cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Situația la zi din orașul Cugir, privind COVID -19: 7 cazuri confirmate și 56 de persoane aflate în izolare la domiciliu

Situația la zi din orașul Cugir, privind COVID -19: 7 cazuri confirmate și 56 de persoane aflate în izolare la domiciliu

Publicat în 10.04.2020 la ora 13:49

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, întrunit astăzi, 10 aprilie 2020, a fost prezentată situația orașului Cugir în contextual pandemiei și a Situației de Urgență.

Până la această dată, pe teritoriul orașului Cugir există 7 cazuri  confirmate cu COVID-19. Dintre persoanele infectate, 5 se află internate la Spitalul Municipal Blaj, iar celelalte 2 sunt spitalizate la Spitalul Municipal Aiud.

Vă reamintim că potrivit Strategiei județene de prevenire/combatere a infecției cu noul coronavirus, Spitalul Orășenesc Cugir nu este centru de tratare COVID-19.

Potrivit datelor prezentate de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență,  în momentul de față 23 de familii, însemnând 56 de personae, se află în izolare la domiciliu.

Trebuie spus, că de la începutul Stării de Urgență și până în momentul de față, au ieșit din izolare 144 de persoane. La nivelul Orașului Cugir au fost evaluate de către SPAS Cugir 2516 persoane vârstnice, dintre care 193 sunt în risc crescut, iar 627 sunt în risc mediu. Acest lucru înseamnă că 820 de vârstnici au nevoie de sprijin pentru cumpărături și pentru ridicarea de rețete și tratament medical.

În ultimele aroximativ 2 săptămâni, personalul SPAS a onorat 93 de astfel de comenzi, dintre care 54 pentru alimente și 39 pentru medicamente.

Ca măsură împotriva răspândirii coronavirus, Primăria Cugir  va continuă acțiunea de dezinfectare a scărilor de bloc, a străzilor, trotuarelor, locurilor de joacă pentru copii și parcurilor.Începând din 10 aprilie va demara și  montarea de  dispensere cu soluții dezinfectante la fiecare scară de bloc.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 2141 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.