cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Simpozion medical la Cugir sub genericul „Microbiota intestinală în era rezistenței la antibiotice”

Simpozion medical la Cugir sub genericul „Microbiota intestinală în era rezistenței la antibiotice”

Publicat în 16.03.2017 la ora 14:38

Sub genericul „Microbiota intestinală în era rezistenței la antibiotice”, la sala „RETRO” din Cugir s-a desfășurat ieri, 15 martie 2017, o reuniune organizată de medicul chirurg de la Spitalul orășenesc Cugir dr. Terezia Boruah, director medical al instituției locale de sănătate.

Evenimentul, care a avut ca invitați medici ai spitalului orășenesc și medici de familie din Cugir a avut pe agendă de dezbatere evidențierea  variantelor terapeutice existente la ora actuală în tratamentul unor afectiuni digestive determinate în cea mai mare parte de tulburari ale echilibrului florei intestinale, tulburări reunite frecvent sub termenul de disbioză.

Simpozionul a trecut în revistă afecțiuni precum: diareea călătorului, boala diverticulară, sindromul intestinului iritabil. Potrivit doamnei doctor,  această manifestare a reprezentat o ocazie importantă de întalnire a medicilor specialiști  din cadrul  Spitalului orășenesc  Cugir cu medici de familie, medici care reprezintă interfața de comunicare a specialiștilor cu pacienții.

”În opinia mea, acest gen de intruniri sunt deoseit de benefice, deoarece, pe lânga punerea la punct a unor subiecte medicale de actualitate și interes, permit facilitarea comunicării și colaborării între medicii de familie și medicii specialiști din cadrul spitalului. Sper ca inițiativele medicale pe diverse teme pe care le promovăm la Cugir să fie benefice atât cadrelor medicale cât și pacienților”, a conchis directorul medical dr. Terezia Boruah. La eveniment a participat și ec. Silviu Samoilescu – sef Serviciu Centru Social pentru Persoane cu Dizabilități Vinerea – Cugir.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 626 ori

Simpozion medical la Cugir sub genericul „Microbiota intestinală în era rezistenței la antibiotice”
4 (80%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.