cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Situația la zi privind evoluția pandemiei de coronavirus la nivelul orașului Cugir: 12 cazuri confirmate și 9 teste în așteptare

Situația la zi privind evoluția pandemiei de coronavirus la nivelul orașului Cugir: 12 cazuri confirmate și 9 teste în așteptare

Publicat în 17.04.2020 la ora 17:36

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, întrunit în data de 17 aprilie 2020, a fost prezentată situația orașului Cugir în contextual pandemiei de coronavirus.

Până la această dată, pe teritoriul localității există 12 cazuri  confirmate cu COVID-19. Persoanele infectate se află internate la spitalele desemnate să trateze COVID-19 din Alba Iulia, Blaj și Aiud (reamintim că potrivit Strategiei județene de prevenire/combatere a infecției cu noul coronavirus, Spitalul Orășenesc Cugir nu este centru de tratare COVID-19).

În momentul de față, în localitate sunt izolate 21 persoane, care fac parte dintr-un număr de 12 familii. Alte 168 de persoane au primit recomandare din partea autorităților locale de a se autoizola, întrucât s-au aflat în contact cu una dintre cele 9 persoane a căror teste sunt în lucru.

De la începutul Stării de Urgență și până în momentul de față, au ieșit din izolare 200 de persoane. Pentru a identifica vârstnicii din localitate care sunt singuri, bolnavi sau fără aparținători, SPAS Cugir a evaluat un număr de 2516 persoane vârstnice.

Dintre acestea, 259 sunt în risc crescut, iar 770 sunt în risc mediu. Acest lucru înseamnă că 1029 de vârstnici au nevoie de sprijin pentru cumpărături și pentru ridicarea de rețete și tratament medical. Ca măsură împotriva răspândirii coronavirus, Primăria Cugir a montat  dispensere cu soluții dezinfectante la fiecare scară de bloc.

În continuare, incluziv astăzi și luni, se vor  continua acțiunile de dezinfectare a scărilor de bloc, a străzilor, trotuarelor, locurilor de joacă pentru copii și parcurilor, conform programului stability și comunicat opiniei publice.

În ceea ce privește distribuirea Paștilor, se vor respecta directivele stabilite la nivel național, astfel că fiecare credincios va primi Sfintele Paști acasă. În zona blocurilor, parohiile au identificat un responsabil la fiecare scară care va primi pâinea și vinul ambalate ermetic, urmând să distribuie mai departe vecinilor.

Trebuie subliniat că responsabilii și voluntarii fiecărei parohii vor purta ecuson și banderolă albă pentru a putea fi identificați. Pentru ca acțiunea de distribuire a Pastiilor să se desfășoare în condiții de siguranță, Primăria Cugir a împărțit mănuși și măști de protectie fiecărei parohii în parte, în funcție de necesarul comunicat anterior.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență va dorește să petreceți Sfintele Sărbători Pascale cu sănătate și liniște!  Respectați toate recomandările autorităților pentru a ne putea bucura de sărbători  și de perioada care urmează acestor sărbători!    Paște Fericit!

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 834 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.