cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Situația la zi privind evoluția pandemiei de COVID-19, la nivelul orașului Cugir: 28 cazuri confirmate, din care 11 s-au vindecat

Situația la zi privind evoluția pandemiei de COVID-19, la nivelul orașului Cugir: 28 cazuri confirmate, din care 11 s-au vindecat

Publicat în 01.05.2020 la ora 16:18

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, întrunit astăzi, 1 mai 2020, a fost prezentată situația orașului Cugir în contextual pandemiei de COVID-19.

La nivelul localității au fost confirmate 28 de persoane infectate cu coronavirus COVID-19, din care 11 s-au vindecat.

Până în momentul de față, la nivelul Spitalului Orășenesc Cugir au fost recoltate 203 probe de la populație, personal medical și organe de ordine publică. 58 de persoane, care fac parte din 22 familii se află în izolare la domiciliu, fiind contacte directe ale celor confirmați cu Covid-19. De la începutul Stării de Urgență și până în momentul de față, au ieșit din izolare 267 persoane (107 familii).

Pentru a identifica vârstnicii din localitate care sunt singuri, bolnavi sau fără aparținători, SPAS Cugir a evaluat un număr de 3524 persoane vârstnice. Dintre acestea, 276 sunt în risc crescut, iar 853 sunt în risc mediu. Acest lucru înseamnă că 1129 de vârstnici au nevoie de sprijin pentru cumpărături și pentru ridicarea de rețete și tratament medical. Până în present, SPAS Cugir a onorat 143 de comenzi, dintre care 82 pentru cumpărarea de alimente, iar 61 pentru medicamente.

Reamintim că pentru a limita transmiterea COVID-19, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a instituit recomandarea obligativității persoanelor de a-și acoperi fața (nas, gură ) cu mască sanitară de protecție sau mască improvizată sau alte materiale de protecție ( eșarfă, batic), de unică folosință sau reutilizabilă în mijloacele de transport public și în spațiile închise ale structurilor publice sau private în care se desfășoară activități sociale, comerciale, de prestări servicii sau relații cu publicul.

Precizăm că decizia obligativității purtării măștilor de protecție în locurile publice s-a luat în contextul în care s-a constatat o oarecare relaxare a cetățenilor, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cugir atrăgând atenția că pericolul epidemilogic nu a trecut și că restricțiile trebuie respectate pentru a se limita numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus.

 

Acest articol a fost citit de 2182 ori

Comentarii

Un Comentariu la Situația la zi privind evoluția pandemiei de COVID-19, la nivelul orașului Cugir: 28 cazuri confirmate, din care 11 s-au vindecat

  1. Bogdan Răspunde

    01.05.2020 la 20:45

    2 decedati din cate stiu cugirenii…Oare statisticile au niste lipsuri ca sa nu se sperie oamenii? Cum ar fi numarul real de persoane infectate si decedate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.