cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Situație dificilă la Fabrica de Arme din Cugir. Plata salariilor sub semnul întrebării

Situație dificilă la Fabrica de Arme din Cugir. Plata salariilor sub semnul întrebării

Publicat în 17.09.2014 la ora 18:03

olteanu-secretar-de-stat-vizita-cugirCel mai important partener al Fabricii de Arme din Cugir nu a mai putut achita ceea ce a comandat, iar dacă nu se găsesc soluții următoarele salarii stau sub semnul întrebării, a anunțat astăzi secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cătălin Olteanu, care a făcut o vizită, alături de prefectul Gheorghe Feneşer, la Cugir.

Acesta a spus că nu se va ajunge la închiderea activității Fabricii, iar obiectivul în lucru al Ministerului este de a evita situația în care ar fi necesare disponibilizările.

Uzina Mecanică traversează o perioadă foarte bună, conform secretarului.

”În momentul actual Uzina Mecanică traversează o perioadă foarte bună, există comenzi. Capacitățile sunt acoperite pentru 2014 și 2015, ceea ce este foarte important, din păcate, în ceea ce privește Fabrica de Arme, acolo lucrurile sunt puțin mai complicate. Există un contract care ar fi asigurat existența în parametri buni, spre foarte buni numai că acolo lucrurile s-au împotmolit puțin. Beneficiarul nu a mai putut să onoreze ceea ce a comandat și a intervenit un blocaj. Pentru noi este o situație grea și împreună cu conducerea încercăm să deblocăm situația. Acolo este nevoie de o intervenție rapidă pentru a nu ajunge într-o fază în care să ne fie foarte greu să repornim fabrica”, a spus Cătălin Olteanu.

Din cauza unui contract de exclusivitate Fabrica de Arme poate să livreze doar colaboratorului extern. ”Este o chestiune juridică pe care încercăm să o rezolvăm foarte repede”, a spus secretarul de stat.

Acesta a spus că salariile din luna curentă vor fi făcute în cursul zilelor de 18-19 septembrie.

”Astăzi nu există altă comandă. Sunt posibilități mari să fie deblocată rapid situația și să înceapă rapid livrările pe contractul despre care vorbeam și să se încheie alte contracte cu alte societăți (…) Sunt semnale că vor relua plățile, vor relua contractele și atunci lucrurile vor intra în normal”, a mai spus Olteanu.

Contractul în cauză durează de ”câțiva ani buni”, iar problemele au apărut de ”câteva luni”.

Fabrica de Arme are 950 de angajați.

Acest articol a fost citit de 1275 ori

Situație dificilă la Fabrica de Arme din Cugir. Plata salariilor sub semnul întrebării
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *