cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Simpozion medical organizat la Cugir având ca temă „Tratamentul patogenetic în boala vasculară cronică și arteriopatia periferică”

Simpozion medical organizat la Cugir având ca temă „Tratamentul patogenetic în boala vasculară cronică și arteriopatia periferică”

Publicat în 04.04.2016 la ora 18:32

simpozion-medical-cugir-apr-2016Sala de festivități „Retro” din Cugir a fost gazda Simpozionului cu tema „Tratamentul patogenetic în boala vasculară cronică și arteriopatia periferică”, eveniment organizat de medicul chirurg dr. Terezia Boruah de la Spitalul orășenesc Cugir.

Demersul s-a vrut o continuare a inițiativei din noiembrie 2015, și anume, aceea de a reuni periodic specialistii din domeniul medical ai orasului Cugir (medici de familie si medici specialisti din cadrul spitalului), pentru a discuta și dezbate teme de actualitate.

Reuniunea a readus în discuție patologia vasculară periferică (boala varicoasă cronică, arteriopatia cronică a membrelor inferioare, afectarea vasculară periferică din cadrul diabetului zaharat), patologie care se regăsește cu o frecvență crescută în orașul Cugir și în localitățile din apropiere.

Discuțiile au fost centrate pe identificarea factorilor de risc ai apariției bolilor vasculare periferice și a metodelor de combatere a acestora. S-au identificat de asemenea, statndardele actuale de tratament ale acestor patologii.

„Participarea medicilor de familie la aceste întâlniri este deosebit de importantă, deoarece ei reprezintă elementele cheie în procesul de educație pentru sănătate a populației. Astfel, tratamentul bolii vasculare periferice, inițat de medicul specialist, este continuat de către medicul de familie, căruia îi revine rolul deosebit de important al educației sanitare a pacientului”, a declarat dr. Terezia Boruah.

Chirurgul cugirean a mai precizat că, aceste întâlniri sunt cele care nu fac altceva decat să solidifice colaborarea între medicii de familie și medicii specialiști, colaborare care este crucială pentru îmbunătățirea calității serviciilor de sănătate în orașul Cugir.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 393 ori

Simpozion medical organizat la Cugir având ca temă „Tratamentul patogenetic în boala vasculară cronică și arteriopatia periferică”
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.