentru cele afirmate stau diplomele obţinute pentru participarea la diverse concursuri organizate la nivel naţional şi internaţional, fapt ce l-a făcut să devină “Campion absolut al Andaluciei” pentru cei mai buni porumbei de lungă distanţă, porumbei de viteză şi fond.

Visul său, în oraşul de la poalele Drăganei a fost să construiască un columbodrom într-o zonă montană de o mare frumuseţe şi anume în cătunul Feţeni, localitate de munte propice pentru organizarea unor activităţi columbofile, dar şi atractivă pentru turism.  Aşa după cum susţine Francisco, investiţia începută în anii 2011-2012, pe care din păcate n-a finalizat-o l-a costat mai bine de 50.000 de euro.

Eşecul nu l-a descurajat pe Paco şi împreună cu soţia sa Mihaela, o româncă harnică şi ambiţioasă au trecut la creşterea la Cugir a porumbeilor, mulţi dintre aceştia fiind aduşi din Spania, porumbei voiajori valoroşi, pregătiţi pentru linii de viteză, fond şi maraton. Tânăra familie a cumpărat un teren de 1.200 mp, în Suseni-Cugir, pe care au construit un porumbar unde la ora actuală trăiesc mai bine de 350 de zburătoare, pe care Mihaela îi îngrijeşte cu mare dragoste şi pasiune, iar uneori aduce din puii acestora la locuinţa lor de la bloc, pentru că cei trei copii ai lor să se joace cu ei. O preocupare destul de costisitoare dacă stai să te gândeşti că cheltuielile cu hrana, tratamente şi îngrijirea acestor minunate păsări costă, după cum spunea Paco, în jur de 250 euro/lună.

  “Dorinţa noastră este să rămânem în România, poate chiar în Cugir, să cumpărăm o casă şi un teren mai mare, pe care să construim ceea ce ne-am propus în urmă cu patru ani.  Să creştem porumbei valoroşi şi să participăm cu ei la concursuri, pentru că am văzut la români pasiune pentru organizarea de concursuri şi creşterea acestor păsări”, ne-a declarat optimist  Francisco.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 878 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.