cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Slujbe religioase, depuneri de coroane și cântece patriotice la Cugir și Vinerea, cu prilejul Zilei Eroilor

Slujbe religioase, depuneri de coroane și cântece patriotice la Cugir și Vinerea, cu prilejul Zilei Eroilor

Publicat în 17.05.2018 la ora 21:03

În această dimineața, începând cu ora 11.00, la Vinerea și Cugir au avut loc, în organizarea Consiliului Local, al Primăriei și Casei de Cultură din Cugir, manifestări dedicate Eroilor, care au pierit pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale.

Evenimentul a debutat la ora 11.00, pe ritmurile Fanfarei Casei de Cultură Cugir (care a interpretat Imnul Național), la Monumentul Eroilor situat în piațeta din centrul localităţii Vinerea, în prezența unui număr neașteptat de mare de localnici, a viceprimarului Cugirului, Călin Furdui, a altor oficialități locale. Cu acest pilej, cei doi preoți ai parohiilor din Vinerea, Adrian Cebotari (Biserica Ortodoxă „Sf. Apostoli Petru și Pavel”) și Andrei Dănilă (Biserica Ortodoxă „Sf. Ierarh Nicolae), au celebrat slujbe religioase de pomenire şi parastase închinate celor care şi-au dat viaţa pentru apărarea patriei.

În semn de respect față de eroi, au depus coroane de flori, Primăria și Consiliul Local Cugir, reprezentanții principalelor formațiuni politice locale (PSD și PNL). Tot cu acest prilej, au avut loc activități cultural artistice cu un program de cântece patriotice și recitări de poezie, adecvat sărbătorii, susținut de elevii Școlii „Ioan Mihu” din Vinerea.  Cercul de chitară (format din elevi), pregătit de părintele Adrian Cebotari a susținut un miniconcert de muzică adecvată acestei sărbători.

Evenimentul a continuat la Cugir, o oră mai târziu, la Monumentul închinat Eroilor, situat în fața Bisericii Ortodoxe „Sf. Nicolae”, unde au avut loc de asemenea, depuneri de coronae din partea Primăriei, a Consiliului Local și a formațiunilor politice PNL și PSD, precum și slujba religioasă oficiată de preoții parohi: Gheorghe Mihăilescu (Biserica Ortodoxă „Sf. Nicolae) și Adrian Aldea (Biserica Ortodoxă „Sf. Gheorghe”).

Și aici, a avut loc un program cultural artistic susținut de școlile gimnaziale din localitate. Despre semnificația momentului a vorbit veteranul de război Aurel Pamfil. Au luat parte la eveniment: viceprimarul orașului Cugir, Călin Furdui, Consilierul județean Dan Cherecheș, consilierii locali: Laurențiu Duma, Emil Muntean, Mircea Simu, Ioan Ferchean, Mihaela Bota, Claudiu Mărginean, Adrian Păștină, directorul Casei de Cultură Cugir, Rodica Florea, Dorin David – președintele Societății Culturale „Vinereana”, cadre didactice, șefi de instituții locale.

Pe tot parcursul manifestărilor, ordinea a fost asigurată de Grupa de jandarmi din Cugir, Poliția Locală și Poliția Orașului Cugir.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 139 ori

Slujbe religioase, depuneri de coroane și cântece patriotice la Cugir și Vinerea, cu prilejul Zilei Eroilor
4 (80%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.