Rămâi conectat

Actualitate

Slujbe religioase și depuneri de coroane, la troița din fața Primariei și la sediul Poliției orașului Cugir, cu prilejul împlinirii a 28 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989

cugirinfo.ro

Publicat

în

Puțini revoluționari și un număr similar de localnici au participat astăzi, 21 decembrie 2017, la comemorarea eroilor Revoluției din Decembrie 1989, desfășurată joi, la Cugir. Ceremoniile consecrate acestui eveniment au cuprins ca în fiecare an două momente:

Primul s-a petrecut în curtea sediului Poliției orașului Cugir, începând cu ora 12,00, locul unde în urmă cu 28 de ani, au fost uciși în mod barbar, comandantul Miliției de atunci, căpitanul Valentin Pop și subofițerul Ilie Staicu. În memoria celor doi foști lucrători ai Ministerului de Interne au avut loc un parastas de pomenire oficiat de preotul paroh părintele Pintea Dumitrean și depuneri de coronae la crucea situată în curtea instituției, eveniment emoționant la care au luat parte oficialități locale, reprezentanți ai revoluționarilor, ai IPJ Alba, ai Jandarmeriei Alba, ai partidelor politice, lucrători ai Poliției Cugir și ai Jandarmeriei orașului Cugir, precum și membri ai ai familiilor celor care au pierit în timpul tragicelor evenimente din seara zilei de 21 Decembrie 1989.

Cel de-al doilea moment s-a consumat începând cu ora 14,00, la troița din fața Primăriei Cugir, acesta fiind deschis prin intonarea Imnului Național al României, de către tânara fanfară a Casei de Cultură, după care, au fost depuse coroane de flori din partea: Consiliului Județean Alba, Asociației de Revoluționari „21 Decembrie 1989” Cugir, Primăriei și Consiliului Local Cugir, precum și a formațiunilor politice din orașul Cugir, PSD, PNL, ALDE, Asocia PRO Cugir și CARP Cugir. Manifestarea a fost urmată de o slujbă de pomenire a eroilor martiri oficiată de preotul greco-catolic părintele paroh Viorel Codrea.

Au asistat la slujbele religioase și au depus coroane de flori: reprezentanții Consiliul Județean Alba (Ioan Dumitrel – președinte, consilierii județeni Cătălin Comșa și Dan Cherecheș), Comisarul șef Ioan Sorin Cioancă – șefului IPJ Alba, Adrian Popa – inspector principal de poliție – comandantul Poliției orașului Cugir, Cornel Murg – director cabinet Cancelaria Instituției Prefectului Alba, primarul și viceprimarul Cugirului, Adrian Teban, respectiv Călin Furdui, directorii generali ai societăților de armament și muniție, Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir, Mircea Trifan, respectiv Nicolae Mihăilesc, Aurel Voicu președintele Asociației Pro Cugir, președintele Societății Culturale „Vinereana” – Dorin David, Liviu Bulzan și Ioan Cristea – Asociația 21 Decembrie 1989 Cugir.

Au mai depus coroane: reprezentanți ai formațiuniolor politice, PSD, PNL și ALDE Cugir, precum și ai grupei de jandarmi din Cugir.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Eu

    23.12.2017 la 7:57

    Si ca de obicei prezenti,…sclavii edilului,…preşurile intitulate paznicii locali,…adica gardienii publici,…militia politica,…niste putori,…care ar trebuii desfiintati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Vineri, 29 septembrie 2023: Ziua Porților Deschise, pe șantierul arheologic de pe Cetatea din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 locuitorii Cugirului sunt invitați în șantierul arheologic de pe Cetate, la Ziua Porților Deschise.

În cadrul proiectelor demarate cu privire la promovarea obiectivelor istorice și turistice ale Cugirului, un loc aparte îl ocupă Cetatea dacică.

Astfel, începând din acest an, un grup de arheologi condus de dr. Aurel Rustoiu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, împreună cu studenți și doctoranzi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și de la Academia Română, în cooperare cu Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia, au reluat cercetările arheologice în Cetate.

Atât informațiile privind săpăturile mai vechi cât și rezultatele cercetărilor de anul acesta vor fi aduse la cunoștința publicului și a presei vineri 29 septembrie 2023, când va avea loc „Ziua porților deschise în Cetatea dacică de la Cugir”, începând cu ora 10.00. Manifestarea constituie și un preambul al evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizat în aceeași zi de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 28 septembrie 2023: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 28 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Cugir va avea loc o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, în compania scriitorilor consacrați, ori aspiranți, din fiecare comunitate.

Intrarea la cercul de scriere creativă este condiționată doar de apetitul pentru lectură, scris și cultură. Mai mult, autorii celor mai reușite creații literare au șansa de a fi publicați, gratuit, în antologia „Verbum”, publicație anuală a Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care ajunge în acest an la cea de-a V-a ediție.

Activitățile de joi au loc în cadrul Proiectul 3.19 Verbum, Programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Trei străzi din Cugir au rămas astăzi, 26 septembrie 2023, fără a potabilă, în urma unei avari la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O avarie s-a produs marți, 26 septembrie 2023, la conducta de apă potabilă, din Cugir. Locuitorii de pe trei străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 26.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Enescu, str. Mihai Eminescu și str. Arieșului din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir